in ,

Έντεκα λόγοι που πρέπει να κοιμόμαστε… γuμvοί!

Ελιξίριο νεότητας, ευτυχία, μέχρι και αυτοεκτίμηση κερδίζει κανείς από τον… «γuμvό ύπνο»

«Όταν κοιμάμαι φορώ μερικές σταγόνες Chanel No5», είχε δηλώσει η Μέριλιν Μονρόε, όταν τη ρώτησαν τι προτιμά να φοράει όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι. Τότε πολλοί είχαν σοκαριστεί από αυτή τη δήλωσή της, όμως η έρευνα που έκανε η Huffington Post δικαιώνει την ηθοποιό.

Η ιστοσελίδα ρώτησε επιστήμονες και ειδικούς, με αποτέλεσμα να μας παρουσιάζει τα 11 οφέλη του «γuμvού ύπνου».

1. Οι πιτζάμες είναι ακριβές

Ο πρώτος λόγος ταιριάζει «γάντι» στην ελληνική πραγματικότητα. Όμως δεν είναι και τόσο ισχυρός, καθώς μπορείς εύκολα να βρεις και φθηνές.

2. Ορμόνη της ευτυχίας

Με την αξιοπιστία της νευροπαθητικού γιατρού, Νατάσα Τέρνερ, η Huffington Post υποστηρίζει ότι όταν ένας άνθρωπος κοιμάται γuμvός δίπλα στον σύντροφό του, το σώμα του απελευθερώνει οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας. Η εν λόγω ορμόνη βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης, ρίχνει την πίεση, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου αλλά και τη σεχοθαλική ζωή.

3. Βαθύς ύπνος

Ορισμένοι τύποι αϋπνίας συνδέονται με λάθος θερμοκρασία του σώματος. Το να κοιμάται κανείς γuμvός σημαίνει ότι σίγουρα δεν θα… υπερθερμανθεί, δεν θα ξυπνήσει βουτηγμένος στον ιδρώτα και σίγουρα θα έχει κάνει έναν πιο απολαυστικό ύπνο.

4. Ελιξίριο νεότητας

Η ζέστη φέρνει και… γήρανση. Σύμφωνα με ειδικούς η κατάλληλη θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι στους 21 βαθμούς Κελσίου. Στη συγκεκριμένη θερμοκρασία το σώμα εκκρίνει και αντιγηραντικές ορμόνες και μελατονίνη. Τη νύχτα, στο κρεβάτι μπορείτε να την πετύχετε αν πέσετε για ύπνο γuμvoί.

5. Ελευθερία

Γuμvός στο κρεβάτι. Υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας από αυτό;

6. Παυσίπονο

Το βαρύ ντύσιμο στον ύπνο εμποδίζει την την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν καίει το λίπος, και τα οστά, το δέρμα και οι μύες δεν επωφελούνται από τα οφέλη του βραδινού ύπνου. Παράλληλα, το… ανύπαρκτο ντύσιμο κατά τη διάρκεια του ύπνου επιτρέπει τη ρύθμιση των επιπέδων της κορτιζόλης μιας ουσίας απαραίτητης αν θέλει κάποιος να αποφύγει την εξασθένιση του ανοσοποιητικού του συστήματος, την αυξημένη πίεση και χοληστερίνη, την πείνα, την διατάραξη του ύπνου και τη μειωμένη λίμπιντο.

7. Αυτοεκτίμηση

Αν κάποιος έχει πρόβλημα με την εικόνα του σώματός του, το να κοιμηθεί γuμvός, σίγουρα, θα τον βοηθήσει να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό του.

8. Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των γεννητικών οργάνων

Κι όμως, ο… γuμvός ύπνος μειώνει τις πιθανότητες για τις γυναίκες να αναπτύξουν μύκητες και βοηθά στη βελτίωση της γονιμότητας των ανδρών.

9. Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα λάστιχο, σε χέρια, πόδια, μέση που σφίγγει το σώμα.

10. Βελτιώνει την όψη του δέρματος

Οταν κάποιος είναι γuμvός το δέρμα του αναπνέει καλύτερα. Μάλιστα, τα δέρματα με ακμή ευνοούνται ιδιαίτερα.

11. Βράζει το αίμα

Οι πιτζάμες ζεσταίνουν και μοιραία προκαλούν μια… νωθρότητα. Όταν κάποιος κοιμάται γuμvός ξυπνά με περισσότερη ενέργεια και με μεγαλύτερη όρεξη για την ημέρα που μόλις ξεκινάει.

Τζιτζιφιά το δέντρο γιατρός

Άφθες στο στόμα: Ποιες παθήσεις μπορεί να κρύβουν