in ,

Γαλαρία 100 ετών μεταμορφώθηκε σε όμορφη καφετέρια για όλες τις ώρες

Εδώ και λίγο καιρό, στην παραλιακή ζώνη του Νέου Παντελεήμονα Πιερίας μια διαφορετική τουριστική επένδυση έχει κάνει την εμφάνισή της, «παντρεύοντας» αρμονικά την ιστορία ενός αιώνα με το σήμερα.

Ο χώρος της γνωστής στους ντόπιους Γαλαρίας, που χρονολογείται από το 1915 και αποτελεί ουσιαστικά το ανοιχτό βόρειο τμήμα της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, σε συνέχεια του τούνελ της σήραγγας του Πλαταμώνα, έχει μετατραπεί από τον γνωστό ξενοδόχο της Πιερίας Γιώργο Τζόβα σε έναν εξαιρετικής αισθητικής χώρο αναψυχής (αναψυκτήριο-καφέ), τον Gallaria, που όχι μόνο σεβάστηκε το παρελθόν, αλλά και το ανέδειξε, συστήνοντάς το στους νέους ανθρώπους. Αλλωστε, ο χώρος της Γαλαρίας θεωρείται μνημείο και χαρακτηριστικό δείγμα νεότερης βιομηχανικής αρχιτεκτονικής.

Ο Γιώργος Τζόβας, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στον τουρισμό, έχοντας το ξενοδοχείο «Poseidon Palace» στη Λεπτοκαρυά και ένα κάμπινγκ στον Νέο Παντελεήμονα, είχε μνήμες της Γαλαρίας από παιδί και δεν μπορούσε να τη βλέπει ετοιμόρροπη και εγκαταλελειμμένη. Ετσι, τη μίσθωσε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ και θέλοντας να δημιουργήσει έναν πόλο ανάπτυξης για την περιοχή την αξιοποίησε με σύγχρονους όρους.

Μπροστά από το Gallaria υπάρχει κι ένας πύργος, που λειτουργούσε το 1940 ως πολυβολείο για τη φύλαξη της σήραγγας. Ο πύργος αυτός, μισοπεσμένος, αξιοποιήθηκε επίσης και σήμερα στέκει ξανά όρθιος να θυμίζει άλλες εποχές. Ενα από τα ατού του χώρου είναι η θάλασσα που σκάει ακριβώς μπροστά στο Gallaria.

«Για μένα δεν είναι ένα απλό καφέ-αναψυκτήριο, αλλά μια παρακαταθήκη για την παραλία του Παντελεήμονα. Αυτός ήταν και ο στόχος, η προσφορά στον τόπο όπου ζούμε ως οικογένεια» λέει στη «δημοκρατία» ο κ. Τζόβας, ο οποίος σπεύδει να σημειώσει πως δεν έσπασε ούτε μία πέτρα από το μνημείο, αλλά το αποκατέστησε ώστε να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Μέχρι στιγμής χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν στην πρώτη σεζόν λειτουργίας του το Gallaria, το οποίο «τρέχουν» οι δύο γιοι του Γιώργου Τζόβα, ο Απόστολος και ο Μάνος.

[gallaria]

24χρονη έγκυος Σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Λίγο αργότερα όμως, ο Άντρας της κάνει το Αδιανόητο!

Συνταγή για τηγανόψωμο σαν της γιαγιάς!