in

Μέσα σε λίγο καιρό από τα 57 κιλά έφτασε στα 101. Δυστυχώς οι γιατροί είχαν κάνει ένα τεράστιο λάθος.

Έπαιρνε συνεχώς βάρος αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν την αιτία. Μέχρι που την ανακάλυψε μόνη της και έσωσε τη ζωή της!

Ένα πράγμα που κανένας έφηβος δεν θέλει να του συμβεί είναι γρήγορη, ανεξήγητη αύξηση σωματικού βάρους.

Αλλά για την Λίζι Ντένισον Γουόρντ, πλέον ένα 20χρονο κορίτσι, της συνέβη αυτό για δύο χρόνια. Διηγήθηκε στη Daily Mail την ιστορία της.

17238

Άρχισε να κερδίζει βάρος, το Νοέμβριο του 2013. Δεν μπορούσε να εξηγήσει το λόγο, καθώς ανέκαθεν ήταν αδύνατη. Πήγε από τα 57 κιλά στα 101 κιλά σε διάστημα δύο ετών.

18218

Όταν πήγε στο γιατρό της για να βρει την αιτία που το βάρος της αυξανόταν τόσο γρήγορα, η διάγνωση ήταν ότι ήταν απλά θέμα μεταβολισμού, που επιβραδύνθηκε, και αν ήθελε να επανέλθει στη παλιά της κιλά, θα έπρεπε να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες.

Έτσι και έκανε. Αλλά τρώγοντας 1000 θερμίδες ανά ημέρα, τίποτα δεν άλλαξε. Όχι μόνο αυτό, αλλά βίωσε ένα εξάνθημα στο πρόσωπό της.

Αποφάσισε να κάνει έρευνα μόνη της. Και όταν έκανε μια μαγνητική τομογραφία με δική της πρωτοβουλία, αφού οι γιατροί δε την βοηθούσαν, ανακάλυψε ότι υπήρχε ένας όγκος 4 χιλιοστών στον εγκέφαλό της.

Ο όγκος ήταν στην υπόφυση της, η οποία την εμποδίζε να χάσει βάρος. Είχε τη νόσο Cushing. Εάν δε το είχε παρατηρήσει, θα μπορούσε να την σκοτώσει.

Μέχρι τη στιγμή που έκανε την μαγνητική τομογραφία, είχε ανέβει μέχρι δέκα μεγέθη σε ρούχα.

Η Λίζι είχε τελικά μια απάντηση για το τι προκαλούσε την άγνωστη αύξηση του σωματικού της βάρους, αλλά δεν ήταν χωρίς ψυχικό κόστος.

“Πίστεψα τους γιατρούς όταν τους επισκέφτηκα,” είπε η Λίζι, “αλλά με την πάροδο του χρόνου σκέφτηκα ότι κάτι άλλο θα φταίει, επειδή πάντα ήμουν λεπτή.”

Η μητέρα της ανησυχούσε γι “αυτήν πάρα πολύ.

“Συνέχισε να πηγαίνει στον γιατρό της, αλλά μάταια. Κανείς δεν μπορούσε να βρει την αιτία. Ήταν ένα πραγματικό χάσιμο χρόνου και ένιωθα κατάθλιψη.”

Τώρα πλέον έχει αφαιρέσει τον όγκο, και είναι τόσο ευτυχής που απαλλάχτηκε από το πρόβλημα. “Όταν έμαθα ότι ήταν ένας όγκος, ήμουν περισσότερο ανακουφισμένη από οτιδήποτε άλλο. Ήμουν απλά χαρούμενη που είχα δίκιο και δεν ήταν της φαντασίας μου.”

Πέντε εβδομάδες αργότερα, η Λίζι ήδη έχει χάσει 10 κιλά. Παίρνει φάρμακα για τη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών της, και επέστρεψε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να χάσει το περιττό της βάρος.19200

“Ο όγκος κατέλαβε ολόκληρο το σώμα μου και τώρα επιτέλους μπορώ να ζήσω σαν κανονική φοιτήτρια.”

via

«Έφυγε» ο άντρας μου ξαφνικά. Τη μία μέρα ήμουν κυρία και την επομένη το εύκολο πήδnμα – Η ιστορία της Καίτης

Χιόνιζε και κοιμόμουν με την κόρη μου στον δρόμο ώσπου μας πήρε σπίτι του ένας άγνωστος