in

ΗΠΑ: 16χρονη επιβίωσε περπατώντας δύο μέρες στα βουνά μετά από τη συντριβή αεροσκάφους

Η Ότομν Βιτς επέζησε καθώς εφάρμοσε τεχνικές που είχε μάθει παρακολουθώντας στην τηλεόραση εκπομπές για την επιβίωση στην άγρια φύση

Σε κατάσταση σοκ και με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται μια 16χρονη που σώθηκε όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στα βουνά και χρειάστηκε να περπατήσει μόνη επί δύο ημέρες μέχρι να ξαναβρεθεί στον πολιτισμό και να ζητήσει βοήθεια.

Η Ότομν Βιτς επέζησε καθώς εφάρμοσε τεχνικές που είχε μάθει παρακολουθώντας στην τηλεόραση εκπομπές για την επιβίωση στην άγρια φύση: ακολούθησε την ροή ενός ποταμού και κατάφερε να φτάσει σε έναν δρόμο στην πολιτεία Ουάσιγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. Από εκεί την περιμάζεψε ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που την μετέφερε σε ένα τοπικό μπακάλικο και ειδοποίησε τις αρχές.

E91BE281FF3F2DE0E1D3A6471CD9E4C7

Η 16χρονη μαζί με τον παππού της Λίλαντ και τη γιαγιά της Σάρον Μπάουμαν, 62 και 63 ετών, είχαν ξεκινήσει το Σάββατο με ένα μικρό αεροσκάφος για να μεταβούν από τη Μοντάνα στη γειτονική Πολιτεία Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Times, για άγνωστους λόγους το αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή Νορθ Κασκέιντς.

Η Ότομν βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια. «Πέσαμε και μόνο εγώ βγήκα ζωντανή» είπε στους διασώστες που την μετέφεραν στο νοσοκομείο της πόλης Μπριούστερ. Είχε όμως εγκαύματα στο χέρι, πολλές μελανιές και γδαρσίματα παντού.

Ο πατέρας της, Ντέιβιντ Βιτς, που έσπευσε στο πλευρό της, εξήγησε στους δημοσιογράφους: «Παρακολουθούμε μαζί πολλές εκπομπές επιβίωσης στην άγρια φύση…».

Τα συντρίμμια του αεροπλάνου έχουν βρεθεί αλλά ακόμη οι αρχές δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τι απέγιναν ο παππούς και η γιαγιά της έφηβης. Ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

aeroskafos-592x330

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που ενημέρωσε τις αρχές, Ρικ Λεντούκ, αφηγήθηκε ότι η 16χρονη θυμόταν μόνο ότι πετούσαν ανάμεσα στα σύννεφα και μετά έγινε η συντριβή. «Μου είπε ότι έγινε ένα ατύχημα και ότι τις δύο τελευταίες ημέρες ακολουθούσε ένα ρυάκι που μετατράπηκε σε ποτάμι. Μετά βρήκε ένα μονοπάτι που την έβγαλε σε έναν αυτοκινητόδρομο και περίμενε εκεί μέχρι να σταματήσει κάποιος για να την πάρει».

ImageHandler

Όταν έφτασε στο μαγαζί του, η Ότομν ήταν «σε κατάσταση σοκ». «Δεν είχε φάει τίποτα επί δύο ημέρες. Έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες που έχουν γίνει στο Κασκέιντς, αλλά αυτή τις ξεπερνά όλες κατά πολύ», κατέληξε.

Ιπποκράτης ο Λακεδαιμόνιος -Ο άνθρωπος που έστειλε την επιστολή που έγινε υπόδειγμα λακωνικής συντομίας

Κώστας Αποστολάκης: Θέλω να έχω έναν θείο έpωτα, εγώ θέλω να είμαι εpωτευμένος με τον Χριστό»