in

Μια θαυμάσια παραβολή με θέμα την αυτοπεποίθηση

Κάποτε ένας επιχειρηματίας ήταν πνιγμένος στα χρέη και δεν μπορούσε να βρει κάποια διέξοδο από αυτή την κατάσταση. Οι πιστωτές και οι προμηθευτές του ζητούσαν τα χρήματά τους καθημερινά.

Μια μέρα πήγε μια βόλτα στα πάρκο για να ξεχαστεί από τις δυσάρεστες σκέψεις, αλλά οι σκέψεις αυτές έμεναν κολλημένες στο μυαλό τους. Ο άντρας προσπαθούσε να σκεφτεί κάποιον τρόπο για να σώσει την επιχείρησή του από την χρεοκοπία. Ξαφνικά, ένας γέρος άντρας εμφανίστηκε μπροστά του.

“Βλέπω, ότι κάτι σε προβληματίζει. Θέλεις να μοιραστείς μαζί μου το πρόβλημά σου”, του είπε.

Ο επιχειρηματίας του είπε για τα προβλήματά του, την έλλειψη χρημάτων και την άρνηση της τράπεζας να του δώσει κάποια επιπλέον πίστωση για να προωθήσει την επιχείρησή του. Ο γέρος τον άκουσε χωρίς να διακόψει καθόλου και στην συνέχεια του είπε:

“Νομίζω, ότι μπορώ να σε βοηθήσω.”

Ρώτησε τον επιχειρηματία το όνομά του, συμπλήρωσε μια επιταγή και την έδωσε στον έκπληκτο επιχειρηματία.

“Πάρε αυτά τα χρήματα. Θα τα ξαναπούμε στο ίδιο σημείο σε έναν χρόνο ακριβώς και μπορείς να μου δώσεις τότε τα χρήματά μου πίσω.”

Πριν καν το καταλάβει ο επιχειρηματίας, ο άντρας είχε χαθεί στο πλήθος.

Ο επιχειρηματίας κοίταξε την επιταγή. Το ποσό που έγραφε πάνω ήταν 500.000 δολάρια και το όνομα του άντρα ήταν Τζον Ροκφέλερ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

“Μπορώ να λύσω όλα μου τα προβλήματα αμέσως”, σκέφτηκε ο επιχειρηματίας. Αντ’ αυτού ο άντρας προτίμησε να βάλει την επιταγή στο χρηματοκιβώτιο του, επειδή σκέφτηκε, ότι η ύπαρξη και μόνο των χρημάτων αυτών του έδινε την δύναμη να βρει τρόπο να σώσει την επιχείρησή του.

Με ανανεωμένο σθένος, έκλεισε κάποιες καλές συμφωνίες και κατάφερε να επιμηκύνει τους όρους των πληρωμών τους. Μπόρεσε να κάνει κάποιες μεγάλες πωλήσεις. Μέσα σε λίγους μήνες μπόρεσε να ξεπληρώσει τα χρέη του και να κερδίσει κάποια χρήματα. Ένα χρόνο αργότερα γύρισε στο πάρκο με την επιταγή.

Την καθορισμένη ώρα ο γέρος εμφανίστηκε. Ο επιχειρηματίας ήταν έτοιμος να δώσει την επιταγή πίσω στον γέρο, όταν μια νοσοκόμα πήγε τρέχοντας και έπιασε τον γέρο.

“Ευτυχώς, το έπιασα”, είπε η νοσοκόμα, “ελπίζω να μην σας ενόχλησε. Πολλές φορές, φεύγει από το σκάει από το σπίτι και λέει στον κόσμο, ότι είναι ο Τζον Ροκφέλερ.”

Ο επιχειρηματίας στάθηκε σοκαρισμένος. Όλη την προηγούμενη χρονιά, δούλευε ασταμάτητα, πούλαγε και αγόραζε, πιστεύοντας, ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επιταγή για να σώσει την επιχείρησή του.

Ξαφνικά, συνειδητοποίησε, ότι δεν ήταν τα χρήματα που τον έσωσαν. Ήταν η εμπιστοσύνη στον εαυτό του και η αυτοπεποίθηση, που του έδωσαν την δύναμη να πετύχει όλα όσα ήθελε.

Να θυμάστε, ότι σε κρίσιμες στιγμές η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας παίζει σημαντικό ρόλο.

Το πιο αρχαίο ανέκδοτο στον κόσμο είναι σκέτη καταστροφή

Έκραξε Άσχημα τη Γυναίκα του και Έφυγε από το Σπίτι. Η Απάντησή της; Η Καλύτερη!