in

Αν δεν μπορείς να κάνεις καλό, μην κάνεις κακό ρε άνθρωπε..

Γράφει η Νένα Παπαδοπούλου

Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό ή κάνε το καλό για να σου επιστραφεί διπλό. Όποιο από τα δύο και να διαλέξεις, σημασία έχει να κάνεις καλό ή τουλάχιστον να μην κάνεις κακό σε κανέναν και για κανένα λόγο.

Αγάπα, λοιπόν, άνθρωπε. Αγάπα τον άνθρωπο σου και πες του το. Αγάπα τον διπλανό σου και βοήθα τον. Αγάπα την φύση στην οποία ζεις και φρόντισε την. Αγάπα τα ζώα που σε συντροφεύουν σε αυτό το ταξίδι και μην τα εκμεταλλεύεσαι. Αγάπα και τον εχθρό σου ακόμα και απομακρύνσου από αυτόν. Ναι, αυτό που άκουσες. Αν κάποιος σου κάνει κακό, σε πληγώνει, σε φθείρει, σε μειώνει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να απομακρυνθείς.

Κλείσε τις πόρτες, τα παντζούρια ακόμα και την κλειδαρότρυπα σε ότι και όποιον προσπαθεί να σε βλάψει. Μην τον τρέφεις, μην τον αφήνεις να διεισδύσει μέσα σου, μην τον μιμηθείς.

Δεν αξίζει να γεμίσεις την ψυχή σου αρνητικά ή εκδικητικά συναισθήματα για κανέναν και για τίποτα. Το μίσος και ότι το συνοδεύει μαυρίζει εσένα τον ίδιο. Η αδιαφορία αντίθετα σε προστατεύει από πάρα πολλά και κυρίως από τον ίδιο τον εαυτό σου. Εκείνον τον κακό εαυτό που όλοι έχουμε αλλά δεν θέλουμε να ξέρουμε.

Κάνε καλό όπου μπορείς και όπου δεν μπορείς απλά μην κάνεις κακό. Γίνε ο ήλιος στις ζωές των ανθρώπων σου και όχι τα σκοτάδια στις ζωές των εχθρών σου. Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές ακόμα και σκέψεις, ενώ οι άνθρωποι κατηγορούν άλλους γι αυτές. Τελικά αν όλοι πριν πράξουμε ή πριν μιλήσουμε βάζαμε τον εαυτό μας στην θέση του άλλου, όλα θα ήταν πιο εύκολα, πιο απλά, πιο αληθινά.

Βοήθα, αγάπα, κατανόησε και αν δεν μπορείς, απλά αδιαφόρησε. Μακριά από κακία, μίσος, μικρότητες και εκδικητικές σκέψεις. Δεν προσφέρουν τίποτα και σε κανένα. Η ζωή είναι όμορφη μοιράζοντας λουλούδια την άνοιξη και όχι σκορπώντας το κρύο του χειμώνα.

Αγάπα, λοιπόν, άνθρωπε.

[loveletters.gr]

11 σημάδια που δείχνουν πως δεν πρέπει να την αφήσετε να σας φύγει

Για 8 Μήνες, το ΜΟΝΟ που έτρωγε Καθημερινά, ήταν 3 Μήλα. Δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα…