in

Η Ψεύτικη Ζωή σου στο facebook που Απέχει Πολύ από την Καθημερινή Πραγματικότητα. (Βίντεο)

Υπάρχουν άνθρωποι που δημοσιεύουν στο Facebook, φωτογραφίες και status που δείχνουν πόσο καταπληκτική είναι η ζωή τους, ο γάμος ή η σχέση τους, και τα παιδιά τους. Τόσο πολύ που οι «φίλοι» τους, μπορεί να νιώθουν μειονεκτικά. Οι περισσότερες από αυτές τις αναρτήσεις όμως, είναι ψεύτικες.

Αν θες να δείξεις μόνο τη θετική πλευρά της ζωής σου, έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις, αλλά δεν μπορείς και να πείσεις ότι όλα είναι πάντα τέλεια. Αποκλείεται να κατάφερες να πας διακοπές σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, έξι φορές τα τελευταία δυο χρόνια. Σε είδα τις προάλλες και όχι μόνο δεν έδειχνες ανανεωμένη αλλά εξαντλημένη. Δεν μπορείς να με ξεγελάσεις με ανακυκλωμένες φωτογραφίες διακοπών.

Κάποια άλλα πράγματα που δεν πιστεύω:
Τη φωτογραφία του παιδιού σου, πασαλειμμένο με σοκολάτα, κρυμμένο στην ντουλάπα, έχοντας γύρω-γύρω καμιά δεκαριά περιτυλίγματα από γλυκά, στην οποία έδειχνες να το διασκεδάζεις. Πρέπει να την τράβηξες πριν αρπάξεις το παιδί σου από το χέρι και το βάλεις τιμωρία ενώ ωρυόσουν και το απειλούσες ότι θα έτρωγε σπανάκι κάθε μέρα για ένα μήνα.

Τη φωτογραφία με τα λουλούδια που σου έστειλε ο άντρας σου «χωρίς λόγο». Γιατί «ξέχασες» να γράψεις πως τα έστειλε επειδή είχε ξεχάσει τα γενέθλια σου για 4η φορά. Ή επειδή έχετε να κάνετε σεξ ένα μήνα. Ή επειδή ανακάλυψες συνομιλίες με άλλη, στον υπολογιστή του.

Τη δική σου φωτογραφία προφίλ, που έχει περάσει από 50 φίλτρα για να φαίνεται το δέρμα σου καθαρό, χωρίς ρυτίδες και προγούλι, ενώ ξέρουμε κι οι δυο καλά πως δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπό σου. Γιατί αν είχε δεν θα χρειαζόταν να τραβάς πάντα τη φωτογραφία από πάνω!

Το στάτους σου ότι τρώτε μαζί με τον άντρα σου και απολαμβάνετε το φαγητό σας.Γιατί δεν γράφεις ότι ο ένας είναι στον υπολογιστή και ο άλλος στη τηλεόραση. Ναι οκ τα σώματά σας τρώνε μαζί. Το μυαλό σας όμως;

Τις φωτογραφίες από σούπερ τούρτες και μαγειρικές δημιουργίες υψηλών προδιαγραφών που έκανες «πανεύκολα». Γιατί δεν μας δείχνεις πως είναι μετά η κουζίνα σου ή τους μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια σου, επειδή ξενύχτησες για να τα τελειώσεις. Γιατί κάποιες φωτογραφίες είναι «κλεμμένες» από το Pinterest ή τη Google. Ή το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου.

Τις φράσεις που μπούχτισα, όπως: «Πόσο τυχερή/ευτυχισμένη είμαι που έχω έναν τόσο καταπληκτικό σύζυγο». Και μπορεί πράγματι να νιώθεις έτσι ορισμένες φορές, όπως στην επέτειο σας. Τον υπόλοιπο καιρό όμως είσαι «τυχερή» που δεν τον έχεις σκοτώσει. Αν είσαι παντρεμένη πάνω από πέντε χρόνια και υπάρχουν εβδομάδες που δεν έχεις κανένα παράπονο από τον σύζυγο σου, τότε θέλω και εγώ τα χάπια που παίρνεις. Μπορεί να αγαπάς έναν άνθρωπο και να θυμώνεις μαζί του συχνά. Δεν είναι κακό!

Και φυσικά μην ξεχάσω τις αξιολάτρευτες φωτογραφίες των παιδιών σου, που διαβάζουν μαζί ένα παραμύθι. «Είναι τόσο γλυκό!» γράφεις από κάτω ενώ πριν από μερικά λεπτά σχεδόν έπεσες από την σκάλα μέσα στη βιασύνη σου να δεις γιατί ούρλιαζαν. Το ένα σου αγγελούδι είχε αρπάξει το άλλο από τα μαλλιά και το έσερνε στο πάτωμα. Σίγουρα όλη αυτή η σκηνή που αντίκρισες δεν ήταν ιδιαίτερα γλυκιά. Κρίμα που τότε, δεν είχες εύκαιρο το κινητό σου.

Ίσως οι ζωές κάποιων ανθρώπων να είναι πράγματι γεμάτες ευτυχία, λουλούδια και γλυκά.Ίσως να υπάρχουν άνθρωποι που να μην έχουν ονειρευτεί ποτέ διακοπές μια εβδομάδα χωρίς παιδιά , δίπλα σε πισίνα και με Λατίνο μπάρμαν ή καλλίγραμμη κουκλάρα, να κάνει πους απς επάνω τους.

Αλλά αν υπάρχουν, δεν θέλω να είμαι φίλη μαζί τους. Γιατί θέλω στη ζωή μου, ανθρώπους που θυμώνουν, που καίνε το φαγητό, που δημοσιεύουν και άσχημες φωτογραφίες των παιδιών τους, που μιλούν για τα προβλήματά τους, που δεν κομπάζουν λέγοντας τη μισή αλήθεια και ανύπαρκτες ευτυχίες. Γιατί όταν η ευτυχία σου είναι υπαρκτή, δεν νιώθεις την ανάγκη να τη μοιραστείς στο ίντερνετ. Νιώθεις την ανάγκη να τη ζήσεις!

Αξίζει να δείτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει ακριβώς τί ποστάρουμε στο facebook σε αντίθεση με το τί πραγματικά ζούμε!

Πόσο Έξυπνος Είσαι; Μόνο 1 Στους 50 Μπορεί Να Αναγνωρίσει Τι Απεικονίζουν Αυτές Φωτογραφίες. Εσείς;

Φτιάξτε μόνοι σας αυτό το εύκολο αντικουνουπικό και διώξτε τα κουνούπια μακρυά!