in

Να γιατί ο χρόνος περνάει όλο και πιο γρήγορα όταν μεγαλώνουμε

Μήπως έχετε την αίσθηση, ότι κάθε χρόνος περνάει πιο γρήγορα από τον προηγούμενο;

Δείτε παρακάτω γιατί συμβαίνει αυτό το ενδιαφέρον φαινόμενο.

Αυτό το διαδραστικό χρονοδιάγραμμα εξηγεί πώς αλλάζει η αντίληψη μας για τον χρόνο και φαίνεται να περνάει πιο γρήγορα. Δείχνει πώς νιώθαμε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου, συγκρίνοντάς το με τον “απόλυτο” χρόνο μας.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα εφευρέθηκε από τον Μαξιμίλιαν Κίνερ, σύμβουλο σχεδιασμού της BMW από την Αυστρία. Να πώς φαίνεται σε μια απλοποιημένη μορφή: ένα 10χρονο αγόρι αισθάνεται τον 1 χρόνο ως το 1/10 της ζωής του και ένας 50χρονος ως το 1/50. Φυσικά, όλη η ζωή είναι μια απόλυτη ή σταθερή αξία. Όταν ένα παιδί είναι ενός μηνός, μια βδομάδα είναι το 1/4 της ζωής του, οπότε μια βδομάδα μοιάζει με μια αιωνιότητα. Αλλά στην ηλικία των 30, μια βδομάδα φαίνεται πολύ μικρή. Για έναν 50χρονο, ένας χρόνος είναι μόλις το 2% της ζωής του. Έτσι, αισθανόμαστε υποκειμενικά ότι τα διαστήματα αυτά είναι ασήμαντα και είμαστε σίγουροι ότι περνούν πιο γρήγορα.

Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο ζούμε, τόσο πιο σύντομος φαίνεται κάθε χρόνος.

Να θυμάστε ότι αν αισθάνεστε τον κάθε χρόνο να περνάει γρηγορότερα από τον προηγούμενο, δεν είστε τρελοί… απλά μεγαλώνετε!

via

Ξεκαρδιστικό βίντεο με ένοχα σκυλιά να δίνουν στεγνά τον κοντό της παρέας

Ο διευθυντής μίας εταιρείας που κατασκευάζει καρφιά σε μία διαφημιστική εταιρεία για να εκσυγχρονιστεί κι αυτός, και να προωθήσει το προϊόν του με τους μοντέρνους τρόπους και τεχνικές