in

10 κλασσικά λάθη της γλώσσας του σώματος που βλάπτουν την εικόνα σας

Είτε είστε σε ένα ραντεβού, μια συνέντευξη εργασίας, σε μια διάσκεψη ή ένα πάρτι, ή απλά αλληλεπιδράτε με κάποιον που συναντήσατε για πρώτη φορά στη ζωή σας, οι κανόνες επικοινωνίας δηλώνουν ότι το 58% της επιτυχίας σας εξαρτάται από την γλώσσα του σώματος σας.

Θα σας παρουσιάσουμε τα πιο κοινά προβλήματα της γλώσσας του σώματος που μπορούν να καταστρέψουν την εικόνα σας χωρίς να το καταλάβετε.

10. Κακή στάση του σώματος

© depositphotos

 

© depositphotos

Αν στέκεστε με τους ώμους σας προς τα εμπρός, σας κάνει να φαίνεστε ασήμαντος, αδύναμος και αβέβαιος. Αν καμπουριάζετε στο κάθισμά σας ή ακουμπάτε πολύ πίσω, σηματοδοτεί στους άλλους ότι είστε πολύ άνετοι και ανιδιοτελείς σε αυτό που κάνετε. Εάν δεν είστε ακόμα πεπεισμένοι, υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι η στάση του σώματος σας μπορεί να μειώσει τη διάθεσή σας και την αυτοεκτίμησή σας.

9. Κακή στάση και θέση ποδιών

Η θέση και η στάση των ποδιών σας είναι πιο υποσυνείδητη και επομένως πιο δύσκολο να ελεγχθεί. Ωστόσο, μπορεί να μεταφέρει την ανασφάλεια σας και να προδώσει την κατάσταση του μυαλού σας ή τις κρυφές σας προθέσεις. Ο τρόπος που τοποθετείτε τα πόδια σας όταν κάθεστε μπορεί επίσης να αποκαλύψει κάτι για την προσωπικότητά σας.

  • Οι άνθρωποι που επιλέγουν τη θέση Α (γόνατα μαζί, πόδια μακριά) προβάλλουν μια παιδική και ανασφαλή εικόνα.
  • Τα σταυρωμένα πόδια όπως στην θέση Β μπορεί να αποκαλύψουν μια αμυντική, απόμακρη ή κλειστή στάση.
  • Η θέση Γ σηματοδοτεί την κυριαρχία και τη σημασία. Ωστόσο, αποκαλύπτει επίσης την αλαζονεία και είναι συχνά ακατάλληλη και ακατανόητη σε επίσημες καταστάσεις.
  • Τα παράλληλα πόδια όπως στην εικόνα Δ είναι μια ουδέτερη θέση, καθιστώντας σας ανοιχτό και ήρεμο.
  • Η τοποθέτηση των ποδιών όπως στην εικόνα Ε είναι πιο κοινή για τις γυναίκες και τις κάνει να φαίνονται πιο θηλυκές και ελκυστικές.

8. Υπερβολικές χειρονομίες

© depositphotos   © depositphotos

Παρακολουθήστε τις κινήσεις των χεριών σας. Όταν ένα άτομο μετακινεί άγρια ​​τα χέρια του, σηματοδοτεί μια έλλειψη εμπιστοσύνης και επαγγελματισμού. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νευρικές κινήσεις, όπως των αρθρώσεων σας, το να παίζετε με τα μαλλιά σας ή να δαγκώνετε τα νύχια και τα χείλη σας, σας κάνουν να φαίνεστε ανήσυχοι και ανασφαλείς. Ωστόσο, η απόλυτη έλλειψη χειρονομιών μπορεί να είναι επιβλαβής και να σηματοδοτήσει απώλεια ενδιαφέροντος.

7. Σταυρωμένα χέρια

Το να στέκεστε ή να κάθεστε με σταυρωμένα χέρια είναι μια αμυντική θέση, που μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν είστε ούτε εντυπωσιασμένοι ούτε ενδιαφέρεστε. Κρατώντας τα χέρια παράλληλα προς το σώμα, από την άλλη πλευρά, δείχνει ότι είστε ανοιχτοί για συζήτηση. Ακόμα καλύτερα, κρατώντας τα χέρια σας πίσω δείχνει την υπεροχή, την εξουσία και την εμπιστοσύνη σας. Ωστόσο, σύμφωνα με κάποια έρευνα, τα σταυρωμένα χέρια δείχνουν μεγαλύτερη επιμονή κατά την αντιμετώπιση δύσκολων εργασιών.

6. Αδύναμες χειραψίες

© depositphotos   © depositphotos

Μια σταθερή χειραψία είναι σημαντική. Κάποιος με αδύναμη χειραψία μπορεί να θεωρηθεί ότι στερείται εξουσίας και εμπιστοσύνης. Παρόλο που, αν η χειραψία σας είναι πολύ δυνατή, μπορεί να θεωρηθεί επιθετική. Μία από τις χειρότερες χειραψίες είναι μια αδύναμη χειραψία με κρύα και ιδρωμένα χέρια που δίνει την εντύπωση ενός ατόμου που έχει αδύναμο χαρακτήρα και απόμακρος από την φύση του.

5. Ακατάλληλη επαφή με τα μάτια

© depositphotos   © depositphotos

Η αποφυγή της επαφής με τα μάτια σας κάνει να φαίνεστε απροετοίμαστοι ή αντιεπαγγελματικοί σε μια επαγγελματική συνάντηση και ανασφαλείς ή ανυπόμονοι σε ένα ραντεβού ή σε ένα πάρτι. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της γλώσσας του σώματος Κάρολ Κίνσι Γκόμαν, η υπερβολική επαφή με τα μάτια μπορεί να φαίνεται ακατανόητη, εκφοβιστική και εχθρική.

4. Νευρικές κινήσεις

© depositphotos

Όταν παίζετε με τα μαλλιά, τα χέρια, το τηλέφωνο ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μπορεί να αποσπά την προσοχή του συνεργάτη επικοινωνίας σας και να αποτρέψει την εστίαση. Εσείς, από την άλλη πλευρά, θα φανείτε αδύναμος και αποσπασμένος, αν και μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η αμηχανία βοηθάει κάποιον να κρατήσει πληροφορίες καλύτερα. Μην κοιτάτε το τηλέφωνο όταν μιλάτε σε κάποιον επειδή είναι αγένεια και δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεστε για τη συζήτηση.

3. Εσφαλμένη θέση των δακτύλων και των χεριών

© depositphotos   © depositphotos

Το τρίψιμο των χεριών ή η τοποθέτηση των δακτύλων του ενός χεριού στα δάχτυλα του άλλου χεριού θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Μπορούν να δώσουν την εντύπωση ότι προσπαθείτε να εξαπατήσετε κάποιο άλλο πρόσωπο ή να επιβάλλετε τις σκέψεις σας αντί να τους πείσετε.

2. Δεν αντικατοπτρίζετε τον άλλον

© depositphotos

Η αντικατοπτρισμός σάς επιτρέπει να δημιουργείτε σχέσεις με άλλους. Αναπτύσσει επίσης εμπιστοσύνη και σας επιτρέπει να συμμετέχετε σε βαθύτερες συνομιλίες. Οι έρευνες δείχνουν ότι αν και οι άνδρες “καθρεφτίζουν” πιο δύσκολα από τις γυναίκες, οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από τον καθρέφτη και βρίσκουν τους άντρες που επαναλαμβάνουν τις χειρονομίες ή τη στάση τους πιο ελκυστικούς.

1. Δεν κουνάτε καταφατικά το κεφάλι σας ή δεν χαμογελάτε

© depositphotos   © depositphotos

Τα χαμόγελα ή τα νεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ισχυρά μη λεκτικά λόγια για να επιτρέψουν σε κάποιον να γνωρίζει ότι τον ακούτε ενεργά. Τα χαμόγελα κάνουν τους γύρω σας  να νιώθουν άνετα. Ενώ μερικοί άνθρωποι δεν θα δώσουν προσοχή στη θέση των ποδιών και των χεριών σας, όλοι θα αντιδράσουν στο σήμα που μεταφέρεται στο πρόσωπό σας. Εκτός αυτού, το χαμόγελο σας κάνει να αισθάνεστε καλά εσείς! Δοκίμασέ το!

[tutorialspoint] [usatoday] [workandmoney] [forbes]

25 Σημάδια που δηλώνουν πως είσαι ένας κακός άνθρωπος

Ιάπωνας δημιουργεί τα πιο εντυπωσιακά σχέδια με κέρματα που έχετε δει ποτέ.