in

7 Έξυπνα κόλπα για τα χιόνια στο αυτοκίνητο [photos]

Ο χειμώνας είναι γενικότερα μια δύσκολη περίοδος για τους οδηγούς μιας και τότε υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και ανησυχίες…

Η αλλαγή των ελαστικών, ο καθαρισμός χιονιού και πάγου κάθε πρωί, το ξεθάμπωμα του παρμπρίζ και των παραθύρων κλπ. Αυτή είναι μια λίστα με προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας οδηγός κάθε χειμώνα.

Παρακάτω θα μάθετε 7 απλές συμβουλές για το αμάξι που θα σας βοηθήσουν να είστε έτοιμοι για τους κρύους μήνες του χρόνου.

Παγωμένα παράθυρα

Πώς να λύσετε το πρόβλημα #1: Ανακατέψτε ξύδι με νερό (χρησιμοποιήσετε μια αναλογία 3:1) και ψεκάστε το διάλυμα στα παγωμένα παράθυρα για να τα καθαρίσετε.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα #2: Εάν τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας έχουν ήδη παγώσει, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να τον απομακρύνετε γρήγορα. Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε τα εξής: 2,5 φλιτζάνια οινόπνευμα, ¾ του φλιτζανιού νερό και μια σταγόνα απορρυπαντικό πιάτων. Ψεκάστε το μείγμα στα παγωμένα παράθυρα και ο πάγος θα λιώσει.

Παγωμένη κλειδαριά αυτοκινήτου

Πώς να λύσετε το πρόβλημα: Λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει το απολυμαντικό των χεριών. Το οινόπνευμα θα αφαιρέσει τον πάγο και θα σας επιτρέψει να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας. Απλά βάλτε μερικές σταγόνες απολυμαντικού χεριών επάνω στο κλειδί ή μέσα από την κλειδαρότρυπα και δείτε τη μαγεία του.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια παλιά καλή μέθοδο για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα: θερμάνετε το κλειδί του αυτοκινήτου με ένα σπίρτο ή αναπτήρα και τοποθετήστε το στην κλειδαριά. Απλά να είστε προσεκτικοί για να μην καείτε.

Πώς να το αποτρέψετε: Για να μην παγώσει η κλειδαριά του αυτοκινήτου, δοκιμάστε να ψεκάσετε λίγο αντισκωρικό σπρέι WD-40 στην κλειδαριά. Αν το κάνετε πριν τις κρύες ημέρες του χειμώνα, θα γλυτώσετε από πολλά προβλήματα.

Παγωμένες πόρτες

Πως να το αποτρέψετε: Χρησιμοποιήστε ένα κανονικό σπρέι μαγειρικής. Θα το βρείτε στο σούπερ μάρκετ και θα σας απαλλάξει από το πρόβλημα. Απλά ψεκάστε με αυτό τα λάστιχα γύρω από τις πόρτες του αμαξιού και τρίψτε τα με μια χαρτοπετσέτα.

Θολά παράθυρα

Πώς να λύσετε το πρόβλημα: Ένας καλός τρόπος για να τα ξεθαμπώσετε είναι με σφουγγάρι από πίνακα γραψίματος. Έτσι, τα παράθυρα θα καθαρίσουν χωρίς να υπάρχουν σημάδια ή μουτζούρες.

Πως να το αποφύγετε: Γεμίστε μια παλιά κάλτσα ή υφασμάτινη τσάντα με άμμο γάτας και τοποθετήστε την στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Η άμμος θα απορροφήσει την υγρασία και δεν θα θολώσουν ποτέ ξανά τα τζάμια.

Συμβουλή: μην αφήνετε ανοιχτά μπουκάλια με νερό ή άλλα ροφήματα μέσα στο όχημα για όλη τη νύχτα.

Παγωμένοι πλαϊνοί καθρέφτες

Πώς να το αποτρέψετε: Για να αποφύγετε τον πάγο στους εξωτερικούς καθρέφτες, μπορείτε να τους καλύψετε για όλη τη νύχτα με πλαστικές σακούλες που θα στερεώσετε με λαστιχάκια. Όταν βγάλετε τις πλαστικές σακούλες την επόμενη μέρα, θα δείτε πως δεν υπάρχει πάγος και δεν θα πρέπει να τα καθαρίσετε!

Παγωμένοι ή θολοί προβολείς

Πώς να το αποτρέψετε: Αρχικά, καθαρίστε τους προβολείς καλά και αφήστε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα κεριού. Αυτό θα αποτρέψει το χιόνι και την υγρασία από το να συσσωρευτούν στα φώτα σας και θα είστε σε θέση να πάτε όπου θέλετε με ασφάλεια. Επιπλέον, η προστασία θα διαρκέσει για εβδομάδες.

Αυτοκίνητο κολλημένο στο χιόνι

Στην πραγματικότητα, αν το αυτοκίνητό σας δεν είναι θαμμένο στο χιόνι μέχρι τα παράθυρα, είναι αρκετά εύκολο να ξεκολλήσει χωρίς τη βοήθεια κανενός.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα: Εάν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας τις κρύες χιονισμένες ημέρες, είναι μια καλή ιδέα να κρατήσετε ένα ζευγάρι σάκων με άμμο γάτας στο πορτ-μπαγκάζ. Αν το αυτοκίνητό σας έχει κολλήσει στο σκληρό χιόνι ή τον πάγο, ρίξτε την άμμο μπροστά από τα ελαστικά και θα απαλλαγείτε από αυτή την κατάσταση εύκολα.

Ένα άλλο καλό τέχνασμα για να ξεκολλήσετε το αυτοκίνητό σας, είναι να χρησιμοποιήσετε τα πατάκια σας. Βγάλτε τα πατάκια από το αυτοκίνητο και τοποθετήσετε τα κάτω από τα ελαστικά. Αυτό συνήθως δίνει αρκετή έλξη για να ξεκολλήσετε.

Πηγή

Ένας 13χρονος μαθητής καθαρίζει την θάλασσα από σκουπίδια: «Θα συνεχίσω για ένα καλύτερο μέλλον»

Η νύφη μου, έχει μπει ανάμεσα σε μένα και στον γιο μου, τον έχει κάνει συνέχεια να παίρνει το μέρος της και δεν ξέρω τι να κάνω