in

«Μάθε να Φροντίζεις Μόνη σου τον Εαυτό σου» – Το Γράμμα μιας Μητέρας προς την έφηβη Κόρη της που Συγκλόνισε τον Πλανήτη!

Κάποιοι γονείς προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τα πάντα, προτιμώντας να μην τα τρομάξουν με την γνώση των δυσκολιών που πρόκειται να συναντήσουν στη ζωή. Άλλοι γονείς πάλι, προσπαθούν να φερθούν στα παιδιά τους σαν ενήλικες.

Εάν νομίζετε πως το 2ο είναι καλύτερο, τότε αυτό το άρθρο περιέχει πολύ χρήσιμες συμβουλές, αφού γράφτηκε από μία μητέρα προς την έφηβη κόρη της.

Ακούγεται τρομακτικό,έτσι; Όταν γίνεσαι 18, έχεις δύο δυνατά μονοπάτια που μπορεις να πάρεις: Είτε θα πας στο πανεπιστήμιο και θα βοηθάω όσο μπορώ μέχρι να βρεις δουλειά ή θα πας κατευθείαν να βρεις δουλειά.

ma8e-na-frontizeis-moni-sou-ton-euto-sou-1Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να φροντίζεις μόνη σου τον εαυτό σου. Δεν θα βοηθάω ένα κορίτσι άνω των 18 που δεν θέλησε να μορφωθεί επειδή πιστεύει ότι δεν υπήρχε λόγος. Έχεις τρία χρόνια να αποφασίσεις…

Και ήδη έχουμε σκεφτεί μία νέα χρήση για το δωμάτιό σου. Θα γίνει το υπνοδωμάτιό μας.

Είσαι πολύ καλύτερη από μένα. Είσαι ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Σε ξέρω για 15 χρόνια και είσαι πολύ πιο εκπληκτική από ότι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ.

Είσαι εντελώς διαφορετική. Έχεις την δική σου προσωπικότητα. Δεν χρειάζεται να αγαπάς ότι αγαπάω. Πρέπει να αμφισβητείς την εξουσία μου και να παίρνεις την ευθύνη των πράξεών σου.

Μπορείς να γίνεις μηχανικός, οικονομολόγος, πολιτικός μηχανικός. αισθητιός ή μία ταμίας σε ένα κατάστημα. Δεν νομίζω ότι είναι δική μου δουλειά να διαλέξω το δικό σου μονοπάτι.

Δεν σε μεγάλωσα περιμένοντας να ξεχρεώσεις κάποιο χρέος. Δεν περιμένω να μου δώσεις κάτι όταν θα μεγαλώσω. Έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις τι έχει πραγματικά σημασία για σένα. Είναι η ζωή και η επιλογή σου.

Ότι και αν συμβεί στη ζωή σου, θα είμαι πάντα εκεί για σένα. Θα σε υποστηρίζω, θα μοιράζομαι μαζί σου τη χαρά και τη λύπη σου και θα προσπαθώ να σε βοηθάω όταν θα μου τ0 ζητάς.

Δεν θα μπορώ να είμαι εκεί όμως συνέχεια. Δεν θα είμαι πάντα εκεί με το χτύπημα των δακτύλων σου.

Το ποιον θα παντρευτείς, το εάν θα κάνετε παιδιά, το τι άνθρωποι θα σε ελκύουν – αυτό είναι δική σου δουλειά. Οι απόψεις μου, τα πάθη μου και οι πεποιθήσεις μου δεν θα πρέπει να σε επηρεάζουν. Να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου και η συνείδησή σου. Όταν το κάνεις, δεν θα με χάσεις, πάντα θα είσαι η κόρη μου.

Μπορεί να μην μπορείς να το καταλάβεις, αλλά είναι η αλήθεια: όλοι σκέφτονται τον εαυτό τους. Έτσι και εγώ. Κανείς δεν έχει σκοπό να κάνει τη ζωή σου χειρότερη. Pροσπαθούν να κάνουν ότι είναι καλύτερο για εκείνους και απλά τα συμφέροντά σας συγκρούονται.

Δεν υπάρχουν εγγυημένοι τρόποι να αποκτήσεις την επιτυχία ή να μην τα καταφέρεις. Μπορεί να κάνεις τα πάντα λάθος και να ζεις μια καλή ζωή. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι να είσαι ειλικρινής. Μην λες ψέματα στον εαυτό σου. Μάθε να δείχνεις κατανόηση και να καταλαβαίνεις τις ανάγκες και τα συναισθήματά σου. Και να σκέφτεσαι τι είναι πραγματικά καλό για σένα.

Όταν θα πάρεις τη θέση στο πανεπιστήμιο, κάποιος άλλος θα χάσει την ευκαιρία. Όταν θα βγεις με κάποιον, οι πιθανότητες είναι πως αυτός ήταν κάποτε ο πρώτος έρωτας κάποιας άλλης. Μπορεί να πάρεις ακόμα και την αγαπημένη θέση κάποιου στο θέατρο. Αλλά μην ανησυχείς γιατί αυτό που ήταν κακό για σένα μπορεί να είναι το καλό κάποιου άλλου, οπότε μην τα παρατάς.

Ποτέ δεν θα καταφέρω να μπω εντελώς μέσα στο κεφάλι σου και πάντα θα κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου. Το ξέρω γιατί και εγώ το κάνω. Είχα και εγώ μητέρα. Μόνο εσύ θα ξέρεις τα ΠΑΝΤΑ για τον ευατό σου. Οπότε μόνο εσύ θα ξέρεις τι μπορείς πραγματικά να κάνεις.

Από τα 18 σου, θα είσαι υπεύθυνη για όσα σου συμβούν. Μεγάλωσε τα δικά σου παιδιά και κάντο με τον τρόπο σου. Βρες μια απαιτητική δουλειά εάν πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Μετανάστευσε εάν νομίζεις πως θα είσαι καλύτερα σε μία άλλη χώρα. Εάν είσαι τυχερή, θα βρεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν και όλα θα είναι πιο εύκολα.

Κανείς όμως δεν έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σε βοηθήσει. Να το θυμάσαι αυτό…

Κάθε πράξη έχει και συνέπειες. Οι πιθανότητες είναι πως δεν θα μπορέσεις να τις προβλέψεις όλες. Αλλά τουλάχιστον να προσπαθείς να προβλέπεις όσες μπορείς.

Πάντα ήθελα να μεγαλώσω ένα άτομο που θα ζει τη δική του τη ζωή. Οπότε, προχώρα και ζήστην!

Πηγή: fanpage

Γυναίκα με καρκίνο «τρόλαρε» τον άντρα της και του ζήτησε να ποτίζει πλαστικά φυτά μετά το θάνατο της

Λαχανικά και φρούτα σε ασυνήθιστες μορφές!