in

Θέλετε να ψηλώσετε; 8 Καταπληκτικές ασκήσεις για να τα καταφέρετε!

Η Alice Robinson από την Αγγλία δοκίμασε διάφορες τεχνικές και κατάφερε να γίνει 1,5 εκατοστά ψηλότερη μέσα σε μία εβδομάδα επειδή τέντωσε την σπονδυλική της στήλη. Η σωστή στάση θα σας δώσει άλλα 2,5 εκατοστά.

Στην πραγματικότητα όταν κοιμόμαστε γινόμαστε πιο ψηλοί. 10 λεπτά στο κρεβάτι δίνουν 5 χιλιοστά ύψους. Αυτό συμβαίνει γιατί η σπονδυλική μας πιέζεται όλη τη μέρα και επανέρχεται όταν ξαπλώνουμε.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα μπορούμε να το  πετύχουμε με συγκεκριμένες ασκήσεις, αν και σε άτομα άνω των 25, η διαφορά δεν θα είναι πολύ μεγάλη.

Για να γίνετε ψηλότεροι κάνοντας ποδήλατο, προσαρμόστε την σέλα έτσι ώστε να πρέπει να τεντώσετε τα πόδια σας για να φτάσετε τα πετάλια. Μην την βάλετε πολύ ψηλά γιατί μπορεί να κάνετε ζημιά στις αρθρώσεις.

Αυτή είναι μία εύκολη άσκηση. Δεν θα χρειαστεί να σηκωθείτε. Απλά κρεμαστείτε και μείνετε κρεμασμένοι όσο πιο πολύ μπορείτε, σταδιακά αυξάνοντας την αντοχή σας. Αυτό θα δυναμώσει την σπονδυλική και τους κοιλιακούς μυς.

Σε αυτή τη στάση, τεντώστε τα πόδια σας προς τα πάνω όσο πιο πολύ μπορείτε. Είναι σημαντικό να έχετε το σώμα σας σε σωστή γωνία και να μην αφήνετε τα πόδια σας να πέφτουν απότομα, γιατί μπορεί να τραυματιστείτε.

Εκτός από ότι είναι καλή για την σπονδυλική, αυτή η στάση θα τεντώσει την πλάτη, τους κοιλιακούς, τους γοφούς και τα οπίσθια.

Ενώ σκύβετε, προσπαθήστε να κρατήστε ευθεία τα πόδια σας και ακουμπήστε τα δάχτυλα. Ξεκινήστε απαλά και σταδιακά αυξήστε το βάθος του σκυψίματος.

Μπορείτε να κάνετε σκοινάκι ή απλά να κάνετε επι τόπου άλματα. Αυτό θα δυναμώσει τα κόκαλα και τους μυς και με τον καιρό θα σας κάνει ψηλότερους.

Αυτή η απλή άσκηση θα δυναμώσει το κάτω μέρος της πλάτης, τους κοιλιακούς και τους γλουτούς.

Το κολύμπι είναι η άσκηση με τα καλύτερα αποτελέσματα. Στο νερό, οι αρθρώσεις αποσυμπιέζονται και γίνονται πιο ευκίνητες.

Κάποιοι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος:

  • Η διατροφή
  • Ο αρκετός ύπνος

Για να γίνετε πιο ψηλοί, θα πρέπει να καταναλώνετε αρκετό ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη D και άλλα στοιχεία και βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργήσει σωστά.

Καλό θα ήταν να κοιμάστε σε σκληρές επιφάνειες. Είναι καλύτερο να έχετε ένα ορθοπεδικό στρώμα και ένα καλό μαξιλάρι. Όλες αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ψηλώσετε και θα σας δώσουν μία τέλεια στάση του σώματος.

Credit: brightside.me

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Έλληνας, ο Γερμανός και τα χρησιμοποιημένα πρoφuλακτiκά!

14 Από τα πιο στενά Κτήρια στον Κόσμο!