Πόσα χρήματα πρέπει να αποταμιεύεις κάθε μέρα για να γίνεις εκατομμυριούχος μέχρι τα 65

Έναν πρωτότυπο πίνακα που δείχνει πόσα χρήματα πρέπει να αποταμιεύει κανείς κάθε μέρα ώστε να γίνει εκατομμυριούχος μέχρι τα 65 του χρόνια δημιούργησε ένας οικονομικός σύμβουλος.

«Το να γίνεις πλούσιος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα θέμα δέσμευσης και προσκόλλησης σε ένα πλάνο συστηματικής αποταμίευσης και επένδυσης», αναφέρει ο Ντέιβιντ Μπαχ.

«Δεν χρειάζεται να έχεις λεφτά για κάνεις λεφτά», γράφει στο βιβλίο του “Smart Couples Finish Rich. «Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις τις σωστές αποφάσεις και να δράσεις με βάση αυτές», αναφέρει.

Ο πίνακας του οικονομικού συμβούλου δημοσιεύτηκε στο Business Insider. Οι στήλες του χωρίζονται του είναι τέσσερις με την πρώτη να αφορά την ηλικία εκκίνησης της αποταμίευσης, την δεύτερη το ποσό που πρέπει να αποταμιεύεται σε καθημερινή βάση και τις υπόλοιπες δύο το ποσό που έχει συγκεντρωθεί σε μηνιαία και ετήσια βάση.

Τα νούμερα είναι σε δολάρια, αλλά εύκολα θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει τα ποσά και σε ευρώ. Επιπλέον, ο πίνακας προϋποθέτει ότι δεν υπάρχουν αρχικές αποταμιεύσεις, ενώ συμπεριλαμβάνει και μία ετήσια επιστροφή 12%.

billion11

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης:  Η ομιλία «κατάθεση ψυχής» του Στιβ Τζομπς σε αποφοίτους πανεπιστημίου.
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...

36 αποφθέγματα γεμάτα σοφία από τον Δαλάι Λάμα

14 εικόνες από πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην Ταϊλάνδη