in

Από 2 ετών πάλευε με τον καρκίνο. Τον νίκησε και επέστρεψε ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο που γιατρεύτηκε!!!

Ο καρκίνος δεν κατάφερε να λυγίσει την Μοντάνα Μπράουν παρόλο που μπήκε για να ταράξει και ανατρέψει τη ζωή της από πολύ νωρίς.

Η Μοντάνα ήταν μόλις δύο ετών όταν διαγνώσθηκε με ραβδομυοσάρκωμα, έναν καρκίνο που προσβάλλει τα εμβρυικά κύτταρα. Κατάφερε, όμως, να τον ξεπεράσει και χτίσει τη ζωή της γύρω από θεραπεία και τη φροντίδα των ανθρώπων: έγινε νοσοκόμα.

Η συγκινητική της ιστορία αναρτήθηκε στο Facebook και συγκίνησε πλήθος κόσμου.

Μετά την πρώτη διάγνωση η Μοντάνα έκανε χημειοθεραπεία για ένα χρόνο και ο καρκίνος υποχώρησε. Ωστόσο, δεν τον είχε νικήσει ολοκληρωτικά. Το 2008 μαθήτρια πλέον στο Λύκειο η αρρώστια επέστρεψε στη ζωή της.

Σε όλη της την εφηβεία, η Μοντάνα Μπράουν αθλούταν συστηματικά και είχε εξαιρετικές επιδόσεις στις γυμναστικές δραστηριότητες και κανείς δεν περίμενε την επανεμφάνιση του καρκίνου.

«Είχα μόλις δώσει εξετάσεις για να μπω στις μαζορέτες τουσχολείου», λέει η 24χρονη σήμερα Μοντάνα. «Μάλιστα είχε τύχει να τρέξω και σε αγώνες ενώ είχα καρκίνο.

Δεν είχα ιδέα γιατί δεν είχα συμπτώματα. Παρόλα αυτά οι γονείς μου μπορούσαν να δουν ότι κάτι έχει αλλάξει πάνω μου και καταλάβαιναν ότι κάτι δεν πάει καλά».

Επέστρεψε στο ίδιο νοσοκομείο που είχε νοσηλευτεί και ως παιδί για χημειοθεραπεία και ακτίνες. Οι θεραπείες είχαν αποτέλεσμα και ο καρκίνος υποχώρησε για άλλη μια φορά.

Η δεύτερη «συνάντηση» της με τον καρκίνο στάθηκε η αφορμή να πάρει μια μεγάλη απόφαση: να γίνει νοσοκόμα για να ανταποδώσει τη φροντίδα και την περίθαλψη που ή ίδια είχε βιώσει.

«Η αγάπη που πήρα από τις νοσοκόμες, τόσο όταν ήμουν 2 χρονών, όσο και πρόσφατα, με έκανε να γίνω τόσο ευγενική και συμπονετική όσο ήταν εκείνες για εμένα».

Μπήκε σε σχολή νοσηλευτικής και ειδικεύτηκε πάνω στην παιδιατρική ογκολογία. Μετά από σπουδές και σκληρή δουλειά, έκανε το όνειρό της πράξη: Ξεκίνησε την καριέρα της ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο που την ενέπνευσε να το κάνει. Αυτό στο οποίο είχε νοσηλευτεί και θεραπευθεί και τις 2 φορές που ο καρκίνος τη «χτύπησε».

«Ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δε θα μπορούσα να σκεφτώ ότι στα 24 μου θα πραγματοποιούσα το μεγαλύτερο και πιο τρελό μου όνειρο —να εργάζομαι ως νοσοκόμα στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκα ως παιδί και ως έφηβη», γράφει στο συγκινητικό ποστ που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook.

«Αυτό που μου συμβαίνει είναι απίθανο και είμαι τόσο ενθουσιασμένη που είμαι μέλος μιας τόσο ενθαρρυντικής ομάδας και οργανισμού».

“Σ΄αγαπώ μαμά..είμαι μωρό δεν μπορώ να στο πω ακόμα…..είσαι ο κόσμος μου όλος”

O μικρός Χρήστος Εφραίμ νίκησε τη μάχη με τον καρκίνο και μοιράζει χαμόγελα!