in

Επιχειρηματίας δίνει 70.000 δολάρια κατώτατο μισθό στους υπαλλήλους του

Πριν 5 χρόνια, ο Dan Prince, ιδιοκτήτης της Gravity Payments, μιας εταιρίας που επεξεργάζεται πληρωμές με κάρτα, αύξησε τον κατώτατο μισθό για όλους τους υπαλλήλους του στα 70.000 δολάρια το χρόνο. Και τώρα, μετά από τόσα χρόνια, λέει ότι η απόφαση ήταν σωστή.

Η ιδέα του ήρθε κάνοντας ορειβασία με μία φίλη του, η οποία παραπονιόταν ότι δεν μπορούσε να ζήσει με τα χρήματα που έβγαζε, παρά το γεγονός ότι είχε εργαστεί στον στρατό για 11 ολόκληρα χρόνια, και τώρα αναγκαζόταν να κάνει δύο δουλειές για να τα βγάζει πέρα. Αυτό τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι, ως εκατομμυριούχος, ήταν μέρος του προβλήματος και έπρεπε να κάνει κάτι.

Πέντε χρόνια μετά, η εταιρία έχει διπλασιάσει τους υπαλλήλους της, ενώ η αξία των πληρωμών που επεξεργάζεται κάθε χρόνο έχει αυξηθεί από τα 3,8 δισ. δολάρια στα 10,2 δισ. Ο ίδιος ο Prince δηλώνει ότι αυτή η αλλαγή αντανακλάται και στις προσωπικές ζωές των υπαλλήλων· πριν την αύξηση αυτή, υπήρχαν μέχρι δύο γέννες μεταξύ των υπαλλήλων. Πλέον, κάθε χρόνο γεννιούνται περισσότερα από 40 μωρά, και πολλοί από τους υπαλλήλους κατάφεραν να αγοράσουν σπίτι ή να ξεχρεώσουν δάνεια.

Όλα αυτά οδήγησαν στο βραβείο «Καλύτερου Αφεντικού» από αρκετές οργανώσεις—δεν έλειψε όμως και η αρνητική κριτική, φυσικά από τα πιο συντηρητικά μέσα, αποκαλώντας τον ακόμα και κομμουνιστή. Ο ίδιος πιστεύει ότι η αύξηση των μισθών άλλαξε την ικανότητα των υπαλλήλων, αλλά κυρίως δηλώνει απογοητευμένος που περισσότεροι πλούσιοι δεν ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Από το θάνατο και τα… 17 κιλά επέστρεψε στη ζωή-Δείτε πως είναι σήμερα

Πώς η Σοφία Λόρεν τραγούδησε στα ελληνικά “τι είναι αυτό που το λένε αγάπη”, στην ταινία “Το παιδί και το δελφίνι”. Η Ύδρα, ο Λάτσης και η “Νεϊράδα” (Βίντεο)