in

Καστορέλαιο: H πιο εύκολη λύση σε 5 προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τα μαλλιά σας!

Είναι αλήθεια ότι αυξάνει την τριχοφυΐα;

Το καστορέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι φυτικό έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους του τροπικού φυτού Ρίκινος ο Κοινός. Το καστορέλαιο έχει πάρα πολλές ιδιότητες για το δέρμα, τα μαλλιά και τον οργανισμό.

Το οργανικό καστορέλαιο εξάγεται με την μέθοδο της ψυχρής πίεσης και γι’ αυτό διατηρεί όλα του τα ευεργετικά συστατικά και ιδιότητες, είναι άγευστο και άοσμο.

Μιλώντας για τα μαλλιά, το καστορέλαιο βελτιώνει την υγεία των εύθραυστων μαλλιών, τα ενυδατώνει, τα θρέφει, τα μαλακώνει και τα αφήνει λαμπερά. Επίσης, λέγεται ότι μειώνει την τριχόπτωση, ενισχύει την φυσική ανάπτυξη των μαλλιών καθώς και σκουραίνει ελαφρώς το χρώμα τους.

Δεν υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα ή κλινική μελέτη που να αποδεικνύει ότι το καστορέλαιο μειώνει την τριχόπτωση και θεραπεύει διάφορες παθήσεις στο τριχωτό και τα μαλλιά, ωστόσο υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που έλυσαν το πρόβλημα τους. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα μαλλιά σκούρυναν, σκούρα μαλλιά εμφανίστηκαν ανάμεσα σε γκρίζα μαλλιά, μειώθηκε η τριχόπτωση και αυξήθηκε ο όγκος των τριχών. Επίσης, πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι η τακτική εφαρμογή καστορέλαιου σε φρύδια και βλεφαρίδες αύξηση την πυκνότητα τους.

Γενικά λοιπόν, το καστορέλαιο βοηθάει:

1. Στη μείωση και πρόληψη της φθοράς των μαλλιών, μαλλιά που σπάνε εύκολα, που είναι αφυδατωμένα, που φριζάρουν και εμφανίζουν ψαλίδα.

2. Στην εξισορρόπηση των δυσλειτουργιών του τριχωτού ειδικά όταν είναι ξηρό και αφυδατωμένο.

3. Σε διάφορες δυσλειτουργίες του δέρματος, σε πληγές, εγκαύματα, ηλιακά εγκαύματα, εκδορές και άλλα.

Είτε είναι πραγματικά αυτά τα γεγονότα είτε όχι, δεν έχετε να χάσετε κάτι αν ακολουθήσετε μια θεραπεία με αγνό και οργανικό καστορέλαιο για να επαναφέρετε τα μαλλιά σας σε μια υγιή κατάσταση. Δοκιμάστε λοιπόν, την θεραπεία κατά της τριχόπτωσης με καστορέλαιο:

Προμηθευτείτε οργανικό καστορέλαιο υψηλής ποιότητας, απλώστε το μόνο στο τριχωτό και κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων. Τυλίξτε τα μαλλιά με μια μεμβράνη και ζεστή πετσέτα. Αφήστε το έλαιο να δράσει για 2 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά, έχοντας υπόψη ότι το καστορέλαιο είναι αρκετά πηχτό.

Extra tips:

• Μπορείτε να αναμείξετε το καστορέλαιο με άλλα οργανικά έλαια για μέγιστα αποτελέσματα, δοκιμάστε το μαζί με σταφυλέλαιο, έλαιο jojona, ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας ή αμυγδαλέλαιο.

• Αναμείξτε το με έλαιο λεβάντας για να αρωματίσετε ευχάριστα τα μαλλιά σας.

• Προμηθευτείτε μόνο οργανικό, αγνό καστορέλαιο, ψυχρής πίεσης, που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

jenny

Σκύλος πυροβολήθηκε 3 φορές για να σώσει το 16χρονο αφεντικό του από κλέφτες

11 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι έχετε ωριμάσει μέσα από δυσκολίες και όχι λόγω ηλικίας.