in

Η φανταστική μεταμόρφωση του αγοριού που μετατρεπόταν σε «πέτρα» λόγω σπάνιας δερματικής ασθένειας

Αυτό το 8χρονο αγόρι από το Μπαγκλαντές ήταν ανεπιθύμητο στο χωριό του, λόγω μιας σπάνιας πάθησης του δέρματος, η οποία έκανε το δέρμα του τόσο σκληρό που έμοιαζε σαν πέτρα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την πάθησή του. Ωστόσο, μετά από την οικονομική στήριξη μιας τοπικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, το αγόρι είχε σημαντικές βελτιώσεις, και το μέλλον του φαίνεται τώρα πολύ πιο φωτεινό!

Ο Mehdi Hassan έχει μια σπάνια πάθηση η οποία κάνει το δέρμα του, ιδιαίτερα στα χέρια και τα πόδια του, πολύ σκληρό. Η κατάστασή του του προκαλεί ακραίο πόνο, γι’ αυτό αποφεύγει ν’ αγγίζει σχεδόν τα πάντα με τα χέρια του. Επίσης, δυσκολεύεται και στο περπάτημα. Λόγω της απωθητικής εμφάνισής του, δεν είχε επαφές με τους συγχωριανούς του, και ήταν πάντοτε μόνος του.

«Τα παιδιά συνήθιζαν να τον αντιπαθούν. Οι άνθρωποι τον θεωρούσαν βρώμικο και τον απεχθάνονταν λόγω της κατάστασής του,» είπε η μητέρα του Jahanara Begum. «Κάθε φορά που έβγαινε έξω, οι συγχωριανοί του τον φοβούνταν και έλεγαν άσχημα πράγματα για αυτόν.»

Η ιστορία του Mehdi συγκέντρωσε τελικά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, και ευτυχώς, μια φιλανθρωπική οργάνωση παρενέβη για να βοηθήσει στη θεραπεία του αγοριού, στέλνοντάς το σε μια από τις κορυφαίες ιατρικές εγκαταστάσεις της χώρας, στο Dhaka Medical College, όπου έγινε δεκτός τον περασμένο Φεβρουάριο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο πόνος του αγοριού είχε γίνει ανυπόφορος.

Το αγόρι είχε διαγνωστεί με επιδερμική υπερκεράτωση, η οποία προκαλεί σοβαρές φουσκάλες λόγω της συσσώρευσης ινών κερατίνης στο δέρμα. Η σπάνια ασθένεια επηρεάζει περίπου 200.000 με 300.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι γιατροί χορήγησαν συμπληρώματα βιταμινών στον 8χρονο, και του είπαν να βάζει συχνά στο δέρμα του ειδικές ενυδατικές κρέμες. Από τότε, η κατάστασή του φάνηκε να βελτιώνεται.

Ένα μήνα μετά τη θεραπεία, το αγόρι συνέχισε τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Καθώς η κατάστασή του βελτιωνόταν, ο μικρός μπορούσε να τρώει με τα χέρια του και να παίζει με τα παιχνίδια του. Η μητέρα του ελπίζει ότι η βελτίωση του γιου της θα τον κάνει αποδεκτό από τους κατοίκους του χωριού, και θα επιτρέψει στο παιδί να πάει στο σχολείο. Ο Dr. Rashid Ahmen, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, είναι αισιόδοξος γι’ αυτό το γλυκό παιδί.

«Η θεραπεία είναι μακροχρόνια και θα συνεχιστεί για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Δρ. Ahmen. «Είμαστε ικανοποιημένοι με τη βελτίωση που έχει μέχρι σήμερα και ελπίζουμε μια μέρα να θεραπευτεί ολοκληρωτικά.»

Παρακολουθήστε την ιστορία του μικρού αγοριού στο παρακάτω βίντεο:

διαφορετικό

Αγριεμένο σμήνος από 20.000 μέλισσες ακολούθησε αυτοκίνητο, για να σώσει τη βασίλισσα της κυψέλης (Photos)

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος δρόμος του κόσμου μήκους 47.958 χιλιομέτρων, μέσω 18 χωρών – από την παγωμένη Αλάσκα του Βορρά μέχρι το νοτιότερο σημείο της Αργεντινής