in

Δείτε τα ανυπολόγιστης αξίας βασιλικά αυτοκίνητα που… σαπίζουν στο Τατόι (Φωτογραφίες)

Rolls Royce κάμπριο, 500αράκια και άλλα εντυπωσιακά αυτοκίνητα σαπίζουν εδώ και χρόνια στα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου.

Μια εντυπωσιακή δεξιοτίμονη Rolls-Royce του 1939 είναι η «ναυαρχίδα» των δέκα οχημάτων της τέως βασιλικής οικογένειας που χαρακτηρίστηκαν «κινητά μνημεία» από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την απόφαση τα οχήματα χαρακτηρίζονται μνημεία «διότι πρόκειται για αντικείμενα ιδιαίτερης τεχνικής και καλλιτεχνικής αξίας, συνδεδεμένα με σημαντικά γεγονότα και θεσμούς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, τα οποία εντάσσονται στο ίδιο ιστορικό σύνολο με τα υπόλοιπα κηρυγμένα μνημεία (κινητά και ακίνητα) του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου». Όλα τα οχήματα, σύμφωνα με την «καθημερινή», φυλάσσονται στο κτίριο του Βουστασίου.

tat3

tat4

tat5

tat6

VAVA
Τα οχήματα αυτά είναι:

Μια μαύρη Rolls-Royce Phantom 3, κατασκευής 1939. Το όχημα έχει εισαχθεί από τη Μεγάλη Βρετανία και είναι δεξιοτίμονο.

Μια σκούρα μπλε Rolls-Royce Silver Wraith, κατασκευής 1959. Το αυτοκίνητο έχει ανοιγόμενη οροφή και έχει τροποποιηθεί με την προσθήκη προστατευτικών από πλεξιγκλάς. Έχει ταυτοποιηθεί η χρήση του από τον βασιλιά Παύλο και το τέως βασιλικό ζεύγος Κωνσταντίνου-Άννας Μαρίας.

Μια Rolls-Royce Silver Cloud 3, κατασκευής 1964. Χρώματος ασημί με μπλε οροφή και έχει επίσης ταυτοποιηθεί ότι χρησιμοποιούνταν από τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο σε δημόσιες εμφανίσεις.

Μια Rolls-Royce Silver Cloud 3, κατασκευής 1965. Πρόκειται για μια κάμπριο λιμουζίνα, με χρώμα σκούρο μπλε με άσπρη οροφή. Δύο MG, μοντέλο TD του 1952. Πρόκειται για δύο διθέσια σπορ οχήματα (το ένα πράσινο και το άλλο κόκκινο), τα οποία κυκλοφόρησαν σε περιορισμένο αριθμό (30.000 οχήματα παγκοσμίως).

Δύο Fiat 500 του 1959 (αμφότερα άσπρα και μπλε), με ψάθινα καθίσματα. Πρόκειται για ειδική κατασκευή, επίσης περιορισμένου αριθμού, που προορίζονταν για γήπεδα γκολφ.

Δύο τρίκυκλα ηλεκτρικά οχήματα Victor Electric-Car, χρώματος γαλάζιου (άγνωστης ημερομηνίας παραγωγής). Χρησιμοποιούνταν για μικρές μετακινήσεις εντός του κτήματος Τατοΐου.

Στην απόφαση δεν περιλαμβάνονται τρία οχήματα μαζικής παραγωγής που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους στο Τατόι. Τα συγκεκριμένα οχήματα χρησιμοποιούνταν από το προσωπικό του κτήματος και πλέον βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

via

Γιατί οι γονείς στη Σουηδία μεγαλώνουν τα παιδιά τους καλύτερα

Παιδί θαύμα με τηλεπάθεια «μαντεύει» αριθμούς & τρελαίνει τους επιστήμονες!