in

Ελέγξτε τους πόνους της περιόδου σας με αυτές τις 15 φυσικές συνταγές!

Οι μέρες αυτές του μήνα είναι από τις δυσκολότερες για όλες μας. Χαπάκια για να φύγει ο πόνος, κομπρέσες ή οτιδήποτε μας έρθει στο μυαλό προκειμένου να τον απομακρύνουμε!! Πολλές φορές κιόλας δεν θέλουμε καν να βγούμε από το σπίτι και έτσι χάνουμε πολλά πράγματα.. Όμως θέλουμε δεν θέλουμε , η περίοδος θα έρχεται κάθε μήνα και εμείς προκειμένου να πάρετε πίσω τη ζωή σας, σας προτείνουμε καταπληκτικές φυσικές συνταγές που θα σας ανακουφίσουν και δεν θα σας κάνουν να αγανακτείτε κάθε φορά που είστε αδιάθετες.

Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας:

1. Κάντε yoga

Η yoga καθαρίζει όχι μόνο το μυαλό σας, αλλά σας ανακουφίζει και από τις κράμπες της περιόδου. Κάνοντας αυτά τα τεντώματα θα βοηθήσει το σώμα σας να χαλαρώσει και θα σταματήσει το μυαλό σας να σκέφτεται αυτούς τους πόνους. Δοκιμάστε ένα ζεστό μάθημα γιόγκα και άστε τη θερμότητα να βοηθήσει να χαλαρώσουν οι μυς σας.

1

2. Τεντωθείτε με αυτό το τρόπο και απομακρύντε το πόνο

Κάντε την άσκηση του βατράχου που θα βοηθήσει τη πυελική σας χώρα.Μπορείτε να τη κάνετε στο σπίτι και θα σας βοηθήσει από τις κράμπες της περιόδου.

Βάλτε τα πόδια σας να έχουν μεγαλύτερο πλάτος από το ισχίο, με τα πόδια σας σαν να είναι μέσα σε μια μπότα. Αν αρχίσετε να αισθάνεστε πίεση στα γόνατά σας, μπορείτε να κυλήσετε προς τα εμπρός. Αργά χαμηλώστε προς τα εμπρός, και στηριχτείτε στα χέρια σας ή στους αγκώνες σας. Ανακινήστε απαλά τους γοφούς σας προς τα εμπρός και προς τα πίσω και απολαύστε αυτό το φοβερό τέντωμα.

2787

3. Πηγαίνετε για μια βόλτα ή για ένα τρεξιματάκι

Το πραγματικό μυστικό για να απαλλαγούμε από κράμπες της περιόδου είναι να κινηθούμε. Η άσκηση βοηθά να χαλαρώσει η μήτρα και να απομακρυνθούν οι θρόμβοι. Φορέστε τα παπούτσια σας και βγείτε έξω. Θα αισθανθείτε 100 φορές καλύτερα μετά.

35724. Κάντε ένα ωραίο, χαλαρωτικό μπανάκι

Αφού έχετε ιδρώσει, ενυδατωθείτε σε μια μπανιέρα. Κεριά, άλατα, ίσως ακόμη και ένα ποτήρι κρασί θα σας κάνουν καλό. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει τους μυς σας να χαλαρώσουν και να ανακάμψουν. Έτσι,πλέον, η περίοδός σας είναι η τέλεια δικαιολογία για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

25. Ζεσταθείτε με μια θερμοφόρα

Χρησιμοποιώντας μια θερμοφόρα είναι μια φυσική εναλλακτική λύση για να αντιμετωπίσετε τις κράμπες της περιόδου. Όταν η θερμότητα εφαρμόζεται σε μια περιοχή εσωτερικού πόνου, ενεργοποιεί τους υποδοχείς θερμότητα στο σώμα μας, που με τη σειρά τους εμποδίζουν τις χημικές υποδοχείς που σηματοδοτούν τον πόνο. Βασικά, η επιστήμη λέει ότι θα πρέπει να ζεσταίνεται το σημείο του πόνου.

54056. Απολαύστε ένα φλιτζάνι με χαμομήλι

Το χαμομήλι περιέχει γλυκίνη , μια χημική ουσία που βοηθά τους μυς να ελέγχουν τους σπασμούς, συμπεριλαμβανομένων και τις κράμπες της περιόδου. Πιείτε χαμομήλι και μείνετε μακριά από τον πόνο!

37. Μην πίνετε καφέ!!!

Ο καφές σας αφυδατώνει και προκαλεί δυσάρεστο φούσκωμα, το οποίο μπορεί να εντείνει τους πόνους της περιόδου. Είναι επίσης ένας φλεγμονώδης παράγοντας, ο οποίος ερεθίζει τα εσωτερικά όργανά σας. Μείνετε μακριά – μακριά – από τον καφέ λοιπόν κατά τη διάρκεια της περιόδου!!

73368. Πιείτε κόκκινο κρασί

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας πιείτε ένα ποτήρι με κόκκινο κρασί. Θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα καθώς έχει μια ουσία η οποία βοηθάει να χαλαρώσει η μήτρα και οι διάφορες συσπάσεις της. eviva!!!4

9. Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια αποδεδειγμένη αντι-φλεγμονώδης τροφή και έχει αποδειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των πόνων, όταν πρόκειται να ανακουφίσετε τις κράμπες. Απολαύστε ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ.

925410. Αποφύγετε τα αλμυρά τρόφιμα

Ίσως να αντιμετωπίζετε κάποιες μεγάλες νοσταλγίες για φαγητό στη περίοδο, αλλά πρέπει να πείτε όχι στα αλμυρά τρόφιμα . Όπως ο καφές, τα αλμυρά τρόφιμα θα σας αφυδατώσουν και θα σας δώσουν την αίσθηση του φουσκώματος και θα νιώθετε έτσι ακόμη πιο άβολα. Φάτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά για μια πιο ευτυχισμένη και υγιή περίοδο.

511. Φάτε σπόρους από μάραθο

Οι σπόροι μάραθου είναι γνωστοί οτι βοηθούν στη πέψη και μειώνουν το φούσκωμα και είναι ευεργετικοί και για άλλα επώδυνα εντερικά προβλήματα. Αυτά τα μικροσκοπικά σποράκια έχουν τη γεύση της μαύρης γλυκόριζας, αλλά είναι καλό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τα φάτε, επειδή μπορεί να είναι πολύ ισχυρά και να ερεθίσουν το στομάχι σας.

1125612. Μαύρη σοκολάτα!!!!

Πέστε με τα μούτρα λοιπόν στη μαύρη σοκολάτα!!!!Η μαύρη σοκολάτα αυξάνει τις ενδορφίνες, οι οποίες θα καλυτερεύσουν τη διάθεση σας και είναι φυσικό παυσίπονο για τον οργανισμού σας. Yummyyyyyyyy!

613. Βάλτε ένα σακουλάκι με πάγο

Μερικές γυναίκες προτιμούν την καθησυχαστική δροσιά ενός πακέτου πάγου αντί για τη ζεστασιά μιας θερμοφόρας. Ένα πακέτο πάγου θα μειώσει τη φλεγμονή στην κοιλιακή περιοχή σας και να θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.

1319114. Πιείτε νερό

Είναι σημαντικό να είστε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Ακόμα κι αν μπορεί να αισθάνεστε σαν μια φάλαινα που κατάπιε ένα τμήμα του ωκεανού, πίνοντας περισσότερο νερό θα σας βοηθήσει να αποβάλετε τα επιπλέον υγρά που έχετε επάνω στο σώμα σας. Να έχετε ένα μπουκάλι με νερό μαζί σας και χρησιμοποιήστε το συνέχεια ώστε να κρατιέστε ενυδατωμένοι.

1418715. Το μεγάλο »οοοο»

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο οργασμός βοηθά πραγματικά να μειώσετε τους πόνους της περιόδου.Οι οργασμοί τονώνουν τη πυελική περιοχή σας, πράγμα που καθιστά ευκολότερο να αποβάλετε το αίμα από τη μήτρα. Είναι επίσης ένας τρόπος για να χαλαρώσετε, να ξεφύγετε από τη περίοδό σας, και απολαύστε μετά τα «O» τα οφέλη των ενδορφινών.

Πηγή: daddy-cool.gr

Τι λέει το χρώμα των ματιών σας για την υγεία σας

Εκεί που έκανε μπάνιο, ένιωσε κάτι να τον καίει κάτω από τη μασχάλη. Δεν ήταν όμως το σαπούνι…