in

Κι όμως τα Σκυλιά Καταλαβαίνουν ΟΛΑ όσα τους λέμε. Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα!

Γνωρίζατε ότι τα ζώα αυτά μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας και να καταλαβαίνουν και τον τόνο της φωνής μας; Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Οι επιστήμονες παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Science, ότι τα σκυλιά χρησιμοποιούν τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου για να αναγνωρίζουν τις λέξεις όπως και ο άνθρωπος.

Για τη μελέτη εκπαιδεύτηκαν 13 σκυλιά να ξαπλώνουν ακόμα μέσα σε μαγνητικό τομογράφο, ενώ παράλληλα άκουγαν τη φωνή των ιδιοκτητών τους.

Τα σκυλιά άκουγαν επαινετικά λόγια που τα πρόφεραν με θετικό τόνο, τις ίδιες λέξεις με ουδέτερο τόνο και στη συνέχεια σε ουδέτερο τόνο μόνο με ουδέτερο λέξεις.

Διαπιστώθηκε ότι το αριστερό ημισφαίριο είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ τις έννοιες των λέξεων, ανεξάρτητα από τον τόνο τους. Αυτό σημαίνει ότι τα σκυλιά μπορούν να ξεχωρίσουν τις λέξεις που ακούνε – ανεξαρτήτως θετικού ή ουδέτερου τόνου, και να κατανοούν τη σημασία τους.

Παράλληλα, η περιοχή του δεξιού ημισφαιρίου ευθύνεται για την κατανόηση του τόνου και πως αντιλαμβάνεται συναισθηματικά τις λέξεις.

Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Atilla Andics, εξήγησε: αυτή η μελέτη δείχνει ότι ο εγκέφαλος των σκύλων, «όχι μόνο αναλύει τι λέμε και πώς το λέμε, αλλά συνδυάζει και τα δύο είδη πληροφοριών σε ένα ενιαίο νόημα.»

Γι’ αυτό μιλήστε πιο συχνά με το κατοικίδιό σας, είναι ένας πολύ καλός ακροατής.

Credit: adme.ru

Κρίσεις πανικού: Πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι τις προκαλούν!

Σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε η Παναγία μας (ΦΩΤΟ)