in

Δείτε πώς επηρεάζει ο καφές τη στύση

Η διαδικασία της στύσης είναι ζωτικής σημασίας για τον άνδρα. Η στυτική λειτουργία επηρεάζεται από μια σειρά παραγόντων όπως η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή, το αλκοόλ και το κάπνισμα…

Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα συνδέουν την καφεΐνη με βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας, λόγω της χάλασης των λείων μυϊκών ινών και αύξηση της αιματικής ροής.

Η ευεργετική δράση της κατανάλωσης καφέ στο αγγειακό δίκτυο του πέους οφείλεται στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της καφεΐνης και των υπολοίπων συστατικών, κυρίως του χλωρογενικού οξέος που είναι μια πολυφαινόλη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στο καφέ η οποία υπάρχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα φρούτα και τα λαχανικά.

Πρόσφατη μελέτη σε πληθυσμό 3.724 ανδρών που συμμετείχαν στην Αμερικανική Εθνική Μελέτη για την Υγεία και τη Διατροφή (National Health and Nutrition Examination Survey, NHANES), έδειξε ότι η στυτική δυσλειτουργία εμφανιζόταν λιγότερο συχνά σε άτομα που κατανάλωναν συγκεντρώσεις καφεΐνης 160-375 mg την ημέρα, συγκέντρωση που αντιστοιχεί με 2-3 φλιτζάνια καφέ.

Η διερεύνηση αυτής της συσχέτισης πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τους κύριους παράγοντες κινδύνου και βασικές υγιεινοδιαιτητικές παραμέτρους που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τη στυτική λειτουργία όπως είναι η ηλικία, η υπέρταση, το μεταβολικό προφίλ, το κάπνισμα και η άσκηση.

Είναι επίσης ενδιαφέρον το εύρημα ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας στους ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και στα παχύσαρκα άτομα.

Καφεΐνη και κατάθλιψη

Οι σεξουαλικές διαταραχές και η στυτική δυσλειτουργία οδηγούν συχνά σε κατάθλιψη.

Η μέτρια ή η βαριά κατάθλιψη ή η χρήση ορισμένων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Αλλά και η στυτική δυσλειτουργία μπορεί ανεξάρτητα και από μόνη της, να προκαλέσει ή να επιδεινώσει την κατάθλιψη.

Η κατανάλωση καφέ με καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και να επιδράσει ευεργετικά κατ’ αυτόν τον τρόπο στη σεξουαλική ζωή του άνδρα. Η καφεΐνη είναι η ουσία που επηρεάζει μερικές βιοχημικές αντιδράσεις και νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο.

Αυξάνει την ενεργητικότητα και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλά (μπλοκάρει την αδενοσίνη και δημιουργεί αποτέλεσμα ανάλογο με αυτό της αυξημένης παραγωγής της ντοπαμίνης, ουσίας που βελτιώνει τη διάθεσή μας). Συνεπώς ο καφές συνεπώς μπορεί να βελτιώσει την ερωτική διάθεση και να δώσει παράλληλα επιπλέον ενέργεια και αντοχή.

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε λιναρόσπορο κάθε μέρα για ένα μήνα!

Απιγενίνη: Η Φυτική ουσία με την ισχυρή Αντικαρκινική δράση για την πρόληψη του καρκίνου