in

Έχετε μυρμήγκια στο σπίτι σας, δείτε 10 τρόπους για να τα διώξετε – χωρίς να κάνετε απεντόμωση ή να χρησιμοποιήσετε χημικά.

Τα μυρμήγκια είναι πολύ χρήσιμα έξω από το σπίτι, αλλά όχι και μέσα. Σε περίπτωση που έχετε μυρμήγκια στο σπίτι σας, δείτε 10 τρόπους για να τα διώξετε – χωρίς να κάνετε απεντόμωση ή να χρησιμοποιήσετε χημικά.

1. Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ουσίες για να τρομάξετε τα μυρμήγκια. Η διαπεραστική μυρωδιά τους ενοχλεί τα ευαίσθητα αισθητήρια όργανα των μυρμηγκιών τόσο, που δεν μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν μέσω οσμών και να ξαναβρούν το μονοπάτι τους, το οποίο σημαδεύουν με φερομόνες.

Βάλτε είτε φρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα πανί και περάστε το πάνω από τα σημεία από όπου εισβάλλουν τα μυρμήγκια, ή ανακατέψτε χυμό λεμονιού και νερό σε ένα μπουκάλι για σπρέι και ψεκάστε στα σημεία όπου βρίσκετε μυρμήγκια.

2. Φλούδα αγγουριού

Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τα αγγούρια, είτε λόγω της μυρωδιάς τους, είτε λόγω μιας ουσίας που περιέχουν τα αγγούρια και διώχνει τα έντομα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, απλά βάλτε μερικές φλούδες αγγουριών τριγύρω για να τα διώξετε.

3. Αιθέρια έλαια

Οι περισσότεροι μέθοδοι που σας παρουσιάζουμε επικεντρώνονται στο πώς να διώξετε τα μυρμήγκια χρησιμοποιώντας έντονες οσμές. Τα αιθέρια έλαια, όπως του φύλλου δάφνης και του τεϊόδεντρου είναι τέλεια γι’αυτό. Είτε διαλύστε το έλαιο και απλώστε το στα πλακάκια σας, είτε βουτήξτε βαμβάκι μέσα στο έλαιο και τοποθετήστε το στα σημεία από όπου μπαίνουν τα μυρμήγκια.

4. Κανέλα

Αραιώστε αιθέριο έλαιο κανέλας, βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε το στα σημεία όπου εμφανίζονται μυρμήγκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακατέψετε 4,5 λίτρα νερό με 2 κ.σ. κανέλα και ένα γαρίφαλο σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Ψεκάστε με το μίγμα όπου χρειάζεται. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξύλα κανέλας, απλά προσέξτε να μην τα φάνε τα κατοικίδια σας.

5. Μπέικιν πάουντερ και άχνη ζάχαρη

Αν δεν θέλετε απλά να διώξετε τα μυρμήγκια, αλλά να τα ξεφορτωθείτε μια για πάντα, ανακατέψτε ίσα μέρη μπέικιν πάουντερ και άχνης ζάχαρης και αφήστε στο σπίτι σαν δόλωμα.

Η χημική σύσταση του σώματος των μυρμηγκιών δεν αντέχει το διττανθρακικό νάτριο στο μπέικιν πάουντερ και τα έντομα θα πεθάνουν μόλις το φάνε. Πιθανόν να το μεταφέρουν και στην φωλιά τους και θα δηλητηριάσουν όλη την αποικία. Χρησιμοποιήστε αυτή την μέθοδο σε ακραίες συνθήκες.

6. Καλαμποκάλευρο

Όταν τα μυρμήγκια τρώνε καλαμποκάλευρο, δεν μπορούν να το χωνέψουν, κι έτσι πεθαίνουν από την πείνα μερικές μέρες αργότερα.

Καλύτερα να προτιμήσετε μια λιγότερο βλαβερή μέθοδο.

7. Ξίδι

Η δυνατή μυρωδιά του ξιδιού διώχνει τα μυρμήγκια. Ο πιο απλός τρόπος είναι να ρίξετε ξίδι κατευθείαν στα σημεία όπου εμφανίζονται μυρμήγκια. Μπορείτε επίσης να σφουγγαρίσετε το πάτωμα με νερό με ξίδι, ώστε να μην ξαναεμφανιστούν.

8. Φυτά

Δοκιμάστε να βάλετε στον κήπο σας αρωματικά φυτά, όπως ο ευκάλυπτος, ο βασιλικός, η μέντα ή το θυμάρι για να διώξουν τα μυρμήγκια με την μυρωδιά τους.

9. Ταλκ

Το ταλκ διώχνει τα μυρμήγκια, λόγω της σκόνης που περιέχει. Μόλις την ακουμπάνε, τα μυρμήγκια αφυδατώνονται. Ρίξτε το σε διάφορα σημεία του σπιτιού και θα λειτουργήσει σαν προστατευτικό τείχος κατά των μυρμηγκιών.

10. Κιμωλία

Και η κιμωλία είναι αποτελεσματική κατά των μυρμηγκιών. Σχεδιάστε έναν κύκλο με κιμωλία γύρω από ένα δόλωμα, αλλά όχι γύρω από το άλλο, όπως στην φωτογραφία.

Μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια από το σπίτι ή το διαμέρισμα σας χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους.

Πηγή: fanpage.gr

Συμβουλές για να τα διατηρήσετε τα νύχια των ποδιών σας υγιή

Βραδινή Προσευχή στον Φύλακα Άγγελό μας