in ,

Η Λίζι Μάγιερς είναι μόλις πέντε ετών όμως χάνει σιγά-σιγά την όρασή της. Έτσι, οι γονείς της αποφάσισαν να της χαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εντυπωσιακές οπτικές εμπειρίες.

Η Λίζι Μάγιερς είναι μόλις πέντε ετών όμως χάνει σιγά-σιγά την όρασή της. Έτσι, οι γονείς της αποφάσισαν να της χαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εντυπωσιακές οπτικές εμπειρίες.

Έφτιαξαν για το λόγο αυτό μια «λίστα οπτικών επιθυμιών» και ξεκίνησαν δείχνοντάς της αξιοθέατα κοντά στο σπίτι τους στο Οχάιο. Ποτέ δεν φαντάζονταν όμως ότι η Λίζι θα προλάβει να επισκεφθεί και να δει τη Ρώμη.

Ο γενικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines συγκινήθηκε από την ιστορία της Λίζι και αποφάσισε να κάνει δώρο στην οικογένεια εισιτήρια για όποιον προορισμό επιθυμούσαν.

Η Λίζι και οι γονείς της επέλεξαν τη Ρώμη, μια πόλη γεμάτη όμορφες και ζωντανές εικόνες, κι έτσι προγραμματίστηκε να ταξιδέψουν όλοι μαζί την ερχόμενη άνοιξη.

Η Λίζι έλαβε προσφάτως διάγνωση για Σύνδρομο Άσερ τύπου ΙΙ, μια σπάνια γενετική διαταραχή που συνοδεύεται από σταδιακή απώλεια όρασης και ακοής. Η Λίζι εκτιμάται πως έχει στη διάθεσή της πέντε με επτά χρόνια ώστε να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες οπτικές εμπειρίες.

Ο πατέρας της Λίζι δηλώνει πως ένιωσε πολύ παράξενα όταν άρχισαν να εμφανίζονται άνθρωποι από το πουθενά και να τους προσφέρουν χρήματα όταν η ιστορία τους φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Mansfield News Journal την περασμένη εβδομάδα. Δεν μπορούσε όμως να αρνηθεί την ευκαιρία να ταξιδέψει η κόρη του σε ένα μέρος που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν ποτέ να επισκεφθούν.

Η Λίζι δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη σπάνια ασθένεια, καθώς οι γονείς της θεωρούν ότι είναι καλύτερο για εκείνη.

Πηγή: www.onmed.gr

Δείχνουν ότι είναι φωτογραφίες αλλά είναι πίνακες ζωγραφικής!

7 σημάδια ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου (ακόμα κι αν δεν στο έχει πει)