in ,

Δύο χιμπατζήδες ξανασμίγουν με την γυναίκα που τους έσωσε από το εργαστήριο πειραμάτων (video)

«Με θυμάσαι; Μεγάλωσα λίγο». Λίγες ώρες βόρεια της Φλόριντα μια γυναίκα επισκέπτεται τρεις παλιούς και αγαπημένους φίλους. Τρεις φίλοι που ζουν ελεύθερα στη φύση χάρη σε αυτή τη γυναίκα που τους έσωσε τη ζωή πριν από 25 χρόνια. Η Λίντα Κόμπνερ ήταν τότε 23 ετών φοιτήτρια και της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα πρωτοποριακό για την εποχή ερευνητικό πρόγραμμα.

Είχε βρεθεί ένα εμβόλιο για την ηπατίτιδα και κάποιοι από τους χιμπατζήδες πειραματόζωα δεν ήταν πλέον αναγκαίοι. Ο Σουίνγκ, ο Σπάρκι και η Ντολ ζούσαν για έξι χρόνια μέσα στα κλουβιά ενός εργαστηρίου. Θα μπορούσαν άραγε να επιβιώσουν στη φύση; Ένα ηλιόλουστο πρωινό του Γενάρη η Λίντα πήρε αυτούς τους τρεις χιμπατζήδες και τους χάρισε την ελευθερία τους.

Εκείνο το πρωί τα τρία ζώα αντίκρισαν για πρώτη φορά το φως του ήλιου. Η Λίντα έμεινε μαζί τους για τέσσερα χρόνια μέχρι να εγκλιματιστούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Του δίδαξε πώς να επιβιώνουν και έγινε η παρένθετη μητέρα τους.130477-295743

130477-295742

Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα η Λίντα επέστρεψε στο ίδιο καταφύγιο ζώων και αναρωτιέται αν οι φίλοι της ακόμα την θυμούνται. Είναι δύσκολο να μαντέψει την αντίδραση των φίλων της που είναι και συμπεριφέρονται πλέον σαν άγρια ζώα. Όσο η Λίντα πλησιάζει υπάρχει μια αναταραχή στην περιοχή των ζώων.

Ο Σουίνγκ είναι ο πρώτος που αντιλαμβάνεται την οικεία επισκέπτρια και την υποδέχεται με ένα πλατύ γλυκό χαμόγελο. Από πίσω ακολουθεί η Ντολ, η οποία αγκαλιάζει την Λίντα που πλέον δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της συγκίνησης. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί με κάμερα και προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Σοφία των Άγριων».

130477-295744

via athensvoice.gr

20 Πράγματα που μόνο οι ψηλές γυναίκες θα καταλάβουν.

Ο «άνθρωπος με το χρυσό αίμα» που το δάνεισε πάνω από 1.000 φορές σε 60 χρόνια