in

Καθαρίστε το σπίτι σας με λεμόνι

Ξεχάστε τα προϊόντα καθαρισμού στο ντουλαπάκι της κουζίνας σας.

Το καλύτερο καθαριστικό το έχουμε όλες στο ψυγείο μας και δεν είναι άλλο από το λεμόνι. Εκτός λοιπόν από την υπέροχη γεύση που δίνει στο φαγητό και στο ποτό μας είναι και ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό καθαριστικό. Τι είναι όμως αυτό που το μετατρέπει σε ισχυρό καθαριστικό; Το λεμόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, τα οποία επιτρέπουν στα φρούτα να λειτουργήσουν ως ένα ισχυρό αντιβακτηριακό απολυμαντικό που καταπολεμά τα κοινά βακτήρια. Παρουσιάζουμε 6 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ένα λεμόνι.

Δώστε λάμψη στα μαχαιροπίρουνα
Όταν πρόκειται για μαχαιροπίρουνα από χαλκό, ορείχαλκο και χρώμιο αντί να τα καθαρίσετε με τα σκληρά απορρυπαντικά χρησιμοποιήστε χυμό από μισό λεμόνι. Τα λεμόνια είναι πολύ όξινα, γεγονός που τους επιτρέπει να χαλαρώσουν τα κοιτάσματα ορυκτών. Για περισσότερη λάμψη τρίψτε τα μαχαιροπίρουνα σας όχι μόνο με λεμόνι αλλά και λίγο αλάτι για απολέπιση της επιφάνειάς τους.

Απολυμάνετε τον φούρνο μικροκυμάτων
Η παρατεταμένη μυρωδιά του ποπ κορν ή της πίτσας δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί σε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Για τον λόγο αυτό κόψτε ένα ολόκληρο λεμόνι σε λεπτές φέτες και βάλτε τις σε ένα μπολ μέσα στον φούρνο, αφού το έχετε γεμίσει με καυτό νερό. Βάλτε τον φούρνο σε λειτουργία σε υψηλή θερμοκρασία περίπου για ένα λεπτό. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του κιτρικού οξέος θα σκοτώσουν τα βακτήρια και τις μυρωδιές. Στη συνέχεια, σκουπίστε το φούρνο με ένα υγρό πανί.

Καθαρίστε τα άλατα στο ντους
Αντί να τρίβετε τα πλακίδια του ντους και τις πόρτες με χημικές ουσίες, χρησιμοποιήστε αυτό το σπιτικό φυσικό καθαριστικό. Στύψτε έξι λεμόνια και αδειάστε τον χυμό τους σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Το κιτρικό οξύ θα διαλύσει τα άλατα και το απόβρασμα από τα σαπούνια. Επίσης οι αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού θα απολυμάνουν το χώρο.

Πλύσιμο των πιάτων στο χέρι
Όταν έχετε ξεμείνει από υγρό πιάτων, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και πασπαλίστε πάνω του λίγη μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε το σαν ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα. Θα διαλύσει κατευθείαν τα λίπη και θα δώσει στις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας μια λαμπερή όψη. Α! Και τα χεριά σας θα μυρίζουν λεμονάκι!

Διώξτε τη μυρωδιά μούχλας από το πλυντήριο
Για να φύγουν οι οσμές μούχλας από τα ρούχα του πλυντηρίου προσθέστε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό σας και οι κάλτσες, τα εσώρουχα και τα ρούχα σας θα αποκτήσουν ένα φρέσκο και καθαρό άρωμα.

Πλύνετε τα παράθυρα
Αναμείξτε τέσσερις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με 1 ½ λίτρο νερού και χρησιμοποιήστε το ως ένα καθαριστικό τζαμιών. Το κιτρικό οξύ διαλύει τη βρωμιά, και τους λεκέδες από τα παράθυρα και αφήνει τα τζάμια καθαρά χωρίς στάξιμο.

via

6 Εκπληκτικά πράγματα που αποκαλύπτει το σχήμα των νυχιών ενός ανθρώπου

Αργύρης Κουμτζής: Ο τυφλός Έλληνας φοιτητής που τον απέρριψε το ΑΠΘ, αλλά τον δέχτηκε η Οξφόρδη