in

Γιατί όλες οι γυναίκες μετά τα 50 κόβουν τα μαλλιά τους κοντά;

Οταν μια γυναίκα θυσιάζει τα μακριά μαλλιά της για ένα κοντό, σχεδόν, αγορίστικο κούρεμα, το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι σαφές: «Είμαι σοβαρή και ικανή για όλα, τέλος».

Το πρώτο μήνυμα που περνά ένα κοντό μαλλί; Οσο απλοϊκό κι αν φαίνεται αυτό δεν είναι άλλο από το «αυτή η γυναίκα δεν σπαταλά το χρόνο της για να φτιάχνει το μαλλί της».

Και ναι, αναμφίβολα, αυτό είναι το μήνυμα που οι μεγαλύτερες γυναίκες πολιτικοί επιδιώκουν να περάσουν με τα κοντά κουρέματά τους. Για αυτό άλλωστε οι ισχυρότερες γυναίκες πολιτικοί ανά τον κόσμο έχουν ακριβώς το ίδιο μαλλί: Κοντοκουρεμένο ξανθό. Είναι το political bob.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός με το κοντό ξανθό, σχεδόν λευκό μαλλί της περνά την εικόνα της ατσάλινης. Η υποψήφια για το Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον με παρόμοιο κούρεμα στέλνει ακριβώς το ίδιο μήνυμα. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, με παρόμοιο κούρεμα, λίγο πιο λιτό από των άλλων δύο τείνει προς το αγορίστικο. Θέλουν να κάνουν το μήνυμά τους πιο σας.

Οπως εξηγεί η κομμώτρια των διάσημων Τζούλια Κάρτα, μιλώντας στη Daily Mail, όλες αυτές οι ισχυρές γυναίκες θέλουν να περάσουν το ίδιο μήνυμα μέσα από τα αυστηρά μαλλιά τους: «Μπορούμε να χαράξουμε το δικό μας δρόμο στον ανδροκρατούμενο χώρο της πολιτικής».

«Αυτές οι γυναίκες κυβερνούν τον κόσμο. Δεν θέλουν η προσοχή όσων τις παρακολουθούν να αποσπάται από τα μαλλιά τους. Ετσι, όσο πιο κοντό και αυστηρό το κούρεμα, τόσο τις βοηθά να τις πάρουν όλοι οι άλλοι στα σοβαρά».

Ωστόσο, από την άλλη, η Κλαρκ αποκρούει το στερεότυπο που θέλει  όλες τις  μεγάλες γυναίκες να πρέπει να έχουν κοντά μαλλιά. Μπορούν να έχουν και μακριά μαλλιά, υποστηρίζει αρκεί να τα πιάνουν σε περιποιημένες αλογοουρές η κότσους. «Τα πιο μακριά μαλλιά συχνά χρειάζεται να είναι πιασμένα πίσω με αυτό το λουκ να μοιάζει πιο περιποιημένο. Και αυτό γιατί  αν αφήσει μια μεγαλύτερη γυναίκα τα μαλλιά της χαλαρά, μπορεί να μοιάζει επιπόλαιη».

Από την άλλη πολλές γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με μακρύτερα μαλλιά θέτουν μια σειρά -εύλογων- ερωτημάτων. Γιατί πρέπει όλες οι γυναίκες στα 50 τους να κόβουν τα μαλλιά τους και να μοιάζουν η μία με κλώνο της άλλη; Γιατί θα πρέπει να μοιάζουν στους άνδρες; Γιατί η σοβαρότητα και η εξυπνάδα θα πρέπει να υποδηλώνονται από ένα αυστηρό κοντό κούρεμα και μόνο; Την ίδια ώρα δηλώνουν ότι η δύναμή τους είναι τα μαλλιά τους και δεν θέλουν να τα κόψουν, θα νιώσουν σαν τον Σαμψών, υποστηρίζουν, σαν να έχουν χάσει τη δύναμή τους.

Η ψυχολόγος Βίβιαν Ντίλερ στο βιβλίο της «Αντιμετώπισέ το: Τι πραγματικά αισθάνονται οι γυναίκες καθώς αλλάζει η εμφάνισή τους» σημειώνει: «Στις νεαρές γυναίκες η παχιά, λαμπερή τρίχα συσχετίζεται με τη γονιμότητα, το αισθησιασμό και τη σεξουαλικότητα. Καθώς μια γυναίκα μπαίνει στη μέση ηλικία, η αραίωση των μαλλιών συνδέεται με τα προβλήματα υγείας, τη μειωμένη γονιμότητα, τη μη αποδοχή από το ανδρικό φύλλο». Ισως και αυτός να είναι ο λόγος που κάποιες γυναίκες στα τέλη της μέσης ηλικίας αρνούνται πεισματικά να κόψουν τα μακριά μαλλιά τους. Το μακρύ μαλλί τους  τις κάνει να αισθάνονται νέες.

Οσον αφορά στο τι απαντά η ψυχολόγος στο ερώτημα και γιατί οι γυναίκες πολιτικοί επιμένουν να κόβουν τα μαλλιά τους κοντά, ιδού: «Πολλές γυναίκες και άνδρες αποκτούν και εκπέμπουν αυτοπεποίθηση όταν αισθάνονται ότι έχουν τα πάντα υπό έλεγχο. Και τα μαλλιά είναι κάτι που τις δυσκολεύεις….Ωστόσο και αυτό λύνεται με το σωστό κούρεμα και χρώμα, ελέγχονται και αυτά μέσω του στάιλινγκ», εξηγεί στη Daily Mail η Ντίλερ.

via

Ζουν οι ψυχές και μας βλέπουν! (Αφιερώστε 3 λεπτά και διαβάστε το)

Μια γυναίκα Χήρα βλέπει το πρόσωπο του μακαρίτη άντρα της στον άντρα που έκανε μεταμόσχευση του προσώπου του