in

Μάθε πως θα βρεις το ιδανικό χρώμα κραγιόν για τα χείλη σου

Είσαι σίγουρη ότι το χρώμα που φοράς σου ταιριάζει;

Το κραγιόν είναι από τα αγαπημένα μας καλλυντικά και πολλές φορές αυτό και μόνο αρκεί για να αναδείξει το μακιγιάζ μας. Όταν όμως έρχεται η ώρα να αγοράσουμε κραγιόν μπερδευόμαστε από τις διαφορετικές αποχρώσεις καθώς δεν ξέρουμε ακριβώς ποια μας ταιριάζει περισσότερο. Ε, ήρθε η ώρα να μας λυθεί αυτή η απορία, δεν νομίζεις;

Αυτό που πρέπει να κάνεις αρχικά είναι να εξακριβώσεις τον τόνο της επιδερμίδας σου.

Το δέρμα μας έχει είτε κίτρινους (ζεστούς) είτε ροζ (ψυχρούς) τόνους. Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβεις τι τόνο έχει το δικό σου είναι να τσεκάρεις το εσωτερικό του καρπού σου στον ήλιο.

Αν το χρώμα που έχουν οι φλέβες σου μοιάζει να πρασινίζει τότε έχεις κίτρινο τόνο και αν είναι φαίνονται μπλε τότε έχεις ροζ τόνο.Αφού λοιπόν βρεις τον τόνο της επιδερμίδας σου ήρθε η ώρα να βρεις τα χρώματα που σου ταιριάζουν.

coral lipstick

– Αν έχει ροζ τόνους τότε επίλεξε κραγιόν με μπλε ή μωβ αποχρώσεις μέσα τους, όπως το φούξια και το δαμασκηνί.

fuschsia lipstic

Αν δεν μπορείς να διακρίνεις ακριβώς αν έχεις κίτρινο ή ροζ τόνο επιδερμίδας, τότε μάλλον έχεις ουδέτερο τόνο- συγχαρητήρια είσαι από τις τυχερές όπως η Doutzen Kroes.

doutzen-kroes

Τα περισσότερα κραγιόν δείχνουν μια χαρά πάνω σου, αλλά αν ακόμα έχεις αμφιβολίες τότε προσπάθησε να διαλέξεις ένα κραγιόν βασισμένο το χρώμα της επιδερμίδας σου.
Αν έχεις λευκή επιδερμίδα διάλεξε αποχρώσεις κερασιού και κράνμπερι απόχρωση. Τα έντονα χρώματα που έχουν μπλε στη βάση τους κάνουν τέλεια αντίθεση με τους ροζ τόνους στη λευκή επιδερμίδα και τονίζουν υπέροχα τα χείλη. Επίσης κάνουν τα δόντια σου να φαίνονται πιο λευκά. Προσπάθησε όμως να έχεις πιο απλό και «καθαρό» μακιγιάζ και απόφυγε τις πορτοκαλί σκιές καθώς σε «σκοτώνουν».

cherry lipstick

Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα διάλεξε κραγιόν σε nude, ροζ και πορτοκαλί απόχρωση

Η σταρένια επιδερμίδα έχει ουδέτερους τόνους που σημαίνει ότι οι περισσότερες αποχρώσεις σου ταιριάζουν. Ο γενικός κανόνας πάντως λέει να ταιριάζεις το κραγιόν με τα ρούχα που φοράς.nude, pink

 

Εναλλακτικά αν θέλεις να βάλεις nude κραγιόν ή να κάνεις φυσικό μακιγιάζ διαλεξε ένα κραγιόν 2 τόνους πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από την φυσική απόχρωση των χειλιών σου.

Nude lipstick

Αν έχεις σκουρόχρωμη επιδερμίδα διάλεξε κραγιόν σε σκούρο δαμασκηνί, σκούρο κόκκινο και σκούρο μοβ.

Τα κόκκινα κραγιόν που έχουν μπλε στη βάση τους και οι ψυχρές σκιές είναι ιδανικές για τα σκουρόχρωμα δέρματα. Απόφυγε τις παλ αποχρώσεις και δοκίμασε σκούρες αποχρώσεις καθώς κολακεύουν ιδιαίτερα το χαμόγελό σου. Χρησιμοποίησε θερμά χρώματα στο μακιγιάζ σου βάζοντας λίγο μπρονζέ και highlighter.

berry lipstick

Επίσης υπάρχουν μερικοί κανόνες για το πως επηρεάζει η απόχρωση το σχήμα των χειλιών σου. Καλό είναι να θυμάσαι ότι οι σκούρες αποχρώσεις δείχνουν μικρότερα τα χείλη σου σε αντίθεση με τα ανοιχτόχρωμα που τα μεγαλώνουν. Πάντως αν σου αρέσει πραγματικά ένα χρώμα μην διστάσεις να το βάλεις γιατί δεν ταιριάζει στην απόχρωση της επιδερμίδας ή στα χείλη σου. Το σημαντικό είναι να σου αρέσει και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, οπότε go for it!

lipstick

Πηγή

Μαίρη Βυτινάρος: «Ήμουν έξω μια μέρα και δεν με φλέρταρε κανείς»

Πες μου τι ζώδιο είσαι να σου πω τι παγωτό θα φας