in

Η Barbie με νέο σώμα

Η Barbie που για δεκαετίες είναι κάτι περισσότερο από μια κούκλα για παιδιά, καθώς έχει χτίσει πρότυπα και έχει επηρεάσει κάθε κορίτσι ως προς τις ιδανικές αναλογίες και την αποδεκτή εμφάνιση της κοινωνίας, επιτέλους αλλάζει τα πρότυπα αυτά και τις «τέλειες αναλογίες». Η Mattel αποφάσισε να λανσάρει τρία νέα μοντέλα Barbie, με αναλογίες που αντιστοιχούν σε απλές καθημερινές γυναίκες, εξίσου όμορφες, με σκοπό να καταρρίψουν το πρότυπο που μέχρι τώρα πρέσβευε η η πιο διάσημη κούκλα της υφηλίου, καθώς και με διαφορετικά μαλλιά και χρώμα δέρματος.

Οι νέες εκδοχές της κούκλας είναι μια ψηλόλιγνη με ξυρισμένο στο πλάι κεφάλι, μια μικροκαμωμένη με σκούρο δέρμα και μια με καμπύλες και μπλε μαλλιά. Πρόκειται για χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν στην σημερινή κοινωνία και στις σημερινές γυναίκες χωρίς να προτρέπουν στο τέλειο και στο αδύνατο.

Φυσικά η αλλαγή στρατηγικής της Mattel, της εταιρείας που κυκλοφόρησε την Barbie, πιθανώς προκύπτει και από το γεγονός ότι οι πωλήσεις της έχουν πέσει κατακόρυφα από το 2012 μέχρι το 2014 κατά 20%, ποσοστό που συνεχώς αυξάνεται. Τι πιο έξυπνο λοιπόν από την κίνηση αυτή, σε έναν κόσμο που τα πρότυπα ομορφιάς συνεχώς απομακρύνονται από τα πολύ λεπτά σώματα, σε πρότυπα όπως αυτό της Kim Kardashian ή της Beyonce και με όλο και περισσότερες καμπάνιες ρούχων και εσωρούχων που απευθύνονται σε γυναικεία σωματότυπα με καμπύλες.

«Πιστεύουμε πως είμαστε υπεύθυνοι για τα κορίτσια και τους γονείς τους να προβάλλουμε μια ευρύτερη οπτική της ομορφιάς» δήλωσε η Evelyn Mazzocco, ανώτατο στέλεχος της Mattel.

119386-266887Η Barbie έχει δεχτεί και δέχεται πολλούς πολέμους εδώ και χρόνια, τόσο όσον αφορά τις αναλογίες της ξανθιάς κούκλας, όσο και ότι με τον τρόπο προώθησής της φαίνεται να υποστηρίζει ότι η ομορφιά είναι πιο σημαντική για τις γυναίκες απ’ ό,τι η εξυπνάδα. Η Mattel έχει κατά καιρούς αρνηθεί οποιαδήποτε τέτοιου είδους κατηγορία χωρίς όμως να έχει αντιληφθεί την αλλαγή στην αντιμετώπιση της γυναίκας και των προτύπων ομορφιάς όσο περνούν οι δεκαετίες.

119386-266884Τα νέα μοντέλα της Barbie είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία από την ιστοσελίδα της Mattel και θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος συνολικά 33 νέες κούκλες με 4 διαφορετικούς σωματότυπους, 7 διαφορετικούς τόνους δέρματος, 24 διαφορετικά χτενίσματα και μαλλιά και 22 διαφορετικά χρώματα και σχήματα ματιών.

Τί είναι και τί συμβολίζει η Τσικνοπέμπτη;

Βγες, γέλασε, μέθυσε, κλάψε, ζήσε. Σταμάτα να βάζεις τη ζωή σου στην αναμονή