in

Κι όμως, γίνεται! Φλατ κοιλιά χωρίς ίχνος από λίπος μέσα σε 2 εβδομάδες;

Και ήταν πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζαμε!

Ονειρεύεσαι κι εσύ την ημέρα που θα μπορείς να φορέσεις crop tops και κολλητές μπλούζες χωρίς να αγχώνεσαι για τα «σωσιβιάκια» και την χαλάρωση; Κι όμως, διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα καταλάβεις πως το να ξεφορτωθείς το επίμονο λίπος και να αποκτήσεις επιτέλους την επίπεδη κοιλιά που πάντα ήθελες, είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι νόμιζες μέχρι σήμερα.

1.Πριν ξεκινήσεις θέσε τον στόχο σου: Αναλογίζου εξ αρχής πόσα κιλά θέλεις. Είναι βασικό ξεκινώντας να έχεις έναν στόχο, γιατί αυτός είναι που θα σου δίνει το κίνητρο να συνεχίσεις μέχρι να τα καταφέρεις και μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορείς να παρακολουθείς καλύτερα και την πρόοδό σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μετρηθείς με μια μεζούρα και να σημειώσεις στους πόσους πόντους θα είσαι ευχαριστημένη.

2. Πίνε πολύ νερό, παντού και όσο πιο συχνά μπορείς: Στόχευσε σε 5 ποτήρια νερό καθημερινά και 3 κούπες πράσινο τσάι με λεμόνι. Δεν θα πιστεύεις πόσο μεγάλη διαφορά θα δεις!

3. Go green και παίξε με τα χρώματα: Καρότα, πράσινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές, μαρούλι, λάχανο, σπανάκι, ντομάτες κάνε τις σαλάτες σου ένα ουράνιο τόξο βιταμινών και αντιοξειδωτικών και δεν θα χάσεις.

3. Πες «όχι» στο fast food» και τα αλμυρά: Αν θες να δεις άμεσα αποτελέσματα θα πρέπει να κάνεις κράτει στις πίτσες, τα burger, τα πατατάκια και τα σουβλάκια. Αν πάλι δεν μπορείς να τους αντισταθείς, προτίμησε τουλάχιστον να είναι σπιτικά και όσο πιο light μπορείς. Να θυμάσαι πάντως πως το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και φούσκωμα, οπότε όσο το λιγότερο, τόσο το καλύτερο.

4. Μην αρχίσεις να κόβεις γεύματα, απλά κόψε τις θερμίδες: Είναι βασικό να τρως 5 μικρά γεύματα καθημερινά (αντί για 3 μεγάλα), χώρια που το να καταφύγεις σε αφαγία, θα μειώσει κατά πολύ την λειτουργία του μεταβολισμού σου (και θα χάνεις πολύ δυσκολότερα). Φρόντισε να μειώσεις στρατηγικά τις θερμίδες, όχι τα θρεπτικά συστατικά.

5. Βρες τις σωστές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν και πόνταρε στο cardio: Η αεροβική άσκηση είναι ο καλύτερος και ο γρηγορότερος τρόπος να κάψεις λίπος, όχι μόνο από την περιοχή της κοιλιάς αλλά και από όλο σου το σώμα γενικότερα. Αν δεν είσαι φαν του τρεξίματος μην ανησυχείς, υπάρχουν άπειρα ακόμη είδη να δοκιμάσεις, από το pilates και τη zumba, μέχρι το χορό και το ντραμπολίνο! Οι επιλογές είναι αμέτρητες, αρκεί να το θελήσεις! Θέλεις 1 μόνο άσκηση που να τα περιλαμβάνει όλα (να είναι cardio, να καίει λίπος και να τονώνει τους μυς σου); Μια λέξη: push-ups!

6. Ποτέ μην παραλείπεις το πρωινό: Κι όμως, αν δεν είσαι από εκείνες που τρώνε ένα πλούσιο πρωινό, τότε το πιθανότερο είναι πως βρήκες το μεγαλύτερο φταίχτη για το πρόβλημά σου. Γιατί; Γιατί πολύ απλά αν δεν δώσεις στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται ξεκινώντας τη μέρα, σύντομα βρίσκεις τον εαυτό σου να την ψάχνει στις πιο λάθος και τις πιο παχυντικές επιλογές, συν του ότι επιβραδίνεις συμαντικά τον μεταβολισμό σου.

7. Πρόσθεσε λιποδιαλυτικές τροφές στο καθημερινό σου μενού: Καφέ ρύζι, δημητριακά ολικής, λαχανικά, φρούτα, κοτόπουλο, θαλασσινά, ασπράδι αυγών, όλα είναι σύμμαχοί σου, ενώ οι πίτσες, τα τηγανιτά, τα σουβλάκια, οι τηγανιτές πατάτες, τα μακαρόνια και τα γλυκά, μάλλον εχθροί σου. Επέλεξε σωστά.

8. Κοιμήσου περισσότερο: Αν σου λείπει ύπνος τότε μην περιμένεις να δεις θεαματικά αποτελέσματα σύντομα κι αυτό γιατί ο ύπνος είναι ο βασικότερος ρυθμιστής του μεταβολισμού σου. Εκτός αυτού η έλλειψη ύπνου ισοδυναμεί με έλλειψη ενέργεια, η οποία μεταφράζεται σε ακόμη πιο έντονες λιγούρες.

9. Απέφυγε το αλκοόλ: Μια από τις μεγαλύτερες παγίδες του αλκοόλ είναι η επίδρασή του στο συκώτι σου, κάνοντάς το λιγότερο παραγωγικό στην καύση λίπους. Προφανώς μπορείς να πιεις ένα ποτηράκι κρασί μια στο τόσο, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγεις τουλάχιστον τα cocktails που είναι γεμάτα σιρόπι και ζάχαρη.

10. Χαλάρωσε και βγες στον ήλιο: Μπορεί να σου κάνει εντύπωση, όμως το στρες… παχαίνει. Όχι μόνο γιατί όταν είμαστε αγχωμένοι αυξάνουμε τις πιθανότητες να φάμε (για να ηρεμήσουμε), αλλά και γιατί όταν βιώνουμε άγχος το σώμα προκαλεί έκκριση ορμονών (κορτιζόλη) που επηρεάζουν αρνητικά το μεταβολισμό μας. Όσο για τον ήλιο, το σώμα σου τον έχει ανάγκη για να παράγει βιταμίνη D, που μεταξύ άλλων βοηθάει και στην καλύτερη καύση του λίπους

Αυτός ο άνθρωπος έμεινε τυφλός λόγω ενός λάθους που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε καθημερινά

Όλες αυτές οι αρρώστιες προκαλούνται από τον φούρνο μικροκυμάτων, μακάρι να το ξέραμε νωρίτερα