in ,

Vicks: Η αλοιφή που μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε μια σειρά από πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις.

Είναι ενδιαφέρον το πως πράγματα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, μπορεί να έχουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων που ούτε καν φανταζόμασταν. Πάρτε για παράδειγμα το Vicks. Αυτή η δημοφιλής αλοιφή χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του βήχα, των πονοκεφάλων, της μπουκωμένης μύτης και για τους πόνους στο λαιμό και το στήθoς.

Αλλά εκτός από το να είναι ένα ισχυρό αποσυμφορητικό, αυτή η αλοιφή μπορεί να είναι αρκετά πρακτική και σε μια σειρά από άλλες απρόβλεπτες καταστάσεις.

1) Θεραπεία για τους πονοκεφάλους

Το Vicks περιέχει μενθόλη, η οποία είναι εξαιρετικά επωφελής για την ανακούφιση από πονοκεφάλους. Απλά εφαρμόστε λίγο αλοιφή κάτω από τη μύτη σας και εισπνεύστε βαθιά.

2) Απομακρύνετε τα κουνούπια

Η ισχυρή μυρωδιά του Vicks μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια αποτελεσματικά. Απλά τρίψτε λίγη αλοιφή στα ρούχα και το δέρμα σας.

3) Θεραπεία κατά της ακμής

Αν πάσχετε από ακμή ή κάποιο είδος φλεγμονής του δέρματος, εφαρμόστε λίγο αλοιφή στην πληγείσα περιοχή αρκετές φορές την ημέρα.

4) Απώθηση των εντόμων

Αν είστε λάτρης του πικ-νικ, δεν χρειάζεται να φοβάστε πια τα ενοχλητικά ζωύφια. Απλά τρίψτε λίγο Vicks στο λαιμό , στο εσωτερικό από τα γόνατα, τους αγκώνες και πίσω από τα αυτιά σας. Ανοίξτε ένα βάζο Vicks και να κρατήσετε τις μύγες μακριά.

5) Επουλώνει τους μώλωπες

Επιταχύνετε την επούλωση από τους μώλωπες, συνδυάζοντας λίγο αλάτι και Vicks.

6) Καταπραΰνει τους πονεμένους μυς

Χρησιμοποιήστε την αλοιφή για να κάνετε μασάζ στους πονεμένους μυς σας. Μετά το μασάζ, τυλίξτε την πληγείσα περιοχή με μια ζεστή και στεγνή πετσέτα. Να κρατάτε ψηλά το άκρο που σας πονάει και χαλαρώστε μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Επαναλάβετε την διαδικασία 3 φορές την ημέρα.

7) Ενυδατώστε το δέρμα σας

Αν έχετε ξηρό δέρμα, μπορείτε να το θρέψετε κάνοντας επάλειψη με Vicks

8) Πόνος στον αγκώνα

Μπορείτε εύκολα να ανακουφίσετε τον πόνο στον αγκώνα τρίβοντάς τον με λίγο Vicks. Η αλοιφή περιέχει μενθόλη και καμφορά, και τα δύο από τα οποία είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του μυϊκού πόνου.

9) Σκασμένες φτέρνες

Για να απαλύνετε και να θεραπεύσετε τις σκασμένες φτέρνες, τρίψτε με Vicks και φορέστε ένα ζευγάρι ζεστές κάλτσες για όλο το βράδυ. Ξεπλύνετε το πρωί. Μπορείτε να κάνετε απολέπιση στο σκληρό δέρμα χρησιμοποιώντας μια ελαφρόπετρα. Επαναλάβετε κάθε βράδυ.

10) Μύκητες στα νύχια

Εφαρμόστε στο προσβεβλημένο νύχι δύο φορές την ημέρα και στη συνέχεια φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες. Κόψτε το νύχι σιγά-σιγά μέχρι το μολυσμένο μέρος να φύγει.

11) Αποσυμφόρηση και βήχας

Για την ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και του βήχα, τρίψτε απαλά λίγο Vicks στο στήθoς και το λαιμό σας.

12) Προστατέψτε τα έπιπλά σας από το κατοικίδιό σας

Για να μην προκληθεί ζημιά στα έπιπλα, τρίψτε λίγο Vicks στους τοίχους σας, τα έπιπλα και τα παράθυρα. Αυτό θα κρατήσει τη γάτα σας μακριά.

13) Κοψίματα στις φτέρνες

Το Vicks είναι χρήσιμο στην πρόληψη των λοιμώξεων, καθώς επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των τραυματισμών από κόψιμο.

14) Ραγάδες

Μπορείτε να εφαρμόσετε Vicks στις ραγάδες να μειώσει την εμφάνισή τους. Χρησιμοποιήστε τακτικά για 2-3 εβδομάδες για να δείτε αποτελέσματα.

15) Έλεγχος της ούρηση του κατοικίδιου ζώου σας

Αποτρέψτε σκυλί σας από το να κάνει την ανάγκη του στο χαλί σας, ανοίγοντας ένα βαζάκι Vicks στην περιοχή όπου το σκυλί σας συνηθίζει να σας λερώνει.

16) Αντιμετωπίστε το έκζεμα

Ανακουφίστε το έκζεμα που προκαλείται από τον κνησμό και την φλεγμονή, τρίβοντας λίγο Vicks στο προσβεβλημένο δέρμα.

17) Ανακουφιστείτε από τον πόνο στο αυτί

Για τη θεραπεία της ωταλγίας, βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στην αλοιφή και στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο αυτί σας. Αυτό θα σας δώσει άμεση ανακούφιση. Ή ζεστάνετε μια σκελίδα σκόρδο στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα. Βάλτε λίγο Vicks στην άκρη και στη συνέχεια, τοποθετήστε προσεκτικά στο αυτί σας.

18) «Πόδια του αθλητή»

Εφαρμόστε την αλοιφή δύο φορές την ημέρα για τη θεραπεία.

19) Απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα

Απλά εφαρμόστε λίγο στην περιοχή και στη συνέχεια καλύψτε το με γάζα.

Πηγή: fanpage

Μόνο οι τελειομανείς τρώνε τα νύχια τους

Γνωρίστε το πιο ισχυρή συνταγή για την απώλεια βάρους: Μόλις με 1 ποτήρι μπορείτε να χάσετε μέχρι και 5 κιλά!