in

Αφαίρεσαν τριχόμπαλα 6 κιλών και 30 εκατοστών από στομάχι 23χρονης [εικόνες]

Επί έξι χρόνια έτρωγε τα μαλλιά της. Και είχε φάει τόσα πολλά αυτό το διάστημα που οι γιατροί αφαίρεσαν από το στομάχι της έναν όγκο από τρίχες μήκους 30 εκατοστών και βάρους 6 κιλών!

Για την 23χρονη Σόφι Κοξ ο λόγος, μητέρα ενός 2χρονου κοριτσιού, που πάσχει από τριχοτιλλομανία και τριχοφαγία -δηλαδή, βγάζει μόνη της τα μαλλιά της και τα τρώει.

Βρισκόταν στην κατάσταση αυτή ήδη από μικρή ηλικία, αλλά το συνειδητοποίησε πριν από έξι χρόνια, όταν είδε ότι έλειπαν τούφες από το κεφάλι της και κατάλαβε ότι το έκανε στον ύπνο της.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της υπέφερε από πόνους στο στομάχι και έχανε διαρκώς βάρος, αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί.apisteyto-afairesan-__1

Δύο μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της, τον Οκτώβριο του 2014, οι πόνοι έγιναν ανυπόφοροι και η ίδια ανησυχούσε για τη ζωή της.

«Τον Οκτώβριο του 2015 έτρωγα και έκανα εμετό, ενώ το στομαι μου ήταν πρησμένο. Εχασα 36 κιλά μέσα σε δύο χρόνια και έπεσα έξι νούμερα σε ρούχα», λέει η Σόφι.

Και συνεχίζει: «Οι γιατροί δεν είχαν ιδέα τι μου συνέβαινε. Με έλεγξαν για πέτρα στη χολή και για καρκίνο του στομάχου, αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Νόμιζα ότι πεθαίνω».

Τον Νοέμβριο του 2015 η Σόφι έκανε μια εξέταση στο νοσοκομείο του Τσέλτεναμ, στην Αγγλία, με μια μικροκάμερα να περνά από τον λαιμό της και να φτάνει στο στομάχι της. Τότε ήταν που οι γιατροί ανακάλυψαν τη γιγαντιαία μπάλα από μαλλιά.

«Οταν μου έδειξαν τον υπέρηχο έμεινα άφωνη. Εμοιαζε σαν κάτι από ταινία τρόμου. Οι ειδικοί μού είπαν ότι δεν είχαν δει κάτι τέτοιο τα τελευταία 30 χρόνια. Ηταν τόσο μεγάλος (σ.σ.: ο όγκος) που θα μου έσπαγε το στομάχι, αφήνοντάς με χωρίς τη δυνατότητα να τρώω και να πίνω νερό. Τα μαλλιά μου που έτρωγα τόσα χρόνια είχαν γίνει ένα μεγάλο κουβάρι, που μεγάλωνε μέρα με τη μέρα – με σκότωνε», είπε η Σόφι. «Είχε μήκος 30 εκατοστά και βάρος 6 κιλά, μια τεράστια μάζα μαλλιών που είχε γίνει ένα με τη χολή μου»…

apisteyto-afairesan-__3

Η Σόφι αναγκάστηκε να περιμένει 4 μήνες για να χειρουργηθεί, αλλά τον Απρίλιο η μάζα μαλλιών που κουβαλούσε στο στομάχι της αφαιρέθηκε, έπειτα από χειρουργείο έξι ωρών.

«Οταν ξύπνησα, αισθανόμουν αμέσως καλύτερα, αν και πόναγα πολύ. Ηταν αηδιαστικό αυτό που έβγαλαν. Εκλαψα από ανακούφιση όταν έφυγε από μέσα μου», είπε η 23χρονη.

Η Σόφι ήταν μικρό παιδί όταν πρωτάρχισε να βγάζει τα μαλλιά της και να τα τρώει, αλλά η οικογένειά της το θέωρησε ως«φάση» που πέρναγε, καθώς σταμάτησε να το κάνει έπειτα από λίγους μήνες.

Αλλά το 2010, σε ηλικία 17 ετών, παρατήρησε φαλακρά σημεία στο κεφάλι της και συνειδητοποίησε ότι έβγαζε τα μαλλιά της ενώ κοιμόταν. «Ξύπναγα τη νύχτα και έβρισκα τρίχες στο στόμα μου. Αισθανόμουν τόσο άσχημα που ντρεπόμουν να το πω σε κάποιον ή να προσπαθήσω να ζητήσω βοήθεια γι’ αυτό», λέει η Σόφι.

Το 2011, η «συνήθεια» είχε μεταφερθεί και στη διάρκεια της ημέρας. Η ίδια θυμάται: «Αν είχα μια δύσκολη μέρα, ασυναίσθητα έβγαζα μια τούφα από τα μαλλιά μου, νιώθοντας πόνο αλλά και ικανοποίηση μέσα στο κεφάλι μου. Και όταν την έτρωγα αισθανόμουν πραγματικά ανακουφισμένη. Οι φίλοι μου όταν με έβλεπαν να το κάνω μου έπαιρναν τα χέρια από το κεφάλι, θεωρώντας ότι πρόκειται για για μια κακή συνήθεια, όχι ασθένεια. Μάλιστα, αν κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν έρτωγα πολλές τρίχες, το βράδυ έτρωγα περισσότερες».

apisteyto-afairesan-__4

Νιώθοντας ντροπή, η Σόφι προσπάθησε να κρύψει την πάθησή της φορώντας εξτένσιον. Το 2013, σε ηλικία 20 ετών, η μητέρα της παρατήρησε τα φαλακρά σημεία στο κεφάλι της και επέμεινε να πάει σε κάποιον ειδικό.

«Διαγνώστηκα με τριχοφαγία και μου δόθηκε θεραπευτική αγωγή για το άγχος. Δεν πέτυχε. Συνέχιζα να βγάζω τα μαλλιά μου και να αισθάνομαι ευχαρίστηση πονώντας και μασώντας τις τρίχες», παραδέχεται η Σόφι.

Τον Μάρτιο του 2013 η Σόφι γνώρισε τον νυν σύντροφό της Κρεγκ, 25 ετών, και τους πρώτους μήνες της σχέσης του προσπάθησε να κρατήσει μυστική την πάθησή της. Αλλά όταν εκείνος της ζήτησε να μη φοράει εξτένσιον, του αποκάλυψε την αλήθεια.

«Οταν του εξήγησα την κατάστασή μου, προσπάθησε να το καταλάβει και μου υποσχέθηκε ότι θα έκανε τα πάντα για να με υποστηρίξει», θυμάται η Σόφι.
Τον Νοέμβριο του 2013 έκοψε κοντά τα μαλλιά της για να περιορίσει το φαινόμενο και κατάφερε να βγάζει και να τρώει λιγότερα μαλλιά. Αλλά μέσα σε έναν χρόνο από τη γέννηση της κόρης της, Αλις, άρχισε να πονάει αφόρητα, λόγω του ότι τόσα χρόνια έτρωγε τα μαλλιά της.

apisteyto-afairesan-__5

Από την επέμβαση και μετά, κάνει τακτικούς υπέρηχους στο στομάχι της και σύντομα θα δει και ψυχολόγο, ώστε να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει.
«Είμαι ευγνώμων που η τριχόμπαλα βρέθηκε πριν να είναι πολύ αργά. Τώρα μπορώ να συνεχίσω τη ζωή μου», κατέληξε η Σόφι.

Πηγή: iefimerida.gr

Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα

Κουτάβι αιφνιδιάζει την οικογένεια, ακολουθεί την γάτα και μαζί παρακολουθούν έξω από το παράθυρο