ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Η αληθινή ιστορία του μωρού που γεννήθηκε με 2 κεφάλια. Σοκαρισμένοι οι γιατροί παγκοσμίως!

Στην Ινδία γεννήθηκε μωρό με δύο κεφάλια και οι γιατροί το περιγράφουν σαν θαύμα. Το μωρό γεννήθηκε την Δευτέρα το πρωί από 20χρονη μητέρα στο Ιατρικό Κολέγιο Jawaharlal Nehru, στο Ajmer της Ινδίας και ζύγιζε 2,5 κιλά.

Ο Dr Jaiprakash Narayan, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα παιδιατρικής, είπε ότι όλοι όσοι άκουσαν γι’αυτή την θαυμαστή γέννα ήθελαν να ρίξουν μια ματιά στο εντυπωσιακό μωρό.

6310

“Ένα αγοράκι με 2 κεφάλια γεννήθηκε χτες υγιές”, είπε. “Ήταν το πρώτο παιδί του ζευγαριού, το οποίο μάλλον εξηγεί γιατί δεν συμβουλεύτηκαν κάποιον γιατρό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν πήραν επιπλέον μέτρα προφύλαξης.”

“Η μητέρα ολοκλήρωσε την εγκυμοσύνη και τα πήγαινε καλά μετά την γέννα, αλλά το μωρό είχε αναπνευστικά προβλήματα.”
Ο Dr Jaiprakash ζύγισε την κατάσταση για να δει αν μπορούσε να εγχειρίσει το νεογέννητο, αλλά τελικά σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο.

Δείτε επίσης:  Αυτό το νεογέννητο μωρό μοιάζει με 80χρονο άντρα. Έχει ρυτίδες και τρίχες στην πλάτη.

64101

65101“Η εγχείρηση είναι δυνατό να γίνει σε κάποιες περιπτώσεις ενωμένων διδύμων, αλλά εδώ ήταν σχεδόν αδύνατο”, είπε. “Παρ’όλο που είχε δύο ζευγάρια από όλα τα εσωτερικά όργανα, ήταν όλα παγιδευμένα σε ένα σώμα, με μόνο ένα ζευγάρι χέρια και πόδια. Δεν γίνεται να χωριστούν αυτά τα παιδιά.”

Το μωρό κρατήθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αλλά η μητέρα του μωρού και ο 24χρονος πατέρας του αποφάσισαν να φύγουν και να πάρουν τον γιο τους σπίτι, παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις του νοσοκομείου.

Δείτε επίσης:  25 πόλεις από ψηλά έτσι όπως κανένας άνθρωπος δεν έχει ξαναδεί

Το μωρό πέθανε 32 ώρες μετά την γέννα. Οι γονείς πάλευαν να ξεπεράσουν την απώλεια τους και στράφηκαν σε μέλη της οικογένειας τους για υποστήριξη.

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι 2 στα 100 μωρά στην Ινδία γεννιούνται με ελαττώματα, σύμφωνα με το Indian Express.

“Βρήκαμε ότι το 2,2% των μωρών στην Ινδία γεννιούνται με συγγενή ανωμαλία”, είπε η Dr Anita Kar, από την Διατμηματική Σχολή Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Pune.

“Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 600.000 μωρά κάθε χρόνο με συγγενή ανωμαλία, με την συγγενή καρδιοπάθεια να είναι σε πρώτη θέση.”

66101

Πηγή


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

Ποιες ασθένειες δημιουργούνται από ψυχολογικές αιτίες

Δύο πρωινά λάθη που «ναρκώνουν» το μεταβολισμό και βάζουν κιλά