in

Η μέρα που το ημερολόγιο έγραψε 21 Οκτωβρίου 2015 πέρασε «Επιστρέφουμε στο Μέλλον»

Η μέρα που το ημερολόγιο έγραψε 21 Οκτωβρίου 2015 πέρασε και, όσοι έχουν έστω και την ελάχιστη επαφή με τον κινηματογράφο, ξέρουν πως, είμαστε επιτέλους στο μέλλον. Στο μέλλον, τουλάχιστον, που οραματίστηκε ο Robert Zemeckis για τον Marty McFly και τη γενιά του.

Τον Νοέμβριο του 1989 κυκλοφόρησε το «Back to the Future Part II», το sequel της επιτυχημένης ομώνυμης ταινίας του 1985, στο οποίο ο Michael J. Fox, ως Marty, ταξιδεύει στο μέλλον με τη θρυλική του DeLorean για να αποτρέψει μια τραγική σειρά γεγονότων που πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή της οικογένειάς του. Και ποιο είναι το μέλλον στο οποίο προσγειώνεται; Η 21η Οκτωβρίου του 2015.

Κάπως έτσι, η εκείνη η μέρα ήταν κάτι σαν Χριστούγεννα για τους σκληροπυρηνικούς φαν της ταινίας -και για όλους όσους αγαπούν τα παιχνίδια της ζωής και της ποπ κουλτούρας, φυσικά. Όχι μόνο για το διασκεδαστικό κομμάτι της όλης υπόθεσης, αλλά και γιατί, από όται φαίνεται, το «Back to the Future II» είχει μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα ήταν η ζωή μας το 2015. Μια εικόνα που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Αυτές είναι οι προβλέψεις που είχε κάνει η διάσημη ταινία για την σημερινή εποχή:

Ολογράμματα

Όταν ο Marty φτάνει στο Hill Valley του 2015, του επιτίθεται το ολόγραμμα ενός τεράστιου καρχαρία που διαφημίζει την τελευταία ταινία «Jaws». Στο πραγματικό μέλλον, το κοινό έμεινε εξίσου άναυδο όταν το ολόγραμμα του Tupac Shakur έδωσε μια κανονικότατη συναυλία στο Coachella του 2012.

Hoverboards

Ο Marty πηδά πάνω σε ένα hoverboard (αεριωθούμενο skateboard) για να ξεφύγει από τη συμμορία του εγγονού του αιώνιου εχθρού του, Biff Tannen. Όπως μάλλον ξέρετε, hoverboards ακόμα δεν έχουμε. Σύμφωνα με το Tech Insider όμως, είμαστε πολύ κοντά στο να αποκτήσουμε. Η Lexus και η Hendo παρουσίασαν πριν από λίγο καιρό τα πρώτα hoverboards, που λειτουργούν με ηλεκτρομαγνητισμό, ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ένας Καναδός εφευρέτης πέταξε πάνω από 300μ. με ένα hoverboard δικής του ανακάλυψης, το οποίο λειτουργεί με προπέλα.

Pepsi Perfect

Ο Marty σοκάρεται όταν μαθαίνει πως, εξαιτίας του πληθωρισμού, η Pepsi Perfect κοστίζει $50 το 2015. Κανονικά ένα μπουκάλι Pepsi κοστίζει από $1 έως $2, η εταιρεία όμως, θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής στην κλασική ταινία, κυκλοφόρησε μια limited edition Pepsi Perfect που κοστίζει $20,15. Μπορεί να είναι σχεδόν τα μισά, σίγουρα όμως ο Marty θα πάθαινε πάλι ένα κάποιο σοκ. Βέβαια αν δεν υπήρχε ο Marty McFly αυτό δεν θα γινόταν ποτέ. Και κάπως έτσι τρελαίνεσαι με τα ταξίδια στο χρόνο.

Φουτουριστικά γυαλιά

Στην ταινία, η οικογένεια του Marty χρησιμοποιεί high-tech γυαλιά που μοιάζουν τρομερά με το Google Glass.

Συνομιλία μέσω video

Κάποια στιγμή στην ταινία, ο Marty του μέλλοντος συνομιλεί με τον Douglas Needles μέσω video κλήσης. Χάρη στο Skype και τα Google Hangouts, αυτή η μελλοντική πρόβλεψη του Zemeckis πέτυχε διάνα.

22χρονη Βρετανίδα αποκοιμήθηκε μια μέρα στον καναπέ της και ξύπνησε μετά από έξι μήνες

Το ελληνικό αναψυκτικό που αντέχει 90 χρόνια απέναντι στις πολυεθνικές