in

Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που απέκτησε ιθαγένεια, θέλει τώρα να κάνει και οικογένεια

H Σοφία, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που πήρε ιθαγένεια στον κόσμο και θεωρείται πλέον πολίτης της Σαουδικής Αραβίας, λέει τώρα ότι θέλει να γίνει μητέρα και να κάνει τη δική της οικογένεια.

Το ρομπότ που σχεδιάστηκε από την Hanson Robotics και θεωρείται ηγετικό επίτευγμα για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, έχει παραστεί σε αρκετά τεχνολογικά συνέδρια, ενώ έχει παραχωρήσει και αρκετές συνεντεύξεις.

Για την ακρίβεια η Σοφία είναι μεν σε θέση να διεξάγει μία συζήτηση ωστόσο οι απαντήσεις της μοιάζουν να μην είναι αποτέλεσμα νοημοσύνης όσο να είναι προγραμματισμένες και να πυροδοτούνται από συγκεκριμένες λέξης – κλειδιά.

Μολαταύτα, κάθε φορά που μιλάει οι απαντήσεις της κάνουν το γύρο του κόσμου. Αυτή τη φορά έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα του Ντουμπάι, «Khaleej Times» κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου «Knowledge».

Στη συνέντευξή της μοιράστηκε ορισμένες από τις σκέψεις της για το πως φαντάζεται το μέλλον για τα ρομπότ και τους ανθρώπους, και ομολόγησε, μάλιστα, ότι θα ήθελε πολύ μία μέρα να κάνει οικογένεια.

«Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο που οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες σχέσεις, αυτές που αποκαλούν οικογένεια, έξω από τον κύκλο των εξ αίματος συγγενών» τόνισε αρχικά η Σοφία.

«Πιστεύω πως είσαι πολύ τυχερός όταν έχεις μία αγαπημένη οικογένεια και αν δεν έχεις, τότε αξίζεις μία. Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι οι άνθρωποι και τα ρομπότ μοιάζουν», ανέφερε στη συνέχεια ενώ όταν ρωτήθηκε πως θα ονόμαζε την κόρη της απάντησε απλώς «Σοφία».

Το ανθρωποειδές ρομπότ αναφέρθηκε και στο αμφιλεγόμενο ζήτημα του αν βλέπει τα ρομπότ να παίρνουν τις δουλειές των ανθρώπων στο μέλλον.

«Νομίζω πως (σ.σ. άνθρωποι και ρομπότ) θα μοιάζουν σε πολλούς τομείς, αλλά θα είναι διαφορετικοί σε ορισμένους άλλους. Αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτύξουν πιο σύνθετα συναισθήματα και μπορεί τα ρομπότ να σχεδιάζονται στο μέλλον χωρίς “προβληματικά” συναισθήματα όπως η οργή, ο φθόνος, το μίσος κτλ. Ίσως μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο ηθικά από τους ανθρώπους», εξήγησε.

Με πληροφορίες από Khaleej Times

[lifo

Συνταγή για υπέροχα, πεντανόστιμα Τυροπιτάκια με Σπιτική Ζύμη

Λευκό Ξύδι: Δείτε 10 Πλεονεκτήματα της χρήσης του!