in

Η χώρα με το καλύτερο κλίμα στον κόσμο δεν είναι αυτή που νομίζετε…

Κι όμως η Ελλάδα δεν είναι η καλύτερη χώρα από πλευράς κλίματος για να ζεις. Δείτε ποια χώρα κρατάει τα σκήπτρα.

Σύμφωνα με τα μέλη της διεθνούς κοινότητας expat InterNations, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν για το 2016 τις χώρες με το καλύτερο κλίμα όπου θα ήθελαν να ζουν η Ελλάδα είναι στις τρεις πρώτες θέσεις. Αλλά δεν είναι πρώτη. Ούτε καν δεύτερη!

Στην έρευνα ρωτήθηκαν 14.000 άτομα, που ζουν σε 195 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Πρώτη χώρα με το καλύτερο κλίμα αναδείχθηκε η Κόστα Ρίκα.upl57a9d2516b855

upl57a9d25af21ba

Δεύτερη η Κύπρος.upl57a9d2d92f0fd

upl57a9d2e6ed471Και τρίτη η Ελλάδαupl57a9d328b7880

upl57a9d333aec13Ακολουθούν η Μάλτα, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Νότιος Αφρική, η Ισπανία, η Πορτογαλία και το Μεξικό.

Αξιοσημείωτο ότι το 45% των Βρετανών απάντησαν ότι οι καιρικές συνθήκες αποτελούν πολύ σημαντικό παράγοντα για την μετακόμισή τους σε άλλη χώρα. Το ποσοστό αυτό είναι 16% υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Οι καιρικές συνθήκες έχουν προτεραιότητα και τους Ελβετούς (41%), Ιρλανδούς (39%) και Βέλγους (38%).

Ορισμένες εθνικότητες δίνουν προτεραιότητα στον καιρό και το κλίμα και όχι στην ασφάλεια, στην εξεύρεση θέσεων εργασίας και άλλους παράγοντες, δήλωσε ο CEO του InterNations, Malte Zeeck.

Για την Ελλάδα, το 76% των ερωτηθέντων αξιολόγησε τον καιρό και το κλίμα ως πολύ καλό.

Το ποσοστό αυτό είναι 53 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Με τέτοιες ευχάριστες καιρικές συνθήκες, όπως είπαν, μπορούν να απολαύσουν στη χώρα μας μια ποικιλία δραστηριοτήτων αναψυχής, με το 38% να αναφέρει ότι η διαθεσιμότητα των επιλογών αναψυχής είναι πολύ καλή.

Εάν εκτός από τον καλό καιρό, είχαμε και πολιτική και οικονομική σταθερότητα, η Ελλάδα θα ήταν παράδεισος. Το 39% αξιολόγησε την πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας ως κακή ή πολύ κακή, όταν ο σχετικός μέσος παγκόσμιος όρος είναι μόλις 8%.

Οι καιρικές συνθήκες στην Κύπρο αξιολογούνται ως πολύ καλές για το 69% των ερωτηθέντων, ενώ πολύ καλή άποψη έχουν την προσωπική ασφάλεια στη Μεγαλόνησο, τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέους φίλους και για την τοπική κουλτούρα. Γενικά, το 21% δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο από τη ζωή στην Κύπρο, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος ανέρχεται στο 15%.

Οι χειρότερες χώρες ως προς τον καιρό και το κλίμα αναδείχθηκαν: το Βέλγιο, η Ιρλανδία, το Κουβέιτ, η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Σουηδία και η Φιλανδία.

thetoc.gr

12 τροφές που θα μπορούσαμε να τις τρώμε με διαφορετικό τρόπο

Αυτός ο σκύλος σπρώχνει κάθε μέρα το παράλυτο αφεντικό του για να μπορέσει να πάει στην δουλειά.