in

Αυτά είναι τα Σημεία Βελονισμού Που Βοηθούν Δυσκοιλιότητα, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου & Καθαρισμό Παχέος Εντέρου’

‘Σημεία Βελονισμού Που Βοηθούν Δυσκοιλιότητα, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου & Καθαρισμό Παχέος Εντέρου’

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS: Irritable Bowel Syndrome), σύμφωνα με την Mayo Clinic, εναλλάσσεται μεταξύ δυσκοιλιότητας και διάρροιας.

Ο βελονισμός, σύμφωνα με το acupressure.com, είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική που χρησιμοποιεί βασικά σημεία κλειδιά, τα οποία ενεργοποιούν το σώμα με στόχο τη θεραπεία πολλών διαφορετικών ασθενειών. Οι επαγγελματίες βελονιστές έχουν την πεποίθηση ότι μπορούν να σας ανακουφίσουν από τη δυσκοιλιότητα, να ρυθμίσουν τη σωστή λειτουργία του παχέος εντέρου και να καταπραύνουν τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, κάνοντας μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού.

Ποιά είναι τα σημεία βελονισμού που μπορούν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά;

Η σύγχρονη ρεφλεξολογία χρησιμοποιεί μια σειρά από σημεία που βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων, αλλά τα τρία σημαντικότερα είναι τα εξής:

CV6 (Conception Vessel 6 / Sea of energy / Hara)
CV12 (Conception Vessel 12 / Middle of the earth)
ST36 (Stomach 36)

Μπορείτε να τα εντοπίσετε στα διαγράμματα που ακολουθούν:

Το σημείο CV12 είναι πολύ ευαίσθητο και δεν πρέπει να το διεγείρετε για περισσότερα από δύο λεπτά κάθε φορά. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το πιέζετε μόνον όταν έχετε άδειο στομάχι.

pinterest.com

Το σημείο ST36 βρίσκεται στο πόδι λίγο κάτω από το γόνατο και συνιστάται να το τρίβετε με κοφτές κινήσεις.

pinterest.com

Το πιο ουσιαστικό σημείο όμως για τη θεραπεία των προαναφερθέντων θεμάτων υγείας, είναι το CV6.

Πώς λειτουργεί το σημείο CV6;

Σύμφωνα με το Natural Herbal Remedies, το σημείο CV6 ‘αναζωογονεί τη διαδικασία επούλωσης του σώματος, αναπτύσσει τη ζωτικότητα και ενισχύει βασικά συστήματα του οργανισμού’. Βρίσκεται δύο δάχτυλα κάτω από τον αφαλό και πρέπει πάντα να το πιέζουμε προσεκτικά, ξεκινώντας να ασκούμε πίεση την οποία σταδιακά αυξάνουμε. Η περιοχή αυτή μπορεί να διεγερθεί 2-3 φορές τη μέρα για να φέρει ανακούφιση.

Τί άλλο είναι γνωστό πως θεραπεύει το σημείο CV6;

Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει στα θέματα της δυσκοιλιότητας, του παχέος και του ευερέθιστου εντέρου, το σημείο CV6 αντιμετωπίζει επίσης αποτελεσματικά: αυπνία, χρόνια κόπωση, ινομυαλγία, ακράτεια ούρων, στειρότητα, ανικανότητα αλλά και κράμπες περιόδου.

Τί άλλο μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τα προβλήματα του ευερέθιστου εντέρου και της δυσκοιλιότητας;

Εκτός από τον βελονισμό και τα σκευάσματα του φαρμακείου, η Mayo Clinic προτείνει σε όσους υποφέρουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ίνες, φρούτα, λαχανικά και να πίνουν πολλά υγρά. Τρόφιμα που προκαλούν καούρες είναι εύλογο πως πρέπει να αποφεύγονται. Η τακτική άσκηση είναι επίσης πολύ σημαντική.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Trollarw.Gr

Πηγή: remedydaily.com

Σκοτώνετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα με αυτές τις 3 συνήθειες

Ρίγανη το ταπεινό φυτό που θεραπεύει σχεδόν τα πάντα και δεν κοστίζει τίποτα