in

Οι 8 πιο εντυπωσιακές «φυσικές πισίνες» της Ελλάδας για κολύμπι!

Αφήνουμε τις παραλίες με τη χρυσαφένια άμμο και κολυμπάμε στους καταρράκτες και τα spa της φύσης!

1. Πολυλίμνιο, Μεσσηνίαp.txt-600x400

Το Πολυλίμνιο θα το βρει κανείς ακολουθώντας το δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο. Κοντά στο χωριό Καζάρμα υπάρχει το χωριό Χαραυγή, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι προς το πολυλίμνιο (υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Πολυλίμνιο στον κεντρικό δρόμο). Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5 λεπτά και περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό, και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις των φίλων της φύσης. Το καλοκαίρι πολλοί είναι αυτοί που βουτούν στα δροσερά νερά των λιμνών.

2. Γκιόλα, Θάσος224-600x399

Η Γκιόλα είναι μια μαγευτική φυσική πισίνα, που σχηματίστηκε μέσα στα βράχια δίπλα από την ακροθαλασσιά στην περιοχή Αστρίς. Κάθε κύμα της θάλασσας ανανεώνει σιγά σιγά το κρυστάλλινο νερό της φυσικής πισίνας. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο, να κάνετε βουτιές από τα «σκαλοπάτια» που σχηματίζουν τα βράχια, και να κάνετε ηλιοθεραπεία στα πλατιά βράχια που βρίσκονται τριγύρω. Η διαδρομή προς την Γκιόλα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί να περπατήσετε.

3. Πάντα Βρέχει, Καρπενήσι313-600x450

Το Πάντα Βρέχει δεν είναι ούτε ακριβώς φαράγγι, ούτε ακριβώς καταρράκτης. Νερά πέφτουν από παντού, δημιουργούν καταπράσινες λιμνούλες και όταν έχει ήλιο, δημιουργούν παντού μικρά και μεγάλα ουράνια τόξα με όλα τα χρώματα της ίριδας. Γεύση παραδείσου. Τα μέρη όπου μπορεί κανείς να βουτήξει πολλά, ενώ για ηλιοθεραπεία, ξαπλώστρες γίνονται τα βράχια.

4. Δρακολίμνη Τύμφης, Πάπιγκο413-600x384

Σε υψόμετρο 2.050 μέτρων, ανάμεσα στις κορυφές Λάπατος και Πλόσκος βρίσκεται η μυθική Δρακόλιμνη. Η διαδρομή για το καταφύγιο και στη συνέχεια για τη Δρακόλιμνη αρχίζει από το Μικρό Πάπιγκο (υψ. 980 μ.). Έχει ανατολική κατεύθυνση και με πορεία σ” ένα καλοσχηματισμένο μονοπάτι περνά από τη βρύση Αβραγόνια, τη βρύση Αντάλκη, τη βρύση Τράφο και τη βρύση Κρούνα. Είναι η διαδρομή με τα πιο πολλά νερά και η πιο σύντομη και ξεκούραστη διαδρομή για το καταφύγιο. Στο καταφύγιο φτάνετε σε 3 ώρες περίπου και από εκεί κατηφορίζετε στη Λάκκα με τις στάνες Τσουμάνη και την Ξερόλουτσα, αφήνετε αριστερά τη λιμνούλα Ριζίνα και με ανηφορική κατεύθυνση καταλήγετε στη Δρακόλιμνη σε 1 ώρα και 15 λεπτά πορείας.

5. Κολυμπήθρες, Πάπιγκο510-600x450
Ακολουθήστε το μονοπάτι που ενώνει το Μικρό με το Μεγάλο Πάπιγκο (περίπου 2 χλμ. απόσταση) για να δείτε τις “Κολυμπήθρες” ή “οβίρες”: τα στρογγυλά κοιλώματα – σαν μικρές φυσικές πισίνες- που λάξευσε το νερό στην πέτρα. Το καλοκαίρι θα δείτε ντόπιους και επισκέπτες να κολυμπούν στα κρύα νερά τους.

6. Βάθρες, Σαμοθράκη612-600x450
Η Σαμοθράκη είναι πλούσια σε νερά, εκατοντάδες μικρά ρυάκια και ποταμάκια, με γάργαρα νερά που έρχονται από το όρος Σάος και κυλούν ορμητικά προς την θάλασσα. Πλήθος πηγών, οι οποίες, κατεβαίνοντας ακτινωτά από το βουνό, σχηματίζουν κλιμακωτά καταρράκτες και τις περίφημες «βάθρες», δηλαδή φυσικές πισίνες μέσα στα ανοιχτόχρωμα βράχια. Φημισμένες είναι οι βάθρες του ποταμού Τσιβδογιάννη, κοντά στα Θερμά, από όπου ξεκινά και η ανάβαση στο όρος Φεγγάρι.

7. Λουτρά Πόζαρ, Πέλλα711-600x400
Πηγές, πισίνες, τεχνητοί καταρράκτες, χαμάμ, ποταμός με ιαματικό νερό, φυσικοί καταρράκτες. Αυτή είναι η φημισμένη λουτρόπολη των Λουτρών Πόζαρ, 13 χλμ από την Αριδαία, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν. Η φύση στάθηκε για μια ακόμη φορά γενναιόδωρη στην Πέλλα δημιουργώντας χαράδρα σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό που μέσα της ρέει ο Θερμοπόταμος, σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό βουνού και δάσους.

8 Γουμένισσα, Κιλκίς2_potamia-2

Ανοίξτε το χάρτη και χαράξτε την πορεία σας προς τη Γουμένισσα. Αφήστε όλες τις αισθήσεις σας να…γευτούν την προικισμένη από το χέρι του Δημιουργού περιοχή, νιώστε τους παλμούς της φύσης, μέσα από άγνωστα μονοπάτια, υπέροχες διαδρομές και χρώματα. Ελάτε να αναζωογονηθείτε στον υπέροχο φυσικό καταρράκτη και αναγεννηθείτε. Τα νερά του καταρράκτη καταλήγουν σε μια πετρόχτιστη φυσική πισίνα έργο του Δασαρχείου Γουμένισσας όπως και τον ευρύτερο χώρο είχαν διαμορφώσει ως χώρος αναψυχής πριν δυο δεκαετίες. Στη θέση δυο ποτάμια που βρίσκεται ο χώρος αναψυχής

Μητέρα από την Ινδία έχασε την κόρη της και υιοθέτησε 800 άστεγα κορίτσια ώστε να τους προσφέρει ένα σπίτι γεμάτο αγάπη

Έχασα τη γυναίκα μου 3 μέρες μετά τη γέννα του γιου μας, και τον μεγαλώνω μόνος μου!