in

Κτηνωδία: Άνθρωποι μετατρέπουν τις αλεπούδες σε «τέρατα» για να παράγουν περισσότερη γούνα

Μια έρευνα έβγαλε στο φως τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν και εκτρέφονται αλεπούδες στη Φιλανδία, προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα γούνας στο σώμα τους.

Τραβήχτηκαν πλάνα από πέντε αγροκτήματα γούνας στην Οστροβότνια, στη δυτική Φινλανδία, με αλεπούδες που διακρίνονται από τεράστια γούνα και υπερβολικά στρώματα λίπους, να σχηματίζουν δίπλες στο σώμα τους.

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=U2jITzmQU8s

Το αποτέλεσμα είναι τα ζώα αυτά να σηκώνουν το πενταπλάσιο από το κανονικό τους βάρους, να ασφυκτιούν και να βασανίζονται.

Χαρακτηριστικό της τραγικής τους κατάστασης είναι το γεγονός ότι τα ίδια δε δύνανται να περπατήσουν και μεταφέρονται στα κλουβιά τους.

«Οι συνθήκες στις οποίες βρίσκονται αυτά τα ζώα είναι αποτέλεσμα απληστίας για κέρδη. Περισσότερο δέρμα σημαίνει περισσότερα χρήματα για τον αγρότη γούνας.

Τα ζώα πληρώνουν την τιμή με πόνο» δηλώνουν ακτιβιστες και εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων που δημοσιεύουν τις δυσάρεστες αυτές εικόνες προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους καταναλωτές και να γυρίσουν την πλάτη τους στους εμπόρους γουναρικών.

Πηγή : topontiki.gr

Ελένη Φουρέιρα: «Με λένε Εντέλα Φουρεράι – Είμαι υπερήφανη που γεννήθηκα στην Αλβανία»

Πως έμοιαζαν τα πιο μεγαλοπρεπή μνημεία όλων των εποχών την εποχή που σχεδιάστηκαν. Ο Παρθενώνας προκαλεί δέος!