in ,

Δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν για να αφήσουν τον κόσμο μας και να αποθηκεύσουν το μυαλό τους σε υπολογιστές

Στη λίστα αναμονής που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 25 άτομα

Μια νέα τρέλα έχει ξεκινήσει να κάνει σιγά-σιγά την εμφάνισή της με πρωταγωνιστές δισεκατομμυριούχους που δηλώνουν πρόθυμοι να αφήσουν τον κόσμο μας με αντάλλαγμα την ψηφιακή αποθήκευση των περιεχομένων του εγκεφάλου τους.

Την τουλάχιστον περίεργη ιδέα ανέπτυξε η εταιρεία Nectome η οποία υπόσχεται πως μπορεί να αποθηκεύσει το περιεχόμενο του ανθρώπινου μυαλού σε υπολογιστή και έτσι να το καταστήσει «αιώνιο».

Ως αντάλλαγμα ζητάει από τους πελάτες της να υποβληθούν σε μια διαδικασία που θυμίζει υποβοηθούμενη ευθανασία και είναι νόμιμη σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.
Στη λίστα αναμονής που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 25 άτομα.

Η διαδικασία που όπως εξηγεί η εταιρεία είναι «100% θανατηφόρα» προβλέπει τη χορήγηση ουσιών για ταρίχευση στον πελάτη ενώ εκείνος είναι ακόμη ζωντανός. «Ο χρήστης θα βιώσει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή της υποβοηθούμενης ευθανασίας» ισχυρίζεται ο συνιδρυτής της Nectome, Ρόμπερτ Μάκινταϊρ.

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο σας ώστε να παραμείνουν άθικτες όλες οι αναμνήσεις σας: από το αγαπημένο σας βιβλίο έως τα συναισθήματα για μια μηλόπιτα ή ένα δείπνο με τους αγαπημένους φίλους και την οικογένεια. Πιστεύουμε ότι μέσα στον αιώνα που ζούμε θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα προκειμένου να επαναφέρουμε τη συνείδησή σας» επισημαίνει στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ξοδεύει ΜΟΝΟ 2,75 ευρώ τον Χρόνο σε Φαγητό αλλά τρώει σαν Βασιλιάς. Το Μυστικό του; Δεν πάει το Μυαλό σας!

Αυτός ο τύπος κατέκτησε το διαδίκτυο με τα αξιολάτρυτα σκυλάκια του δείτε Φωτογραφίες