in

Έτοιμη η πρωτοποριακή οικιακή μπαταρία της Tesla

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει η πρωτοποριακή οικιακή μονάδα αποθήκευσης της Tesla, που θα δώσει ενεργειακή αυτονομία σε κάθε σπίτι…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Αυτή, ονομάζεται Tesla Power και ουσιαστικά είναι ένα συγκροτημένο πλάνο για κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Ξεκινώντας από το Powerwall, μία μπαταρία ιόντων λιθίου που αποτελεί το όραμα του Elon Musk για την πλήρη λειτουργία των νοικοκυριών, χωρίς (ή με περιορισμένη) παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το ανά χώρα δίκτυο.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο, επαναστατικό προϊόν που στην εκδοχή των 7KWh θα καλύπτει τις ανάγκες σπιτιών και εκείνη των 10KWh τις ανάγκες επιχειρήσεων, με τη μπαταρία να φορτίζεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εκτός λοιπόν από οικονομική, θα είναι και φιλική προς το περιβάλλον, ταυτιζόμενη πλήρως με την φιλοσοφία της Tesla που ως τώρα, ήταν γνωστή μόνο για τα πολυτελή/σπορ ηλεκτρικά της οχήματα.

tesla-powerwall640tall

Βέβαια η χρήση της προϋποθέτει την ύπαρξη για παράδειγμα… ηλιακών πάνελ, ωστόσο η οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, θα μπορεί να φέρει απόσβεση πολύ σύντομα. Οι μπαταρίες αυτές θα κοστίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου σε μερικούς μήνες θα λανσαριστούν στην αγορά, 3000 και 3500 δολάρια αντίστοιχα.

Μάλιστα, κοιτώντας και ένα βήμα πιο μακριά, ο Musk παρουσίασε και το… επόμενο επίπεδο που θα καλύπτει ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες. Δηλαδή Powerpacks, σούπερ δηλαδή μπαταρίες απόδοσης ακόμα και 10MWk που θα κοστίζουν σχεδόν τα διπλάσια αλλά θα μπορούν να καλύψουμε τεράστιο κομμάτι αναγκών.

Τα παραπάνω θα κατασκευάζονται σε νέες εγκαταστάσεις που η Tesla θα έχει έτοιμες μέσα στην επόμενη διετία. Το… Gigafactory αναμένεται να παράγει κάθε χρόνο μπαταρίες συνολικής ισχύος 50GWh.

tesla-powerwall-b640

Βέβαια όλα αυτά ακούγονται φιλόδοξα και επαναστατικά, πρέπει όμως πάντα να έχουμε στο μυαλό μας πως οι… επαναστάσεις, σπανίζουν. Μένει να δούμε κατά πόσο όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν και θα έχουν στην παγκόσμια καθημερινότητα το αντίκτυπο που ονειρεύεται ο Musk.

via

Μια φορά Εύζων για πάντα Εύζων: Ξύρισμα κόντρα 4 φορές τη μέρα, να τρέχει μόνο αίμα στο ταλαιπωρημένο δέρμα

To καλύτερο κρασί στον κόσμο κοστίζει μόλις 5,5 ευρώ η φιάλη