in

Βράζει τα Κουκούτσια του Καρπουζιού! Μόλις Δεις τι Γίνεται στο Σώμα Σου θα το Κάνεις και Εσύ!

Σε όλους μας αρέσει να τρώμε καρπούζι. Τα κουκούτσια όμως που πετάμε μακριά, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, μπορούν να ωφελήσουν με πολλούς τρόπους την υγεία μας.

Οι σπόροι αυτοί περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως λιπαρά οξέα, απαραίτητες πρωτεΐνες, μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο,
μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και μεγάλη συγκέντρωση της βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ.

Τα κουκούτσια του καρπουζιού περιέχουν κιτρουλίνη, ένα σπουδαίο αντιοξειδωτικό, το οποίο έχει θετική επίδραση στην περίπτωση της αρτηριοσκλήρωσης, της υπέρτασης, της στηθάγχης και της στυτικής δυσλειτουργίας, βοηθώντας στην αιμάτωση των αιμοφόρων αγγείων.

Αυτοί οι σπόροι είναι χρήσιμοι για τη θεραπεία παθήσεων των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος. Φτιάξτε ένα αφέψημα (τσάι) από φρέσκους σπόρους καρπουζιού και καθαρίστε τα νεφρά σας από πέτρες και άμμο.

Βράστε, αλέστε ή ψήστε τους, προκειμένου να πάρει το μέγιστο δυνατό όφελος από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Χρειάζεστε 20-30 κουκούτσια καρπουζιού. Αλέστε τους και βράστε τους για 15 λεπτά σε 2 λίτρα νερό. Καταναλώστε το νερό αυτό για τις επόμενες 2 ημέρες και κάντε μια παύση την τρίτη ημέρα. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται για αρκετές εβδομάδες, αλλά είναι πολύ σημαντικό κάθε τρίτη μέρα να κάνετε την παύση που σας συμβουλεύουμε.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΕΨΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ:

1. Προστατεύουν την υγεία της καρδιάς

Τα κουκούτσια είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο που προστατεύει την καρδιά και διασφαλίζει την φυσιολογική λειτουργία της. Επίσης, διατηρεί το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης και ενισχύσει τη διαδικασία μεταβολισμού. Είναι το ιδανικό για να αποφύγετε τα καρδιακά νοσήματα και την υπέρταση.

2. Προλαμβάνουν την γήρανση

Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που σας βοηθούν να αποφύγετε τη γήρανση και ενισχύουν το δέρμα σας ώστε να μένει υγιές και νεανικό.

3. Καθαρίζουν την ακμή

Καθαρίστε την ακμή σας, τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος παίρνοντας μια μπατονέτα εμποτισμένη σε σπορέλαιο καρπουζιού. Το λάδι αυτό είναι κατάλληλο για κάθε είδος δέρματος και θρέφει το δέρμα καθαρίζοντάς το.

4. Ενισχύουν την τρίχα

Οι σπόροι αυτοί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και αμινοξέα δηλαδή τα συστατικά που ενισχύουν τη δύναμη των μαλλιών σας. Επίσης, οι ψημένοι σπόροι κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο λαμπερά, λόγω του χαλκού που περιέχουν, ο οποίος βοηθά στην παραγωγή μελανίνης, μιας χρωστικής ουσίας που δίνει χρώμα στα μαλλιά σας.

5. Αντιμετωπίστε τη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής

Το σπορέλαιο του καρπουζιού έχει μια ήπια υφή που μπορεί να απορροφηθεί εύκολα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο για να ενυδατώσετε το ξηρό, κνησμώδες τριχωτό της κεφαλής.

6. Προλαμβάνει την ψαλίδα στα μαλλιά

Περιέχουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία σας βοηθούν να αποφύγετε ζημιές και σπασίματα στις τρίχες των μαλλιών.

7. Ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνουν την στεφανιαία αρτηριακή νόσο

Το αμινοξύ Αργινίνη βοηθά στην πρόληψη της στεφανιαίας αρτηριακής νόσου και εξισορροπεί την πίεση του αίματος. Η Αργινίνη βοηθά, επίσης, στην πρόληψη της στένωσης των αιμοφόρων αγγείων. Η Τρυπτοφάνη και Λυσίνη είναι δύο ακόμα αμινοξέα, τα οποία περιέχονται σε αυτούς τους τύπους των σπόρων.

8. Είναι πλούσια πηγή μαγνησίου για την βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Τα πλεονέκτημα της κατανάλωσης σπόρων καρπουζιού είναι ο εφοδιασμός επαρκής ποσότητας μαγνησίου, το οποίο υπάρχει και σε άλλα τρόφιμα όπως το σιτάρι, το ρύζι, βρώμη και η σκόνη κακάο. Επίσης περιέχει παντοθενικό οξύ, γνωστό ως βιταμίνη Β5, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάσπαση των υδατανθράκων σε ενέργεια.

9. Διατροφική διαχείριση της νόσου beriberi, που προκαλείται από ανεπάρκεια βιταμίνης Β6 (θειαμίνης)

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β6 μπορεί να προκαλέσει μια νόσο που αναφέρεται ως Beriberi. Η Β6 είναι μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, η οποία βοηθά στη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια.

10. Παρέχει τα απαραίτητα αμινοξέα

Το σώμα χρειάζεται αμινοξέα όπως αργινίνη και λυσίνη για να λειτουργήσει με τον τέλειο τρόπο. Η Λυσίνη είναι αποτελεσματική για την αφομοίωση του ασβεστίου και κατ’ επέκταση για την ενίσχυση των οστών και των ιστών του σώματος.

11. Εφοδιάζει με ακόρεστα υγιή λιπαρά το σώμα

Το 80% των σπόρων του καρπουζιού αποτελείται ακόρεστα λιπαρά και υγιεινά λιπαρά με επαρκή συγκέντρωση ωμέγα-3 λιπαρών. Αυτοί οι σπόροι είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας για το σώμα χωρίς επιπλέον άχρηστες θερμίδες και θα σας εφοδιάσουν με τη μισή ποσότητα υγιεινών λιπαρών που χρειάζεστε μέσα στη μέρα.

12. Φροντίζουν τα μαλλιά και τα νύχια

Τα κουκούτσια περιέχουν ένα καλό ποσοστό πρωτεΐνης που κρατά τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά, και τα νύχια μας γυαλιστερά και ισχυρά.

13. Είναι πηγή μαγνησίου

Τα κουκούτσια είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, το οποίο διατηρεί την καλή λειτουργία του σώματος σε ένα καλό επίπεδο. Εξισορροπεί τα επίπεδα της πίεσης του αίματος και βοηθά στην τέλεια λειτουργία της καρδιάς.

14. Οι σπόροι του καρπουζιού μπορεί να θεραπεύσουν το οίδημα

Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ξηρούς και αλεσμένους σπόρους καρπουζιού σε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα σε ένα φλιτζάνι γεμάτο κατά ¾ με ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και καταναλώστε το αμέσως 2 φορές την ημέρα. Θα σας βοηθήσει να ελέγξετε πρόβλημα που έχουν να κάνουν με οιδήματα

15. Βελτιώνουν την ανδρική γονιμότητα

Οι σπόροι του καρπουζιού έχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που είναι μια εξαιρετικό και αποτελεσματικό στο να να ενισχύει τα επίπεδα γονιμότητας και σεξουαλικότητας στους άνδρες.

16. Βοηθά στην ανάρρωση

Αν θέλετε να αναρρώσετε σωστά μετά από κάποια ασθένεια, εντάξτε τους σπόρους του καρπουζιού στη διατροφή σας. Μέσα σε δύο μέρες, θα δείτε τα αποτελέσματα. Επίσης, για όσους έχουν προβλήματα μνήμης, οι σπόροι θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε την οξεία σας μνήμη εύκολα.

17. Θεραπεύει από το διαβήτη

Για τον έλεγχο του διαβήτη, βάλτε μια χούφτα σπόρους καρπουζιού σε 1 λίτρο νερό για 45 λεπτά και πιείτε το.

18. Ενυδατώνουν το δέρμα

Οι σπόροι καρπουζιού περιέχουν λιπαρά οξέα, η χρήση των οποίων στο δέρμα σας θα το κάνει πιο μαλακό, ελαστικό και ενυδατωμένο. Επίσης, συμβάλλει στην πρόληψη παθήσεων του δέρματος και στα θέματα της ακμής.

19. Διατηρεί το μαύρο χρώμα στα μαλλιά

Οι σπόροι αυτοί περιέχουν μέταλλα, όπως ο χαλκός που βοηθά στην παραγωγή

μελανίνης (όπως είδαμε και πιο πριν), που είναι υπεύθυνη στο σώμα για την χρώση των μαλλιών. Επίσης, η μελανίνη είναι υπεύθυνη και για το χρώμα του έρματος.

20. Αποτρέπει το σπάσιμο των μαλλιών

Οι σπόροι του καρπουζιού έχουν εκείνα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που θρέφουν βαθιά το στέλεχος της τρίχας. Αυτό δίνει δύναμη στα μαλλιά και αποτρέπει το σπάσιμό τους κρατώντας τα στην ρίζα. Συνδυάστε το έλαιο των σπόρων του καρπουζιού με έλαια που φροντίζουν το τριχωτό της κεφαλής και κάντε μασάζ με αυτό μία φορά την εβδομάδα.

Μετάφραση και Επιμέλεια Κειμένου: share24.gr via naturalcuresandhomeremedies.com

14 Σημάδια πως ίσως είστε έγκυος και δεν πρέπει ποτέ να τα αγνοήσετε

Τι είναι η δίαιτα ΝΤΑΣ και γιατί οι γιατροί την θεωρούν μια από τις καλύτερες για την υγεία