in ,

Ένας νεαρός με Σύνδρομο Άσπεργκερ, έμαθε ένα μάθημα σε αυτούς που του επιτέθηκαν χωρίς να καταθέσει μήνυση

Ο Gavin Stone διαγνώστηκε με Σύνδρομο Άσπεργκερ και ADHD όταν ήταν ακόμη πολύ μικρός.

Από τότε, η μητέρα του Cortnie, αναφέρει ότι η οικογένειά της έχει αντιμετωπίσει τόσο δύσκολες όσο και εξαιρετικά ευχάριστες καταστάσεις.

Ο νεαρός από το Ιλινόις (στο κέντρο της παραπάνω φωτογραφίας) αντιμετώπιζε τεράστιες δυσκολίες στις διαπροσωπικές του σχέσεις και πολύ συχνά κλείνονταν στον εαυτό του.

Cortnie Stone / Via Facebook: cortnie.stone
Cortnie Stone / Via Facebook: cortnie.stone

Μπορεί να μοιάζει αγενής, ανυπόμονος, παράξενος και αδιάφορος, αλλά δε το κάνει επίτηδες. Μπορεί να είναι εξίσου καλός και γενναιόδωρος, αν και μερικές φορές ακόμη και αυτό μοιάζει αφύσικο γιατί είναι συμπεριφορές που πρέπει να μάθει και δε του βγαίνουν φυσιολογικά.

Ο Gavin εργάστηκε πολύ σκληρά για να μάθει τις κοινωνικές συμβάσεις μας, αλλά και πάλι αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες. «Το να είσαι έφηβος με Σύνδρομο Άσπεργκερ είναι πολύ δύσκολο, γιατί όλοι οι συνομίληκοί σου συνεχώς σπάνε τους κοινωνικούς κανόνες που με τόσο κόπο έμαθες«, αναφέρει η μητέρα του.

Cortnie Stone / Via Facebook: cortnie.stone
Cortnie Stone / Via Facebook: cortnie.stone

Την εβδομάδα που μας πέρασε, κάτι φριχτό συνέβη στον Gavin: τον έδειραν άγνωστα παιδιά!

Την Πέμπτη το βράδυ κάποια παιδιά έλεγαν πόσο «περίεργο είναι που πηγαίνει σε εκδηλώσεις μόνος του και παρακολουθεί τους ανθρώπους. Είναι απλά ανατριχιαστικό να θέλεις να γνωρίσεις ανθρώπους που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου«. Την Παρασκευή το βράδυ, ένα άλλο παιδί που είχε ακούσει τη συζήτηση αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Έγινε δικαστής και ένορκος και αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Δεν έκανε ερωτήσεις, δεν μπήκε στον κόπο να γνωρίσει τον Gavin (δεν τον είχε συναντήσει ΠΟΤΕ) και δε του έδωσε την ευκαιρία να φύγει. Τον κάλεσαν να συναντήσει κάποιον και βρέθηκε περικυκλωμένος από ανθρώπους που δε γνώριζε, τον ξυλοφόρτωσαν και τον άφησαν να κείτεται στο πεζοδρόμιο για να «πάρει το μάθημά του».

Cortnie Stone / Via Facebook: cortnie.stone
Cortnie Stone / Via Facebook: cortnie.stone

Αντί όμως να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία, ο Gavin προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο για την κατάστασή του.

Ζήτησε από τις κοινωνικές υπηρεσίες να γράψουν μια έρευνα για το Σύνδρομο Άσπεργκερ και να παρακολουθήσουν ΟΛΟΙ στην περιοχή ένα 20λεπτο βίντεο που έφτιαξε ο ίδιος «με τους γονείς τους παρόντες για να δούνε τη ζημιά που του είχαν προκαλέσει και να ακούσουν τα γεγονότα και από τη δική του σκοπιά«.

via

Δείτε πως γίνονται 5 διάσημα μαγικά κόλπα

Έλληνας καθηγητής στην Ιαπωνία περιγράφει το σχολείο εκεί – Ένας άλλος κόσμος, εξαήμερο, καθαρίζουν οι μαθητές