in

Δισεκατομμυριούχος αναπολεί την εποχή που ήταν φτωχός και ευτυχισμένος

Λένε πως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, αν και κάνουν τη δυστυχία ευκολότερη.

Μόνο που ένας δισεκατομμυριούχος αναπολεί με νοσταλγία τις εποχές που έβγαζε 12 δολάρια τον μήνα και θυμάται πόσο χαρούμενος ήταν!

Ο λόγος για τον πάντα ανατρεπτικό Τζακ Μα, τον άνθρωπο που απέρριψαν από 30 δουλειέςπριν ιδρύσει τον κολοσσό σήμερα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, ο οποίος δηλώνει πως ο καλύτερος καιρός του ήταν όταν αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην.

Ο Μα, που θα γινόταν ο πλουσιότερος Ασιάτης όταν το Alibaba του θα έμπαινε στο χρηματιστήριο και θα άξιζε πια 25 δισ. δολάρια, αναπόλησε πρόσφατα την πρώτη του δουλειά ως καθηγητής αγγλικών το 1988, αποκαλώντας τη «την καλύτερη ζωή που είχα».

Παρά το γεγονός ότι έβγαζε μόλις 12 δολάρια τον μήνα. Αυτά είπε σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε γι’ αυτόν («Ο κροκόδειλος του Γιανγκτσέ»).

Κάτι αντίστοιχο είχε εξομολογηθεί ωστόσο και το 2015, σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ της Νέας Υόρκης: «Αν έχεις λιγότερα από 1 εκατ. δολάρια, τότε ξέρεις πώς να ξοδέψεις τα χρήματα. Στο 1 δισ. δολάρια, δεν είναι πια τα χρήματά σου. Τα χρήματα που έχω σήμερα είναι ευθύνη. Είναι η εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε μένα».

Και δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που αποκαλύπτει πόσο αγχωτικό είναι το να είσαι δισεκατομμυριούχος. Αυτό είχε πει και στο CNN Money, αναπολώντας για άλλη μια φορά την εποχή που ήταν απλός καθηγητής αγγλικών και χαρακτηρίζοντάς τη «φανταστική».

[newsbeast.gr]

Γονίδης: «Έχω 2 εξαρτήσεις το τσιγάρο και την προσευχή, αυτά δε κόβονται. Δειλός όποιος βρίζει την Παναγία»

5 Τρόποι για να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας.