in

Δείτε γιατί δεν πρέπει να κρατάτε το κινητό κάτω από το μαξιλάρι σας.

Πολλοί από εμάς έχουμε τα κινητά μας κοντά μας, όταν πάμε για ύπνο. Για την ακρίβεια το 44% των ανθρώπων κοιμούνται με το κινητό δίπλα τους, σύμφωνα με το Pew Internet Project.

Βέβαια, αυτή η κατά τα άλλα αθώα συνήθεια μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προειδοποιεί όσους κοιμούνται με το κινητό κάτω από το μαξιλάρι να σταματήσουν αμέσως να το κάνουν. Μόλις δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Twitter το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης θα καταλάβετε τον λόγο!

Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα καμένο στρώμα και ένα καμένο μαξιλάρι μετά από έκρηξη κινητού. Το μετά βίας αναγνωρίσιμο κινητό εκρήγνυται, ενώ είναι στριμωγμένο κάτω από το μαξιλάρι. Ευτυχώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε μόνο με ένα καμένο στρώμα και όχι με έναν καμένο άνθρωπο, όπως στην περίπτωση μιας κοπέλας από την Αγγλία που υποφέρει από εγκαύματα μετά την έκρηξη του κινητού της.

“Μην βάζετε το κινητό σας κάτω από το μαξιλάρι, όταν κοιμάστε ή όταν το φορτίζεται”, συμβουλεύει τον κόσμο η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω:

Παρόμοιο περιστατικό είχε αναφερθεί και στο παρελθόν.

56

Το 2014 μια έφηβη από το Τέξας ξύπνησε από τους καπνούς στο δωμάτιό της και ανακάλυψε, ότι ο καπνός και η φωτιά ερχόταν κάτω από το μαξιλάρι της.

e0e9160595b5efa9c81a7b03fa5f4ec9

Τα εγχειρίδια της Samsung προειδοποιούν τους χρήστες για τον πιθανό κίνδυνο: “Καλύπτοντας την συσκευή με διάφορα υφάσματα, το σώμα σας, χοντρά ρούχα ή άλλα υλικά που επηρεάζουν σημαντικά τη ροή του αέρα μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του τηλεφώνου και ενέχει πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς ή έκρηξης, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές.”

c22e1142192fc4525ca61e6a557370ed

Ο David Berardesca, διοικητής του Πυροσβεστικού σώματος στο Κονέκτικατ, εξηγεί ότι τα κινητά χρειάζονται εξαερισμό.

fd86ca02fc465b09b314c49d8149a65b

“Συνιστάται να αφήνετε αυτά τα είδη συσκευών σε μια σκληρή επιφάνεια, ώστε να μπορεί να απελευθερωθεί η θερμότητα. Οι υπερθερμασμένες μπαταρίες μπορεί να λιώσουν ή ακόμα και να εκραγούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά”, είχε δηλώσει στο NBC το 2015.

via

Συγκινητικό: Γορίλας ζωολογικού κήπου φέρνει το μωρό της για να γνωρίσει τη μαμά και το νεογέννητο στην άλλη πλευρά του γυαλιού

Σκορπά συγκίνηση 13χρονη τυφλή πιανίστα σε σταθμό τρένων