in ,

Δείτε ΠΩΣ με αυτό το απλό & έξυπνο κόλπο μπορείτε να αλλάξατε την Ζωή σας προς το Καλύτερο!

Κοιτάξτε τη ζωή σας για μια στιγμή.
Νιώθετε ότι λείπει κάτι; Ίσως δεν βρίσκετε κίνητρο ή δεν ξέρετε πως να πάρετε τη σωστή απόφαση;

Η απάντηση έχει να κάνει με τα πιο τετριμμένα πράγματα. Έχει να κάνει με το πως αντιμετωπίζετε την καθημερινή σας ρουτίνα, και δείχνει πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε όλα τα υπόλοιπα.

Μια απλή λύση

Όταν ήμουν στο κολέγιο, το δωμάτιό μου ήταν χάλια, το ίδιο και η ζωή μου. Είχα τον περισσότερο καιρό κατάθλιψη. Δεν νοιαζόμουν για την τάξη γύρω μου, και έτσι το εξωτερικό χάος σιγά σιγά καταλάμβανε και τον εσωτερικό μου κόσμο.

Τη μέρα που αποφάσισα ότι δεν άντεχα άλλο το χάος, ξεκίνησα να τα ξεκαθαρίζω. Πρώτα ήταν το δωμάτιό μου και το γραφείο μου. Η απόφαση ήταν αυθόρμητη, αλλά πιστεύω ότι όλες οι σωστές σκέψεις στη ζωή έρχονται όπως αυτή.

Αυτή η απλή ενέργεια έδωσε καινούρια τροπή στον νέο μου τρόπο ζωής. Δεν μπορώ να πω πως το καθημερινό καθάρισμα με άλλαξε, αλλά ήταν μια αρχή. Με έκανε να δω την έλλειψη της διαύγειας στη ζωή μου και επιτέλους κατάλαβα τι πραγματικά αγαπούσα και τι δε μου άρεσε.

Όταν το μυαλό σου είναι μέσα στο χάος, τότε βγαίνει και προς τα έξω. Έτσι, αν αλλάξουμε τις συνήθειές μας, θα βάλουμε σε τάξη ολόκληρη τη ζωή μας.

Τι αντίκτυπο έχει σε άλλους τομείς της ζωής μας

Τώρα που φρόντιζα την καθημερινή μου ρουτίνα, οι συνήθειές μου είχαν αντίκτυπο και στη δουλειά μου, το φαγητό μου, ακόμα και στη διάθεσή μου. Ξεκίνησα να ζω πιο υγιεινά, σταμάτησα να κάνω παρέα με άτομα που δε μου έκαναν καλό, παράτησα τη σχολή που μισούσα και άρχισα να κάνω πράγματα που μου άρεσαν. Μου έδωσε το αίσθημα της ελευθερίας. Τα πάντα μπήκαν στη θέση τους, και ένιωσα το μυαλό μου να καθαρίζει για πρώτη φορά.

Να πως θα αναλάβετε δράση

Δείτε τη ζωή σας σαν ένα ακατάστατο δωμάτιο. Τι δεν πάει καλά; Είναι τα πάντα στη θέση τους; Υπάρχει κάτι ή κάποιος που σας κρατάει από την αλλαγή; Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά δεν γίνονται; Όταν απαντήσετε αυτές τις ερωτήσεις, ξεκινήστε το καθάρισμα.

Συχνά βοηθά να ξεκινήσετε με κάτι απλό, όπως το να πετάξετε τα σκουπίδια. Νιώσατε μια ελαφρότητα μετά;

Αφαιρώντας τα εμπόδια

Στη συνέχεια, καθορίστε τα εμπόδια που σας κρατάνε πίσω: έλλειψη γνώσης, φόβος, άγχος, ή κάποια άτομα που γνωρίζετε. Φτιάξτε μια λίστα αυτών των πραγμάτων: βλέποντάς την θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τι είδους εμπόδιο είναι. Γράψτε μερικές πιθανές λύσεις για κάθε πρόβλημα.

Γνωρίζετε πως να αντιμετωπίσετε κάθε πρόβλημα, απλά παραδεχτείτε το. Ο φόβος, η τεμπελιά, και η αδυναμία μας κρατούν πίσω, και έτσι κάντε μια γενική καθαριότητα στο κεφάλι και αναλάβετε δράση!

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: Για «βουλωμένη μύτη» και πονόλαιμο αντί για αντιβιοτικά προτιμήστε το μέλι

Γιατί ο Πολλαπλασιασμός της Ντομάτας με Μοσχεύματα είναι Πολύ Καλύτερος από το να τις Φυτέψετε με Σπόρο