in

Αρχιτέκτονας δημιουργεί σοκολατένιους κόσμους πάνω σε γλασαρισμένες τούρτες [Εικόνες]

Το όνομά της είναι Μαρία Τρόισκι, είναι 21 ετών και είναι αρχιτέκτονας από την Μόσχα, αλλά τώρα κάνει το μεταπτυχιακό της στην σχολή Arch Paris-Malaquais στο Παρίσι.

Έχει σπουδάσει σε 3 διαφορετικές σχολές στο Παρίσι (Alain Ducasse, Michalak και Bellouet Conseil) και έχει κάνει πρακτική στην κουζίνα του Antonio Bachour στο Μαϊάμι. Εδώ και δυο χρόνια φτιάχνει αρχιτεκτονικά κέικ.

Μέσω της εκπαίδευσής της πρώτα σκέφτεται τις δύσκολες αρχιτεκτονικές ιδέες, ζωγραφίζει τα σκίτσα και φτιάχνει τα πρότυπα και τα καλούπια μόνη της. Μετά από αυτό δημιουργεί την σύνθεση της γεύσης και φτιάχνει τα κέικ της.

Για αυτή τα κέικ είναι τα αντικείμενα τέχνης της. Αντλεί έμπνευση από την αρχιτεκτονική, τους αρχιτέκτονες Gehry, Le Corbusier, Gaudi, Utzon, τα αρχιτεκτονικά αντικείμενα, καλλιτέχνες, πόλεις, υλικά και υφές. Της αρέσει πολύ να φτιάχνει πανοράματα σοκολάτας και να δημιουργεί τις δικές της πόλεις από σοκολάτα.

Αυτή την στιγμή είναι ο εμπορικός σεφ της αρτοποιίας της Μόσχας και αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της σε αυτό. Είναι χαρούμενη που έκανα κέικ για διάσημους αρχιτέκτονες της Μόσχας. Στο μέλλον θέλει να ανοίξω το δικό της ζαχαροπλαστείο στο Παρίσι που θα απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, φοιτητές αρχιτεκτονικής και καλλιτέχνες.

via

Άστεγος ζήτησε την μισοφαγωμένη πίτσα που έμεινε στο τραπέζι και ο σερβιτόρος έδωσε ένα μάθημα ζωής με την απάντησή του

Περήφανη όλη η Ελλάδα: «Χρυσή» η Άννα Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας