in

Αρκούδα βρήκε κάμερα σε πάρκο και δε σταμάτησε να βγάζει selfies – Τράβηξε περισσότερες από 400

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε πάρκο στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όταν κάμερα κατέγραψε μία αρκούδα να βγάζει 400 φωτογραφίες. Οι χειριστές της κάμερας έμειναν έκπληκτοι, όταν ανακάλυψαν από τις 580 φωτογραφίες που τράβηξε η κάμερα, οι 400 ήταν μιας αρκούδας.

Η συγκεκριμένη κάμερα έχει τοποθετηθεί για να υπάρχει η δυνατότητα επίβλεψης και παρατήρησης των κινήσεων των ζώων. Η αρκούδα δεν έχασε την ευκαιρία και πήρε εκατοντάδες πόζες.

Τα περισσότερα ζώα του πάρκου Open Space and Mountain Parks (OSMP) δεν έχουν καταλάβει την παρουσία της ή δεν της δίνουν την ίδια σημασία, όπως η καφέ αρκούδα.

«Αυτό το ζώο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κάμερες και άδραξε την ευκαιρία. Αυτές οι φωτογραφίες μας έκαναν να γελάσουμε και πιστεύαμε ότι το ίδιο έκαναν και όλοι όσοι τις έβλεπαν», είπε ο εκπρόσωπος του OSMP, Φίλιπ Γκέιτς, σε δήλωση του.

Το OSMP δημοσίευσε μερικές από τις εικόνες στο Twitter και η αναπάντεχη λάτρης των selfie τράβηξε σύντομα τα βλέμματα πολλών χρηστών των social media.

Υπάρχουν 9 κάμερες ανίχνευσης κίνησης τοποθετημένες σε έκταση 46.000 στρεμμάτων του πάρκου. Ενεργοποιούνται όταν περνάει ένα ζώο. Μόλις ενεργοποιηθούν, οι κάμερες τραβούν είτε ακίνητες φωτογραφίες είτε σύντομα βίντεο.

Αρκούδες, πουλιά, αλεπούδες και κουκουβάγιες είναι μερικά μόνο από τα ζώα που απαθανάτισαν οι κάμερες του πάρκου. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να μάθουν «πώς τα τοπικά είδη χρησιμοποιούν το τοπίο γύρω μας», συμπεριλαμβανομένων των selfies της αρκούδας.

Οι κάμερες τοποθετούνται σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, που καθορίζονται από την παρουσία ιχνών και διαδρομών που έχουν καθαριστεί από ζώα.

«Αυτές οι κάμερες μάς βοηθούν να μάθουμε ποια ζώα υπάρχουν πραγματικά εκεί έξω», είπε ο Κρίστιαν Νούνες, οικολόγος άγριας ζωής στο OSMP, «και τι κάνουν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, μιας εβδομάδας ή ακόμη και ετών».

25 παλιές αθάνατες ελληνικές διαφημίσεις που θα σας συγκινήσουν

Εσωτερικό ασανσέρ, θέα Ακρόπολη: Το σπίτι-ανάκτορο των 18.000.000€ του Φίλιππου Γλίξμπουργκ, δώρο του πεθερού