in

Αυτό το Gadget Εφαρμόζει στο Εσωτερικό του Αυτιού για να Μεταφράσει Ξένες Γλώσσες σε Πραγματικό Χρόνο

Αν θέλετε να παραγγείλετε φαγητό ή θέλετε να βρείτε το ξενοδοχείο σας, σας γεμίζει με τρόμο εξαιτίας της μη καλής γνώσης μιας ξένης γλώσσας, μη πανικοβάλλεστε.

Ένα gadget που προσαρμόζεται στο αυτί ισχυρίζεται ότι είναι ικανό να μεταφράζει όπως το Ψάρι της Βαβέλ στη ταινία The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, ή ο Συμπαντικός Μεταφραστής στη σειρά Star Trek.

Το σύστημα, με όνομα Pilot, αποτελείται από δύο ακουστικά που τα φοράνε δύο άτομα που δε μιλάνε την ίδια γλώσσα και χρησιμοποιεί μια εφαρμογή, ώστε τα δύο άτομα να συνομιλούν με ευκολία.11374

Ισχυρίζεται ότι είναι πρώτο “smart ακουστικό” ικανό να μεταφράζει δύο γλώσσες.

Η εταιρεία πίσω από την τεχνολογία, η Waverly Labs, αναφέρει: “Αυτό το μικρό ακουστικό χρησιμοποιεί τεχνολογία μετάφρασης, για να επιτρέψει σε δύο άτομα που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, αλλά μπορούν πάραυτα να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον.”

Μια συνοδευτική εφαρμογή επιτρέπει στα δύο ακουστικά να εναλλάσσουν τις γλώσσες και στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, δείχνει το Pilot να μεταφράζει μια συζήτηση από Γαλλικά σε Αγγλικά και αντίστροφα.2878

Ενώ η τρέχουσα γενιά τεχνολογίας λειτουργεί μόνο όταν κάποιος φορά ένα ακουστικό, οι μελλοντικές γενιές θα μπορούν να ακούν οτιδήποτε συμβαίνει κοντά, και έτσι δε θα απαιτείται ζευγάρι ακουστικών.

Έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί εκτός δικτύου και έτσι δε θα απαιτεί τη λήψη δεδομένων. Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, προσθέτει ότι τα ασύρματα ακουστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ένα άτομο για να ακούει μουσική. Το gadget σχεδιάστηκε από τον Andrew Ochoa που δήλωσε ότι είχε την ιδέα όταν γνώρισε μια Γαλλίδα.3568

 

Η εφαρμογή υποστηρίζει Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά, και σύντομα θα προστεθούν ασιατικές γλώσσες, αραβικές, σλαβικές και αφρικάνικες.

Η εταιρεία προειδοποιεί: “Κάθε γλώσσα έχει ποικίλες διαλέκτους και το ακουστικό είναι σχεδιασμένο να μεταφράζει κοινές διαλέκτους, αν και η προφορά μπορεί παίξει μεγάλο ρόλο.”

Η εταιρεία Waverly Labs σχεδιάζει να λανσάρει μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων στην ιστοσελίδα Indiegogo, όπου όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να προπαραγγείλουν το Pilot, με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ των 129 και 179 δολαρίων, αλλά αναμένεται να στοιχίζει στη λιανική αγορά μεταξύ των 250 και 300 δολαρίων.

Οι προπαραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 25 Μαϊου, με τα ακουστικά να καταφτάνουν το φθινόπωρο και την ερχόμενη άνοιξη με βάση την προτεραιότητα των παραγγελιών. Τα ακουστικά βγαίνουν σε 3 χρώματα.5481

Το προϊόν συμπεριλαμβάνει δύο ακουστικά, ένα φορητό φορτιστή και πρόσβαση στην εφαρμογή, όπου μπορεί να γίνει λήψη των γλωσσών για κάθε ακουστικό.

Η συσκευή δεν είναι η μοναδική που στοχεύει να παρέχει υπηρεσίες μεταφράσεων στους χρήστες.

Ο υπεύθυνος έργων της Microsoft UK πρόσφατα δήλωσε ότι στα επόμενα 5 χρόνια, η προηγμένη τεχνολογία θα επιτρέπει σε άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων να συζητούν ελεύθερα έχοντας μονάχα ένα smartphone ανάμεσά τους, που θα μεταφράζει αμέσως τη γλώσσα τους σε πραγματικό χρόνο.

Η τρέχουσα τεχνολογία, όπως το Skype Translator της Microsoft, ήδη επιτρέπει μετάφραση πραγματικού χρόνου και βιντεοκλήσεις σε 7 γλώσσες και άμεσα μηνύματα σε πάνω από 50 γλώσσες.

Κυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο, καταγράφει την ομιλία, χρησιμοποιεί σύστημα αναγνώρισης ομιλίας για να μετατρέψει το αρχείο σε κείμενο, πριν το μεταφράσει μια ρομποτική φωνή.

Το πρόγραμμα Skype Translator μέχρι στιγμής λειτουργεί για Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Κινέζικα. Το Skype σχεδιάζει να προσθέσει νέες γλώσσες τους προσεχείς μήνες.6433

7408

Η εφαρμογή Google Translate, κυκλοφόρησε πέρυσι και επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη κάμερα του κινητού τους για να μεταφράζουν αμέσως κείμενο σε 26 γλώσσες και προσφέρει δίγλωσση αυτόματη μετάφραση ομιλίας σε 40 γλώσσες.

Τον Ιανουάριο του 2015, η Google επίσημα κυκλοφόρησε ένα εργαλείο μετάφρασης ομιλίας ως μέρος της εφαρμογής Translate.

Επιτρέπει τόσο σε χρήστες iOS και Android να μιλούν στην εφαρμογή και λαμβάνουν μια γραπτή μετάφραση της ομιλίας τους, σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη.

Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, πατήστε πάνω στο εικονίδιο του μικροφώνου για να ενεργοποιηθεί η μετάφραση.

Πατήστε το εικονίδιο του μικροφώνου ξανά, και η εφαρμογή Google Translate αυτόματα θα αναγνωρίσει τη γλώσσα ομιλίας.

Μόλις αναγνωριστεί η γλώσσα, η εφαρμογή θα μπει σε κατάσταση μετάφρασης, που σημαίνει ότι ο χρήστης δε χρειάζεται να πατήσει ξανά το κουμπί του μικροφώνου.

Η Google επίσης ενημέρωσε και το εργαλείο Word Lens.

Το εργαλείο Word Lens επιτρέπει τη χρήση κάμερας για να βγάλει ο χρήστης μια φωτογραφία ενός κειμένου και να λάβει μια μετάφραση σε 36 γλώσσες.

Αυτή η άμεση μετάφραση προς το παρόν λειτουργεί σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Ισπανικά και σε πολλές άλλες γλώσσες. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη προώθηση των ακουστικών Pilot. Μοιραστείτε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο με τους φίλους σας.

Credit: dailymail.co.uk

Βάζει τα πλαστικά πιρούνια στον κήπο της για έναν πραγματικά έξυπνο λόγο!

Πάμπλουτοι μέσα σε ένα βράδυ: Δύο αδέρφια πόνταραν 8.000 και έβγαλαν 9 εκατομμύρια