in

Λίστα με 10 συμβουλές για πιο υγιεινή ζωή

Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν ένα στους 3 ενήλικες των ΗΠΑ πάσχουν από αυξημένη πίεση και το 48% από αυτούς δεν έχουν την πάθηση υπό έλεγχο.

Αλλά τι μπορώ να κάνω για να διατηρήσω τη πίεση μου σε κανονικά επίπεδα; Όταν βρήκα αυτή τη λίστα με τις 10 συμβουλές για πιο υγιεινή ζωή , ήξερα ότι ήθελα πολύ να τις δοκιμάσω.

1. Να τρώτε τα λαχανικά σας3793

Ενώ δεν χρειάζεται απαραίτητα να αφήσετε το κρέας, το να αυξήσετε τις ποσότητες λαχανικών που τρώτε μπορεί να βοηθήσει πολύ να ελέγξετε τη πίεση στο αίμα σας.

2. Μειώστε το αλάτι4556

Το αλάτι είναι ένα από αυτά τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε όσο γίνεται, παρά το πόσο μας αρέσει, γιατί βοηθάει να αναπτυχθεί υψηλή πίεση.

3. Φάτε μια μπανάνα5459

Μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά τροφές όπως η μπανάνα, τα αβοκάντο και ξηροί καρποί βοηθούν να πέσει η πίεση, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε κάλιο.

4. Να πίνετε τσάι αντί για καφέ6407

Έχει γίνει σύνδεση της καφεΐνης και της υψηλής πίεσης, οπότε προτιμώντας μία κούπα τσάι από έναν καφέ θα σας βοηθήσει να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

5.Πηγαίνετε για περπάτημα7395

Μοιάζει πολύ λογικό ότι η άσκηση θα σας κάνει καλό, αλλά κάνοντας κάτι τόσο απλό όπως το να πάτε μια βόλτα, θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη πίεσή σας.

6. Αφεθείτε στη μαύρη σοκολάτα8372

Ενώ δεν κάνει να τρώτε με τα κιλά τις μαύρες σοκολάτες, μία μέτρια ποσότητα έχει αποδειχτεί πως βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης.

7. Κόψτε το κάπνισμα9355

Προφανώς το κάπνισμα έχει πολλά άσχημα αποτελέσματα στην υγεία σας. Και ένα από αυτά είναι και η αυξημένη πίεση. Μόνο καλό μπορεί να σας κάνει το να το σταματήσετε.

8. Πιείτε λιγότερο10348

Ενώ το να πίνετε ένα ή δύο ποτηράκι δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων μπορεί να αυξήσει δραματικά την πίεσή σας.

9. Χαλαρώστε11384

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσετε το stress, συμπεριλαμβανομένου του διαλογισμού, το γράψιμο ή το να ακούτε μουσική. Όσοι έχουν υψηλή πίεση καλό θα ήταν να ξεκινήσουν τέτοιου είδους ασχολίες.

10. Προσέξτε το βάρος σας.12326

Το βάρος δεν είναι πάντα πρόβλημα. Αλλά για κάποιους που έχουν αρκετά κιλά και πάσχουν από υψηλή πίεση, το να χάσουν μερικά κιλά θα τους έκανε πολύ καλό.

via

Δεν το τραγούδησε μετά από εκείνη τη «καταpαμέvη» μέρα: Το μοναδικό τραγούδι που δεν είπε ποτέ o Βασίλης Καρράς

Ανέκδοτο: Παππούς 97 ετών πάει σε ασφαλιστή