in

Η κατανάλωση αυτών των φυτικών τροφών θα αυξήσει την ενέργεια σας και θα μειώσει το βάρος σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ζωικά τρόφιμα περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης, αλλά κάποιες πηγές φυτικών πρωτεϊνών, μπορούν ακόμη και να επισκιάσουν το κρέας.

Τα φυτά είναι χαμηλότερα σε λιπαρά και υψηλότερα σε μικροθρεπτικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Αν το σώμα σας παίρνει αρκετή πρωτεΐνη, θα είστε σε θέση να χτίσετε άπαχους μύς, να κάψετε λίπος, και να χάσετε βάρος .

Εδώ είναι 8 υψηλές πρωτεΐνες φυτικές τροφές που θα πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας:

1. Η σπιρουλίνα

Αυτά η σκόνη από τα «μικρο-φύκια» είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης. Μόλις μία κουταλιά της σούπας περιέχει 4 γραμμάρια πρωτεϊνης! Είναι η υψηλότερη πηγή πρωτεΐνης οποιασδήποτε τροφής, ακόμα και του κρέατος! Είναι επίσης και μια τεράστια πηγή άλλων θρεπτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β,του καλίου, του χαλκού, του σιδήρου και του μαγνησίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα . Η σπιρουλίνα περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός υγιούς σώματος γεμάτου ενέργεια.

2. Goji Berry

Μια άλλη πηγή όλων των αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός σας, είναι το Goji Berry που περιέχει 12 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι. Κατατάχθηκε στη θέση νούμερο 1 των superfoods στην κινεζική ιατρική, και είναι γεμάτο με βιταμίνη C και απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα για να παραμείνει υγιές και δυνατό. Επίσης, προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο. Και έχουν υπέροχη γεύση! Καταναλώστε τα ως γρήγορο σνακ και η ενέργεια σας θα φτάσει στα ύψη!

3. Γύρη

Σίγουρα, η γύρη δεν είναι φυτό, αλλά προέρχεται από την ευγενή ουσία των λουλουδιών και των δέντρων γύρω μας. Η γύρη είναι κάτι παραπάνω από μια πλήρη πρωτεΐνη, καθώς περιέχει πάνω από 5.000 ένζυμα που βοηθούν στην υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Κάθε θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα μπορεί να βρεθεί στη γύρη. Θεωρείται ότι είναι η πιο πλήρης τροφή που βρίσκεται στη φύση!

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ζωικά τρόφιμα περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης, αλλά κάποιες πηγές φυτικών πρωτεϊνών, μπορούν ακόμη και να επισκιάσουν το κρέας.

4. Οι σπόροι κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι μια υψηλή σε περιεκτικότητα πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Περιέχουν 11 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 3 κουταλιές. Η πρωτεΐνη είναι πολύ εύπεπτη, και οι σπόροι περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην προώθηση της υγιούς πέψης. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στους σπόρους κάνναβης υποστηρίζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την υγεία της καρδιάς.

5. Μπρόκολο

Είτε σας αρέσει ή να το μισείτε, το μπρόκολο περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες από ό, τι πολλά άλλα λαχανικά. Ένα φλιτζάνι μπρόκολο περιέχει 2.6 γραμμάρια πρωτεΐνης, μαζί με τα απαραίτητα αμινοξέα. Το μπρόκολο παρέχει αντι-φλεγμονώδη οφέλη για το σώμα, και τα αντιοξειδωτικά του μπορεί να βοηθήσουν στο καθαρισμό του ήπατος ώστε να λειτουργούν όλα στο σώμα ομαλά.

6. Σπαράγγια

Ένα φλιτζάνι σπαράγγια περιέχει 2.9 γραμμάρια πρωτεΐνης. Περιέχει επίσης βιταμίνες Β, χαλκό, μαγνήσιο και βιταμίνες Α και Κ. Τα σπαράγγια, είναι γνωστά τόσο για τις αντι-φλεγμονώδεις όσο και για τις αντι-καρκινικές ιδιότητες τους , και περιέχουν επίσης ενώσεις που βοηθούν την ανάπτυξη των φιλικών εντερικών βακτηρίων, διατηρώντας το έντερο σας υγιές.

7. Λαχανάκια Βρυξελλών

Ένα φλιτζάνι λαχανάκια Βρυξελλών περιέχει 3 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3,3 γραμμάρια ινών.Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι επίσης πλούσια σε φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, και ασβέστιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορεί να προωθήσουν την ανάπτυξη των υγιών εντερικών βακτηρίων και να διεγείρουν την παραγωγή των λιπαρών οξέων της βραχείας αλυσίδας στο έντερο.

8. Κουνουπίδι

Ένα φλιτζάνι κουνουπίδι περιέχει 2 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 25 θερμίδες. Το κουνουπίδι είναι υψηλό σε μια ένωση που ονομάζεται sinigrin , και πιστεύεται ότι έχει αντι-καρκινικές , αντιοξειδωτικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Το κουνουπίδι είναι επίσης μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνη C, καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου και σιδήρου.

Πηγη

ΠΡOΣOΧH:Τo τρώτε κάθε μέρα και αυξάνει την ΚAΤAΘΛIΨH σας χωρiς να τo ξέρετε

Καρδιακή προσβολή: Το πρώιμο σημάδι ενός εμφράγματος που ελάχιστοι γνωρίζουν